De vouwbare Motorola Razr

Motorola Razr telefoon vergelijken

Motorola introduceerde afgelopen week de vouwbare Razr. De clamshell smartphone is een eerbetoon aan de populaire Motorola Razr V3 uit 2004. De nieuwe Razr heeft een groot 6,2 inch beeldscherm als je het compacte toestel uitvouwt.

In tegenstelling tot de verticaal vouwende Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X vouwt de Motorola Razr horizontaal. Ingevouwen kun je de Razr bedienen met het tweede 2,7 inch OLED beeldscherm. Vouw je de telefoon uit dan kijk je naar een langwerpig 6,2 inch OLED beeldscherm.

Motorola razr vouwbaar

Motorola Razr

Voor de ontwikkeling van de vouwbare Razr heeft het R&D team van Motorola 26 verschillende prototypes doorlopen. Toen pas kwamen zij uit op de uiteindelijke Motorola Razr. Het was een flink tocht vol uitdagingen voordat Motorola genoegen nam met het huidige clamshell ontwerp.

De belangrijkste feature van de Motorola Razr is het grote vouwbare beeldscherm. Dit scherm is gemaakt van vouwbaar OLED. Door de hoge beeldverhouding van 21:9 is het scherm gemaakt voor het bekijken van films. De resolutie van het mooie scherm is 2.142 x 876 pixels. Natuurlijk wil je dit toestel ook kunnen bedienen zonder het uit te vouwen. Daarvoor heeft Motorola een extra beeldscherm gemonteerd onder de hoofdcamera. Dit is een 2,7-inch OLED scherm met 600 x 800 pixels resolutie. Je kunt hiermee de telefoon opnemen en ook schitterende selfie foto’s maken met de 16 megapixel hoofdcamera.

Specificaties Motorola Razr

De vouwbare Motorola Razr beschikt over krachtige specificaties. De smartphone heeft een 2,7 inch OLED scherm voor de basis functies als de telefoon ingevouwen is. Vouw je de Motorola telefoon uit dan zie je het 6,2 inch OLED beeldscherm met Full HD+ resolutie. Binnen de spatwaterdichte behuizing vind je de Snapdragon 710 processor van Qualcomm. Dit is een snelle processor uit het bovenste deel van het middensegment. Je krijgt daar 6 GB aan werkgeheugen bij met 128 GB aan opslag ruimte. Het toestel is uitgerust met twee camera’s. De belangrijkste heeft 16 megapixels. De camera heeft een f/1.7 diafragma en Dual Pixel met Laser autofocus. In de notch van het 6,2 inch beeldscherm ligt ook nog een 5 megapixel f/2.0 camera.

De Motorola Razr kun je kopen in de kleur zwart. Het toestel kost vermoedelijk 1500 dollar. Het is nog onduidelijk of en zo ja wanneer Motorola de Motorola Razr naar Nederland verscheept.

Kun je niet wachten of heb je niet zoveel geld te besteden? Dan heeft Motorola nog een paar zeer aantrekkelijke mid-range en budget telefoons. De Motorola One Zoom is bijvoorbeeld een van de meest aantrekkelijke middenklassers van dit moment.

Bron: Motorola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones