Spoedig duidelijkheid over releasedatum Essential PH-1

Er komt spoedig duidelijkheid over wanneer de Essential PH-1 uit gaat komen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf in gesprek met de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Het bedrijf heeft zijn originele deadline van eind juni immers inmiddels al ruimschoots gemist.

De Essential PH-1 is een telefoon afkomstig uit de koker van Andy Rubin. Rubin is een man van de technologie. Hij stond aan het roer van diverse bedrijven die zich bezig hielden met het fabriceren van software, producten en zelfs interieur. Er is echter altijd een rode draad geweest. Al deze bedrijven hielden zich namelijk voornamelijk bezig met innovatie. Het grootste project van Rubin is zonder meer Android geweest. Hij is één van de medeoprichters van het tegenwoordig meest populaire besturingssysteem ter wereld. De druk en spanning waren daarom hoog toen hij aankondigde zich bezig te gaan houden met de wereld van telefoons.

Deadline gemist

Hij heeft hiervoor een bedrijf opgericht, Essential genaamd, en zo’n 300 miljoen dollar aan crowdfunding opgehaald. Hiermee heeft hij samen met diverse andere technologie veteranen de Essential PH-1 ontwikkelt. Een toestel dat op papier de concurrentie dient aan te gaan met onder meer de Samsung Galaxy S8, LG G6 en HTC U11. Tijdens de perspresentatie van het toestel eind mei werd beloofd dat het toestel binnen 30 dagen in de winkels zou liggen. Overduidelijk is dit niet gelukt aangezien we momenteel al bijna halverwege augustus zijn. Waarom deze deadline niet is gehaald, is nog steeds niet bekend. Wel communiceert het bedrijf continu bezig te zijn en zo snel mogelijk het product in de schappen te krijgen.

Eindelijk duidelijkheid

Vandaag komt er dan eindelijk duidelijkheid vanuit het Essential kamp. Een eindverantwoordelijke bij het bedrijf geeft in gesprek met The Wall Street Journal aan dat men binnen zeven dagen met een datum van release op de proppen komt. Let op: het toestel komt dus niet binnen zeven dagen uit. Enkel de datum waarop het toestel te verkrijgen valt wordt duidelijk binnen zeven dagen. Momenteel is de telefoon al vooruit te bestellen via de officiële website van de fabrikant en een Amerikaans warenhuis. Of er ook een officiële release in Europa plaatsvindt, is niet duidelijk.

Wel lijkt het erop dat Essential de druk begint te voelen. Normaliter is de zomer een rustige periode als het aankomt op telefoon releases en daar had men goed van kunnen profiteren. In de komende maanden worden echter onder meer de Samsung Galaxy Note 8, LG V30, Apple iPhone 8 en Nokia 8 gepresenteerd. Essential kan zijn borst dus nat maken en doet er volgens ons verstandig aan om het toestel binnen enkele weken in de (digitale) schappen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons