Sony Xperia XZ1 valt in de smaak

Begin september was het zo ver: toen kondigde Sony maar liefst twee nieuwe telefoons aan. De Sony Xperia XZ1 en diens kleinere broer, de Xperia XZ1 Compact, kunnen sindsdien op een warm welkom rekenen. Niet zo gek ook: beiden beschikken over een waardig design inclusief vlaggenschip prestaties tegen een scherpe prijs.

Dat blijkt uit een onderzoek van de populaire website GSMArena.

Eind augustus tot en met begin september vindt traditiegetrouw de wereldberoemde IFA-beurs te Berlijn plaats. Deze beurs vormt steevast hét podium voor aankondigingen op het gebied van telefonie, tablets, wearables, tv’s en laptops. Ook het Japanse Sony was zoals vanouds weer van de partij en had twee onthullingen voor ons in petto. Het bedrijf presenteerde naast het nieuwe Sony Xperia XZ1 vlaggenschip ook een kleinere uitvoering: de Sony Xperia XZ1 Compact. Beide telefoons beschikken over een iconisch Sony ontwerp, vlaggenschip waardige prestaties en bovendien zijn ze ook nog eens scherp geprijsd. Hierbij is vooral de Compact uitvoering een interessant toestel. Tegenwoordig worden er immers niet meer veel vlaggenschepen gemaakt welke voorzien zijn van de beste specificaties.

Enthousiaste ontvangst

Ook consumenten zijn enthousiast over de nieuwe telefoons, zo blijkt uit onderzoek. De website GSMArena.com is één van de best bezochte portalen op het gebied van telefonie. Men organiseert hierbij vaak polls waarin bezoekers kunnen aangeven wat ze van een toestel vinden. Op de vraag of men enthousiast is over de nieuwe Xperia XZ1 Compact antwoordt een meerderheid van 64 procent dat het het toestel inderdaad ziet zitten. Hierdoor is er een minderheid die minder uitkijkt naar het toestel. Deze cijfers dienen hierbij wel enigszins genuanceerd te worden. GSMArena is immers een portaal dat zich richt op alle merken qua telefoons en zodoende een divers publiek trekt. Je hebt altijd te maken met zogeheten ‘fanboys’ die bijvoorbeeld compleet idolaat zijn van merken als Apple en Samsung. Zij zullen steevast negatief reageren op dergelijke onderzoeken, al is het maar omwille van het sarren.

Over de Sony Xperia XZ1

De Sony Xperia XZ1 is niet te missen: hij beschikt over een iconisch ontwerp met fraai en helder scherm. razend snelle prestaties en daarbij schiet hij ook nog eens prachtige plaatjes. Het 5.2 inch Full-HD scherm is voorzien Triluminos display en X-Reality Engine en levert zodoende fraaie beelden af. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de snelle Snapdragon 835 processor waardoor geen app of taak te zwaar is. De Sony Xperia XZ1 beschikt verder over twee camera’s: een 19 megapixelvariant aan de achterzijde en een 13 megapixel selfie-maker aan de voorkant. Het toestel is beschikbaar in diverse uitvoeringen en kent een adviesprijs van 699 euro. De kleinere Sony Xperia XZ1 Compact haal je al voor 599 euro in huis.

Eén reactie op “Sony Xperia XZ1 valt in de smaak”

  1. Jan schreef:

    Ik hou van de lijnen van de Sony XZ serie, alleen je kunt hem niet laten vallen zonder hem te beschadigen 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sony Xperia XZ1
Sony Xperia XZ1

Bekijk alle informatie over de Sony Xperia XZ1

Beste deal