Sony telefoons ontvangen oktober veiligheidsupdate

Goed nieuws voor bezitters van diverse Sony toestellen. Zowel de Sony Xperia X, X Compact, X Performance, XZ en XZs ontvangen in de komende dagen namelijk de Android veiligheidsupdate voor oktober. Hiermee wordt jouw toestel voorzien van de nieuwste software waardoor je gegevens weer veilig zijn. Verder veranderd er niets aan de Android-versie op je toestel.

Dat blijkt uit een bericht op de geheel aan Sony toegewijde website Xperiablog.net.

Sony is goed bezig met het tijdig distribueren van veiligheidsupdates! Nadat eerder al bekend was dat onder meer de Sony Xperia X en Sony Xperia X Compact de nieuwe patch van oktober ontvingen, zijn nu meerdere toestellen eveneens van deze update voorzien. Vandaag wordt immers bekend dat ook de Xperia X Performance, XZ en XZs de software hebben ontvangen. Zoals wellicht bekend brengt Google, de eigenaar van het Android besturingssysteem, iedere maand een veiligheidsupdate op de markt. Hierin worden specifieke kwetsbaarheden in de software gedicht. Vooraleer je deze software op je toestel binnenkrijgt, vult Sony het nog aan met specifieke kwetsbaarheden voor diens eigen apparaten. Een snelle werkwijze is zodoende gunstig voor consumenten.

Goede beveiliging noodzakelijk

En een snelle werkwijze, dat hebben de Japanners wel. In tegenstelling tot veel concurrenten, die vaak maandenlang achter lopen, brengt Sony keurig iedere maand een nieuwe update uit voor vrijwel al zijn toestellen. Dit is niet alleen een net gebaar, maar ook bittere noodzaak. Tegenwoordig doen we alles met onze telefoon: van het maken van documenten, versturen van berichten tot en met het regelen van bankzaken. Het kan tegenwoordig allemaal op je telefoon. Zodoende is de telefoon van een handig hebbedingentje getransformeerd in een draagbare computer. Dit brengt uiteraard risico’s met zich mee. Je wilt immers niet dat een kwaadwillende er met jouw bankgegevens vandoor gaat. Een up-to-date beveiliging is daarom absolute noodzaak. Met een Sony toestel zit je wat dat betreft dus wel goed.

Over de update

De nieuwe update werkt enkel het beveiligingsniveau van je telefoon bij. Er veranderd verder niets aan de Android-versie. Er wordt verwacht dat Sony binnen enkele maanden begint met de uitrol van Android 8 Oreo, de nieuwste in zijn soort. Zoals gezegd dicht de patch van deze maand diverse kwetsbaarheden. Dit doet de software vooral in de techniek van de telefoon, jij als gebruiker zult er dus weinig van merken. Je krijgt vanzelf een melding zodra de update voor je klaar staat. Je hoeft hiervoor dus niets te doen. Zorg er wel voor dat je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk wanneer je de download begint. De update rolt OTA (Over The Air) uit en dit houdt in dat het tot ongeveer twee weken kan duren vooraleer alle toestellen de nieuwe update ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sony Xperia XZ
Sony Xperia XZ

Bekijk alle informatie over de Sony Xperia XZ

Beste deal