Beste telefoons vergelijken en kopen

Welke telefoon past bij jou? Zoek je een smartphone met een groot scherm of liever een telefoon die eenvoudig in je broekzak past? Speel je veel grafische spellen en wil je een krachtige processor? Of gebruik je je toestel alleen om te bellen en berichten te versturen? Wat je wensen ook zijn: voor iedereen is er een smartphone naar keuze. Hieronder vind je een overzicht van alle populaire telefoons van dit moment. Vergelijk specificaties van smartphones en ontdek welk toestel het beste bij je past. Met abonnement of als los toestel. Sorteer het aanbod op prijs/populariteit of release datum om je zoektocht makkelijker te maken.

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesHTC smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphones

Vergelijk smartphones per categorie

Welke mobiele telefoon past het beste bij jou?

Ben je toe aan een nieuwe telefoon? Bespaar dan de moeite door winkels in en uit te lopen en maak gebruik van een vergelijkingssite. Op Telefoon.nl vind je een overzicht van alle populaire toestellen van dit moment en vertelt direct de laagste prijs bij populaire en betrouwbare webwinkels. Simpel, eenvoudig in gebruik en altijd actueel.

Welke telefoon past bij mij?

Om erachter te komen welke telefoon het beste bij je past, is het goed om vooraf na te gaan welke eisen je zoal stelt aan een toestel. Wat vind jij belangrijke eigenschappen van een telefoon en waar zou je eventueel wel zonder kunnen? Ben je bijvoorbeeld iemand die dagelijks gebruik maakt van mobiel internet en vind je het belangrijk om snel te kunnen downloaden? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een smartphone met 4G ondersteuning. Het kan ook zijn dat je graag foto's maakt. Dan ben je dus op zoek naar een telefoon met een hele goede camera. En zo zijn er genoeg kenmerken op te noemen die je keuze eenvoudiger kunnen maken.

Verschillende soorten telefoons

Wat voor soort telefoons zijn er zoal? De telefoon is van oorsprong bedoelt om mee te kunnen bellen en berichten naar elkaar te kunnen versturen. Tegenwoordig is het echter veel meer dan dat. Vrijwel iedereen heeft vandaag de dag een zogenoemde smartphone. Maar wat voor verschillende soorten telefoons zijn er nu precies? En waar moet je op letten als je op zoek bent naar een nieuw toestel?

GSM

We kennen verschillende soorten telefoonbenamingen, namelijk GSM, smartphone, feature phone, phablet en senioren telefoon. Een GSM is eigenlijk een veelvoorkomende fout. GSM was oorspronkelijk namelijk een mobiel netwerk, ook wel 2G genoemd. Deze term werd later echter veelal gebruikt als term voor telefoon. In Nederland komt deze term tegenwoordig haast niet meer voor, maar in België is het nog altijd de meest gebruikte term voor "telefoon".

Smartphone

De term smartphone wordt in ons land wel erg vaak gebruikt. Smartphones zijn razend populair. Het zijn toestellen met oneindig veel mogelijkheden. Zo kan je een smartphone gebruiken om mee te bellen, maar krijg je ook direct toegang tot een database met vele duizenden applicaties die je kunt downloaden en installeren. Met de komst van de smartphone is ons leven enorm verandert. Vrijwel iedereen heeft er één en de populariteit groeit nog altijd met de dag.

Phablet

Een phablet is eigenlijk niets anders dan een kruising tussen een smartphone en een tablet. Het is dus in feite een hele grote smartphone. De term phablet wordt tegenwoordig niet meer gebruikt omdat smartphones over het algemeen een stuk groter zijn geworden. Vroeger heette een smartphone een phablet als een het schermformaat had tussen 5 en 6.9 inch. En dat noemen we tegenwoordig gewoon smartphone.

Feature phone

Een feature phone is vooral bedoelt voor mensen die niet te veel eisen hebben bij hun toestel. Het zijn zeer voordelige toestellen, waar je net wat meer mee kunt dan alleen bellen en sms-en. Vaak bevatten feature phones functies als bellen, sms, radio, spelletjes en een camera.

Seniorentelefoons

En speciaal voor senioren zijn er de senioren toestellen. Dit zijn toestellen die over het algemeen over grote knoppen beschikken, weinig speciale functies bevatten, een noodknop hebben waarmee je direct in contact kan komen met familie of bijvoorbeeld een arts en geschikt zijn voor gehoorapparaten. De seniorentelefoon wordt tegenwoordig wel steeds vaker gebruikt door de wat oudere senioren. Zestig en zeventigplussers stappen vandaag de dag namelijk vaker over op een smartphone omdat ze ook graag in contact willen blijven met hun familie via Whatsapp. Vragen hierover? Bekijk onze koopgids met alle informatie over smartphones voor senioren.

Los toestel of met abonnement

Als je genoeg geld hebt om je telefoon los te kunnen kopen, is het vaak verstandig om te doen. Echter kan het ook interessant zijn om je telefoon te kopen in combinatie met een mobiel abonnement. Vaak geven providers flinke korting op de aanschaf van je telefoon waardoor je onder de streep voordeliger uit bent.

Daarnaast hoef je niet ineens een flinke som geld te betalen, want een smartphone is nog altijd een hoge kostenpost. Door je smartphone los te kopen ben je echter wel direct van de hoogste kosten af en hoef je deze niet meer verspreid over een periode van 12 of 24 maanden af te lossen. Je maandelijkse lasten zijn dan dus lager. Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? Gebruik onze website om prijzen van zowel losse toestellen als smartphones met abonnement te vergelijken.

Alle populaire telefoons vergelijken

Als je een mobiel wilt kopen is er vandaag de dag behoorlijk wat keuze. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een zogenoemde smartphone. Dit biedt naast de mogelijkheid om te bellen ook vele andere handige functies zoals WhatsApp, foto’s maken, internet, applicaties downloaden en meer. Bij smartphones kennen we een drietal verschillende categorieën. Namelijk de lowbudget smartphones, midrange en high-end smartphones.

Lowbudget toestellen vergelijken

Als je kiest voor lowbudget smartphone heb je nog steeds meer dan genoeg mogelijkheden. Een midrange smartphone zien wij als een telefoon die niet veel duurder is dan € 150,-. Als los toestel is dit vrij goed betaalbaar. In deze categorie zijn er nog altijd meer dan genoeg fabrikanten die leuke smartphones op de markt brengen. Een Samsung heb je tegenwoordig ook al voor minder dan € 150,- en is uitstekend geschikt voor alle gangbare zaken zoals games, muziek, films etc. Smartphones in de categorie Lowbudget hebben een langzamere processor, minder opslagruimte, vaak een kleiner scherm en minder professionele camera. Echter zijn de specificaties goed genoeg om gebruik te kunnen maken van de nieuwste apps en maken ze gebruik van een populair besturingssysteem zoals Android. Bovenin deze pagina kan je filteren op “prijs toestel” om te zien welke telefoons allemaal beschikbaar zijn in deze prijsklasse.

Midrange telefoons vergelijken

Midrange telefoons zijn op dit moment het meest populair. In deze categorie vind je eigenlijk alle toestellen van € 150,- tot € 500,- en dat zijn er heel wat. Veel mensen die een toestel los kopen kiezen bijvoorbeeld voor het high-end model van vorig jaar. Een toestel dat een jaar oud is voldoet nog prima aan al je wensen en is nu vaak leverbaar voor een goede, scherpe prijs. Iedere fabrikant heeft inmiddels wel smartphones op de markt in deze prijsklasse zodat er voor iedereen de juiste telefoon te vinden is. Een midrange smartphone bevat een snelle processor, voldoende geheugen en vaak meer dan genoeg opslagcapaciteit. Ook de camera is van prima kwaliteit. Maar niet het nieuwste van het nieuwste. De prijs/kwaliteit van een midrange smartphone is in de meeste gevallen wel bovengemiddeld.

High-end telefoons kopen

En als laatste de high-end toestellen. Ook wel vlaggenschip genoemd. Jaarlijks brengt elke fabrikant één of twee echte vlaggenschepen op de markt. Dit zijn de snelste en beste smartphones van dat jaar met alles erop en eraan. De meeste high-end smartphones zijn verkrijgbaar tussen de € 600,- en € 800,-. Met uitschieters naar boven. Het befaamde merk Apple brengt hoofdzakelijk smartphones uit in deze prijscategorie. Het zijn exclusieve smartphones die veelal worden aangeschaft in combinatie met een abonnement. Niet zo gek ook want het bedrag is niet iets wat de meeste zomaar uit willen geven. Bij een toestelabonnement betaal je wel voor het toestel, maar spreid je het uit over een periode van 24 maanden.

Welke smartphone heeft jouw voorkeur?

Als je eenmaal weet wat voor type telefoon je zoekt is het verstandig om te vergelijken op prijs. Dit kan je doen door je gewenste toestel op deze website op te zoeken. Zodra je hem hebt gevonden vind je een overzicht van alle losse toestelprijzen bij de populairste webshops van Nederland. Wij werken onze prijzen meerdere malen per dag bij zodat je altijd de juiste prijs betaald. Vergelijken van toestellen loont. Je bespaart al gauw tientallen euro's op de aanschafprijs van je nieuwe telefoon.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Vergelijk alle telefoons met abonnement
Vergelijk alle losse toestellen
Vergelijk alle onbeperkte abonnementen
Vergelijk goedkope telefoonabonnementen
Vergelijk alle abonnementen zonder BKR
Vergelijk alle abonnementen zonder toestel

Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.852.404 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.