Samsung steekt wederom de draak met Apple in nieuwe reclame

Er is een lange geschiedenis van vetes en onderlinge ’trolls’ tussen telefoongiganten Apple en Samsung. Vandaag is daar een nieuwe episode aan toegevoegd vanuit Zuid-Koreaanse kant. Samsung lanceert namelijk een nieuwe reclame met de veelzeggende titel “Growing Up” waarin het direct de aanval opent op de Apple iPhone X, het nieuwe topmodel van Apple dat vorige week officieel verscheen.

Dat blijkt uit de reclame die is geplaatst op het officiële YouTube-kanaal van Samsung.

De geschiedenis tussen Apple en Samsung is lang en kleurrijk als het gaat om elkaar treiteren. Zo haakt Apple vorig jaar doordacht en goed in op de commotie die was ontstaan rondom de problemen met de exploderende Samsung Galaxy Note 7. Vandaag zijn de rollen echter omgekeerd en openen de Zuid-Koreanen de aanval op Apple. Slachtoffer is de Apple iPhone X, die sinds vorige week in de winkels ligt. In de gisteren gepubliceerde video speelt een stelletje gezamenlijk de hoofdrol. Het verhaal begint in 2007, het jaar waarin de eerste iPhone werd gelanceerd. De jongen is hierbij sindsdien verknocht aan de Apple telefoon, waarbij het meisje juist liever voor de Samsung Galaxy gaat.

Onderwatersteken voor Apple

De video centreert zich hierbij rondom hun liefdesleven en brengt dit komisch in beeld waarbij het tussendoor onderwatersteken blijft uitdelen aan de Apple telefoons. Zo zien we dat de jongen bijvoorbeeld een foto probeert te maken met zijn derde generatie iPhone, maar hier niet in slaagt vanwege gebrek aan opslagcapaciteit. Ook zien we hoe het stelletje gezamenlijk in het water belandt. Geen probleem voor de dame die de beschikking heeft over een waterdichte Samsung Galaxy. De iPhone van de jongen brengt het er minder vanaf en moet herstellen in een kommetje met rijst. De reclame gaat verder door te tonen dat Samsung Galaxy toestellen sinds jaar en dag over groothoeklenscamera’s beschikken waardoor je altijd met gemak alles op de foto krijgt, in tegenstelling tot iPhones.

Genoeg is genoeg

Vervolgens belanden we aan in 2017 en zien we dat de jongen een Apple iPhone 8 heeft aangeschaft. Hierbij is het niet mogelijk om muziek te luisteren en tegelijkertijd op te laden, zonder dat je hiervoor een speciale adapter voor aanschaft. De jongen zit er dan dus ook enigszins knullig bij terwijl de Samsung Galaxy ‘gewoon’ draadloos opgeladen kan worden én tegelijkertijd kan opladen. Genoeg is genoeg, zo besluit de jongeman en hij schaft een Samsung Galaxy Note 8 aan. Dit toestel beschikt volgens de reclame over alles wat de jongen tot nog toe mistte in een telefoon. De video besluit met een zeer subtiele hint naar het ‘schaapachtige’ karakter dat typerend is voor iPhone-lanceringen, namelijk mensen die ver van tevoren al voor de winkel aan het wachten zijn. Dit gaat niet op voor de jongen, die simpelweg voorbij de lijn loopt.

Samsung Galaxy Note 20
Samsung Galaxy Note 20

Bekijk alle informatie over de Samsung Galaxy Note 20

    Kom je er niet uit?

    Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
    René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

    Bel ons

    Telecom specialist
    Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

    Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner