Ook Samsung gaat voor een notch in het beeldscherm

Samsung Galaxy S10 Infinity beeldscherm

In een strijd om zoveel mogelijk van de voorkant te bedekken met een beeldscherm gebruiken fabrikanten een uitsparing voor de selfie camera, notch. De meningen over die notch zijn verdeeld. Deze week heeft Samsung aangekondigd dat de onderneming ook nadenkt over een notch ontwerp.

Tijdens Samsung’s Developer Conference 2018 (SDC 2018) heeft de onderneming vier nieuwe beeldscherm types onthult. Het is onduidelijk of alle vier deze beeldscherm types ook in Samsung Galaxy telefoons worden gebruikt. De Samsung Galaxy S8 kreeg als eerste Samsung telefoon een Infinity beeldscherm en ook de Samsung Galaxy Note 9 heeft een Infinity beeldscherm zonder notch. Vermoedelijk zien we een van deze nieuwe Infinity beeldschermen terug bij de aankomende Samsung Galaxy S10.

Samsung Infinity beeldschermen met notch

Nadat Apple de iPhone X presenteerde met een inkeping (notch) in het beeldscherm volgde er een stormvloed aan notch telefoons. Een van de merken die hierin niet mee ging was Samsung. Tot groot genoegen van de notch haters behielden de Samsung Galaxy telefoons hun normale Infinity beeldscherm, tot nu. Tijdens SDC 2018 presenteert de Koreaanse gigant namelijk vier nieuwe beeldscherm types, Infinity V, Infinity U, Infinity O en New Infinity.

Hiermee laat Samsung zien hoe de onderneming omgaat met de selfie camera. Deze camera is zeer populair bij gebruikers en er worden enorme hoeveelheden selfies mee geschoten. Daarom is de front camera onmisbaar in een telefoon. De aanwezigheid leidt ertoe dat er ruimte wordt ingenomen boven of in het beeldscherm. Vermoedelijk is de selfie camera bij de New Infinity onder het beeldscherm geplaatst. Een scherm techniek die we pas later verwachten. De Samsung Galaxy S10 verschijnt misschien wel met één van de drie Infinity beeldscherm types, O, U of V.

Samsung Galaxy S10

Het aankomende vlaggenschip van Samsung wordt de Samsung Galaxy S10. Het 10 jarig jubileum model van de Koreaanse fabrikant belooft een indrukwekkende telefoon te worden. In tegenstelling tot dit jaar waarin de S9 en Note 9 weinig ontwerp vernieuwingen boden, staat er voor 2019 veel vernieuwing in de planning. Naast de vouwbare Samsung Galaxy F verwachten we wel drie Samsung Galaxy S10 modellen.

Het is niet duidelijk of Samsung voor het aankomende vlaggenschip een van de nieuwe Infinity beeldschermen zal gebruiken. Wellicht krijgt de basis Galaxy S10 een groot Inifinity V of U beeldscherm net zoals de Huawei Mate 20. De Mate 20 heeft een enkele selfie camera terwijl het Mate 20 Pro model ook 3D gezichtsherkenning heeft. De duurdere S10 smartphones zijn vermoedelijk wel uitgerust met 3D gezichtsherkenning of Irisscanner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons