Nokia

Nokia telefoons

Nokia telefoons vergelijken? Nokia heeft een uitgebreid assortiment met smartphones voor ieder budget. Wij vergelijken duizenden Nokia telefoon aanbiedingen bij betrouwbare webwinkels als Belsimpel, Mobiel.nl en Mediamarkt. Ga je voor een high-end Nokia smartphone of kies je voor een budget toestel? Maak gebruik van onderstaande filter en vergelijk specificaties van verschillende Nokia smartphones om je keuze eenvoudiger te maken. Ps: Kies je voor een Nokia telefoon met abonnement, dan bespaar je al gauw honderden euro's op je telefoonkosten.

Welke Nokia telefoon kan ik het beste kopen?

We hebben allemaal van de Nokia 3310, 6210, 5110 en 7210 gehoord. Een viertal iconische telefoons uit de "oertijd". Nokia was ooit de allergrootste telecomfabrikant van de wereld en was heer en meester dankzij een handjevol razendpopulaire toestellen. In die tijd bestond er geen smartphone en gebruikten we een telefoon om mee te bellen of een berichtje mee te versturen. Een spelletje spelen op je telefoon of gebruik maken van zijn rekenmachine was toentertijd al luxe.

Het is haast moeilijk te bedenken dat deze tijd nog niet eens zo gek lang geleden is. Voor ons gevoel bestaat de smartphone er namelijk al ons hele leven. Het is geen luxe meer, maar meer een primaire levensbehoefte geworden. Helaas voor Nokia konden zij niet meekomen met de Apple's en Samsung's van deze tijd en hebben zij de strijd van de populairste telecomfabrikant verloren. Op dit moment is Nokia echter bezig om gereanimeerd te worden.

Finse fabrikant HMD heeft de rechten op Nokia overgenomen en gaat er nieuw leven in blazen. HMD kiest voor een uitweg die Nokia al vele jaren geleden had moeten kiezen en ontwikkelt voortaan alleen nog smartphones die draaien op het besturingssysteem Android. Inmiddels is Android net zo gebruikelijk als het hebben van een smartphone en kan je met een marktaandeel van ruim 85 procent niet meer om ze heen. Inmiddels zijn er al verschillende nieuwe Nokia smartphones uitgebracht en is het wachten op de komst van een nieuwe Nokia die misschien wel net zo populair zal worden als de ooit legendarische 3310.

nokiaNokia is back

Toegegeven, Nokia heeft enkele zware jaren achter de rug. Daar waar het de fabrikant begin jaren 2000 nog voor de wind ging en er geen vuiltje aan de lucht leek, zag de situatie er halverwege de jaren 2010 er een stuk beroerder uit. Nokia heeft toegegeven de boot wat betreffende smartphones flink te hebben gemist. Deze inhaalslag heeft men nooit kunnen maken en het van oorsprong Finse bedrijf heeft zijn meerdere moeten bekennen aan onder andere Apple en Samsung. Na een mislukte overname door Microsoft begin 2014 leek het doek gevallen voor het iconische merk. Gelukkig bleef men op de achtergrond wel actief met het vervaardigen van onder meer hardware en software. Hierdoor bleef Nokia toch nog een beetje bestaan. Het écht goede nieuws kwam echter begin 2016. Toen kondigde de Finse startup HMD Global namelijk aan zaken te hebben gedaan met Microsoft. En wát voor een zaken: HMD nam de roemruchte Nokia-merknaam inclusief diverse patenten over. De eerste telefoon die uit deze deal voortkwam was de Nokia 150, een zogenaamde 'dumbphone'. Pas echt interessant werd deze overname toen HMD aankondigde ook smartphones op de markt te willen gaan brengen.

Geen Windows Phone meer, maar Android

Een zeer slimme keuze, zo is gebleken. Begin 2017 kondigde HMD de Nokia 6 aan op een beurs. Hiermee zette het bedrijf zichzelf direct in de schijnwerpers. Vertegenwoordigers gaven direct aan dat ze dicht bij de kernwaarden van Nokia willen blijven, maar wel de nodige vernieuwingen willen doorvoeren. Men vertrouwt op Nokia kernwaarden zoals stabiliteit, robuustheid en een indrukwekkende bouwkwaliteit. Nog steeds worden er op internet grapjes gemaakt over de ontzettend goede bouwkwaliteit van de oude Nokia-toestellen. Waar HMD echter wel het een en ander ging veranderen was de software. Voortaan gingen alle Nokia toestellen op Android draaien, in plaats van Windows Phone. Een slimme keuze. Android is het grootste besturingssysteem ter wereld en draait op ruim 85 procent van alle smartphones. Hierdoor heeft het besturingssysteem dat eigendom is van Google een gigantisch groot draagvlak. Voor jou als gebruiker houdt het in dat je in één keer toegang krijgt tot de Google Play Store waarmee je miljoenen apps, films, games en muziekalbums binnen kunt halen.

Nokia is er voor iedereen

Nog zo'n kernwaarde van Nokia waar HMD niet aan heeft gesleuteld is het feit dat Nokia toestellen voor een brede doelgroep worden gemaakt. Wat je budget of behoefte ook is: bij Nokia slaag je altijd! Gedurende 2017 zijn er diverse toestellen op de markt gekomen, ieder gericht op een andere prijsklasse. De Nokia 3 is bijvoorbeeld de goedkoopste Nokia smartphone van het moment en voorzien van een indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding. De Nokia 5 en 6 zijn hierbij ietsjes duurder en bieden daarom ook meer snelheid en betere fotokwaliteit. Voor alle drie de toestellen geldt echter dat ze waar bieden voor hun geld en worden geleverd in een sterke, stoere behuizing. Daar waar veel fabrikanten besparen op uiterlijk, is dat bij Nokia telefoons (nog steeds) niet het geval.

LG, HTC en Samsung mogen hun borst natmaken

Wanneer je echter op zoek bent naar een vlaggenschipwaardig model, zit je ook goed bij de Finnen. Eind 2017 bracht men immers de Nokia 8 op de markt: een toestel dat afgaande op zijn specificaties en functies gemakkelijk de concurrentie aan kan met blikvangers van concurrenten zoals LG, HTC of Samsung. Groot voordeel van de Nokia 8 is dat hij hetzelfde kan en levert, maar beduidend minder kost. Ten opzichte van diens concurrenten is hij tot wel 200 euro goedkoper! Bovendien beschikt het toestel over een ijzersterke dual-camera opstelling aan de achterkant welke is geproduceerd door Carl Zeiss, het illustere optische bedrijf uit Duitsland. Dankzij de twee camera's aan de achterkant in combinatie met de selfie-camera aan de voorkant kun je zogenoemde ‘Bothie’-foto’s maken. Hierbij nemen de camera's aan de achterkant en die aan de voorkant tegelijkertijd op.

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.863.685 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner