Xiaomi Mi A1 ontvangt definitieve Android 8 update

De definitieve Android 8 Oreo update voor de Xiaomi Mi A1 rolt vanaf vandaag uit. Dit proces verloopt gefaseerd waardoor het tot ongeveer een week kan duren voordat hij jouw toestel aandoet. Naast de nieuwste Android-versie, wordt ook de december beveiligingsupdate op je toestel geïnstalleerd.

Het kan snel gaan, zo bewijst Xiaomi vandaag. Nog geen anderhalve week geleden was het bedrijf nog hard op zoek naar Mi A1 bezitters om de Android 8 Oreo software te testen, en vandaag bereikt ons het bericht dat de definitieve update al uitrolt! Zodoende kunnen alle bezitters van het toestel de software binnen de kortste keren op hun toestel verwachten. Hij rolt hierbij gefaseerd uit, waardoor het tot ongeveer een week kan duren vooraleer je hem ontvangt. De update is ruim 1 GB groot en veranderd niet alleen je Android-versie, maar installeert ook de beveiligingsupdate van december. Gelet op de bestandsgrootte is het verstandig om de update binnen te halen via een Wi-Fi netwerk.

Android 8 Oreo: dit is er nieuw

Android 8 Oreo is vooral een goede voortzetting van het stabiele Android 7 Nougat. Onder meer op het gebied van notificaties veranderd er echter wel het een en ander. Ten eerste worden notificatiekanalen geïntroduceerd. Hiermee kun je per kanaal aangeven of je wel, of geen notificaties wilt ontvangen. In praktijk ziet dit er zo uit: geef in de Nu.nl app aan wél binnenlandsnieuws notificaties te willen ontvangen, maar geen showbizz perikelen. Ten tweede worden de ‘Notification Dots’ geïntroduceerd. Hierdoor kun je bij apps op je thuisscherm zien hoeveel gemiste meldingen je van deze specifieke app hebt. Deze functie zal iPhone-bezitters bekend in de oren klinken aangezien het al lang in iOS is verwerkt.

Langere accuduur en efficiënter multitasken

Ook de functionaliteit wordt onder de loep genomen in Android 8 Oreo. Denk hierbij aan de toevoeging van picture-in-picture modus, oftewel beeld-in-beeld modus. Hierdoor kun je in een ‘zwevend’ venster een app draaien terwijl je op de achtergrond een andere (primaire) app draait. Bijvoorbeeld handig wanneer je aan het videobellen bent en tegelijkertijd je agenda doorkijkt op zoek naar een gaatje: efficiënt multitasken wordt zo een eitje! Ook minimaliseert de nieuwste Android-versie achtergrondapps tot een minimum waardoor ze minder data en energie verbruiken. Uiteindelijk wordt hierdoor je toestel sneller. Een andere toevoeging is de verbeterde Autofill modus. Zodoende onthoudt je toestel gebruikersnamen en wachtwoorden en vult deze automatisch in bij onbekende apps. Zo bespaar je tijd en een hoop ergernis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Xiaomi Mi A1
Xiaomi Mi A1

Bekijk alle informatie over de Xiaomi Mi A1

Beste deal