Sony Xperia XA en XA Ultra ontvangen veiligheidsupdate

Bezitter van een Sony Xperia XA of Sony Xperia XA Ultra? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf vandaag rolt er namelijk een nieuwe update uit voor jouw toestel. Hiermee wordt het veiligheidsniveau van je toestel bijgewerkt naar dat van augustus. Je hoeft hier verder niets voor te doen; je ontvangt vanzelf een melding.

Dat melden onze collega’s van de compleet op Sony gefixeerde website Xperiablog.net vandaag.

De Sony Xperia XA en Sony Xperia XA Ultra verschenen vorig jaar rond de zomermaanden in ons land. De telefoons vallen te omschrijven als middenklassers. De reguliere Xperia XA is hierbij voorzien van een 5.0 inch scherm terwijl de XA Ultra een diagonaal van maar liefst 6.0 inch huisvest. Hierdoor is met name deze telefoon een interessante verschijning binnen het middenklasse segment. Er zijn immers niet veel betaalbare telefoons welke over een dergelijk groot scherm beschikken. Normaliter zijn dergelijke formaten voorbehouden aan de absolute vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy Note 8. Na uitkomst van een telefoon dient de fabrikant deze toestellen goed te onderhouden door bijvoorbeeld veiligheidsupdates op de markt te brengen.

Nieuwe veiligheidsupdate op komst

Precies dat is wat Sony vandaag doet. Diverse gebruikers van de XA en XA Ultra melden dat zij een notificatie hebben ontvangen. Onderwerp van het bericht is dat er een nieuwe veiligheidsupdate voor hun toestel klaarstaat. Deze update veranderd verder niets aan de Android versie; nog steeds draaien beiden op Android 7 Nougat. Wanneer Android 8 Oreo voor beiden gaat verschijnen is hierbij nog niet bekend. Dat de update eraan komt, is wel zeker: Sony bevestigde dit halverwege augustus al. De update van vandaag zorgt ervoor dat diverse kwetsbaarheden in de software verholpen worden. Hierbij heeft Google, de eigenaar van het Android-besturingssysteem, samengewerkt met Sony. Zodoende zijn zowel algemene kwetsbaarheden als toestel specifieke fouten verholpen.

Onze tips

Je hoeft verder niets te doen om de update uit te voeren. Je krijgt vanzelf een melding zodra hij voor je klaarstaat. Zorg er wel voor dat je accu voor minstens de helft is opgeladen vooraleer je de update start. Je toestel kan immers diverse malen opnieuw opstarten. Wanneer er dan te weinig acculading aanwezig is kan je telefoon in een cyclus komen waarin hij blijft opstarten. Dit staat ook wel bekend als een bootloop. Verder is het aan te raden om de software binnen te halen wanneer je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk. Doe je dit niet, dan kan het aardig in de papieren lopen wanneer je een gelimiteerde databundel hebt. De update van vandaag werkt de beveiliging bij naar het niveau van augustus. De toestellen lopen dus bijna twee maanden achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sony Xperia XA
Sony Xperia XA

Bekijk alle informatie over de Sony Xperia XA

Populairste telefoons