Telefoons vergelijken

Welk merk telefoon zoek je?

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones

Veelgestelde vragen over telefoons vergelijken

Hoe kan ik het beste telefoons vergelijken?

Op deze pagina vind je een overzicht van alle beschikbare telefoons van dit moment. Om het eenvoudig voor je te maken hebben we rechtsboven een filter gemaakt waar je kunt sorteren op prijs, populariteit en actualiteit. Je kunt dus eenvoudig de goedkoopste, nieuwste of populairste bovenaan zetten. Daarnaast vind je aan de linkerkant van je scherm een uitgebreide filter met zoekmogelijkheden. Hierin kan je filteren op je gewenste merk, besturingssysteem, belangrijkste specificaties, grootte van het scherm, camera, opslag, geheugen en de doelgroep. Hoe specifieker je gebruik maakt van de filter, hoe beter het resultaat aan sluit op je wensen. Kom je er met deze mogelijkheden nog niet uit? Dan kan je gebruik maken van onze handige keuzehulp of persoonlijk contact opnemen met onze toestelspecialisten.

Hoeveel opslagruimte heeft mijn telefoon nodig?

Bij het vergelijken van telefoons is één van de belangrijkste specificaties de hoeveelheid opslaggeheugen op je toestel. Niets is zo vervelend als erachter komen dat je geheugen vol zit en je geen foto's en video's meer kunt opslaan. Het is dan ook verstandig om hier van te voren goed over na te denken.

Als je wil weten hoeveel GB je nodig hebt, is dat veelal afhankelijk van de manier waarop jij je telefoon gebruikt. Als je bijvoorbeeld de hele dag foto's en video's maakt heb je veel meer geheugen nodig dan wanneer je je toestel voornamelijk gebruikt om te kunnen bellen. En ben je iemand die zijn foto's altijd verwijderd of sla je het liefst alles (inclusief alle dubbele foto's) op? Wij raden aan om bij de aanschaf van een nieuw toestel, minimaal het dubbele aan geheugen te kiezen dan bij je vorige telefoon. Dus als je op dit moment een telefoon hebt met 8 GB opslagruimte, kies je voor je nieuwe telefoon minimaal 16 GB. Heb je er nu één met 64 GB? Dan moet je volgende minimaal 128 GB hebben. Dan zit je vrijwel altijd goed. Heb je dan alsnog te weinig? Dan kan je ook altijd nog een abonnement bij Dropbox afsluiten. Je koopt dan maandelijks 50 GB voor slechts een paar euro per maand.

Welk besturingssysteem heeft mijn telefoon nodig?

Een veelgebruikte term bij het vergelijken van telefoons is het besturingssysteem. Een besturingssysteem (ook wel OS genoemd) is de software die op je telefoon staat geïnstalleerd waarmee je je toestel kan bedienen. Eigenlijk is het besturingssysteem datgene wat het mogelijk maakt dat je je telefoon kunt gebruiken en je apps kunt downloaden, installeren en afspelen. Vroeger had je volop keuze in besturingssystemen. Je kon toen kiezen voor Android, iOS, BlackBerry, Microsoft, Nokia en meer. Tegenwoordig zijn er daarvan nog slechts twee over, namelijk: Android en iOS.

Vrijwel alle fabrikanten, waaronder Samsung, Huawei, Nokia, BlackBerry, LG, HTC en Sony bieden hun smartphones aan met Android, op slechts één populair merk na. Namelijk Apple. Kies je voor een iPhone, dan ontkom je niet aan de keuze voor iOS.

Hoe vind ik de populairste telefoons van dit moment?

Rechtsboven vind je een mogelijkheid om de toestellen te sorteren op populariteit, prijs (laag-hoog), prijs (hoog-laag) en datum (nieuwste eerst). Door te kiezen voor populariteit krijg je de populairste telefoons als eerste te zien.

Tegelijkertijd kan je de filter ook toepassen om de nieuwste telefoons te vergelijken en te sorteren op prijs. Vind je het resultaat dat je te zien krijgt nog te uitgebreid? Aan de linkerkant van dit scherm vind je een filter waarbij je kunt zoeken op specifieke wensen.

Welke specificaties zijn belangrijk bij het vergelijken van telefoons?

In de filter aan de rechterkant op deze pagina vind je een blokje met Specificaties. Daarin hebben wij de specificaties staan, die volgens ons het belangrijkste zijn om op te vergelijken. Hierin vind je dual sim, 4g, nfc, waterdicht en draadloos opladen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het scherm, snelheid van de processor, hoeveelheid opslaggeheugen, hoeveelheid werkgeheugen, besturingssysteem en de kwaliteit van de camera.

Welk schermformaat past het beste bij mij?

Telefoons vergelijken met een groot scherm? Of liever juist een klein formaat? Welk formaat scherm het beste bij jou past, hangt af van je wensen en wat je met je telefoon wilt gaan doen. Het formaat van je scherm wordt aangegeven in inches en gemeten van linksonder tot rechtsboven. Een inch is net zo groot als 2,54 cm.

Als je een telefoon sporadisch gebruikt voor het bekijken van video's, maar voornamelijk nodig hebt om in contact te blijven met je familie en vrienden is een scherm tot 4,5 inch waarschijnlijk wel wat voor jou. Deze kleinere smartphones passen perfect in je broekzak, maar zijn minder geschikt voor video's en het spelen van spellen.

Zit je graag en vaak op internet, bekijk je veel foto's en regelmatig video's, maar vind je het belangrijk dat je alles op je telefoon met één hand kan bedienen, dan is het verstandig om te kiezen voor een telefoon niet groter dan 5 inch.

En als je je smartphone overal voor gebruikt en hem eigenlijk ook als vervanging voor je tablet in huis wilt halen, is het aan te raden om te kiezen voor een phablet. Dit zijn de grote smartphones met schermen vanaf 5,5 inch.

Welke telefoon heeft de beste camera?

Wil je telefoons vergelijken die je compact camera kunnen vervangen? Op onze vergelijkingssite vind je een handige keuzehulp die je kan vertellen welke smartphone camera het beste is. Ook hebben we een speciale koopgids pagina waar je actuele informatie over camera telefoons terug vindt.

Mobiele telefoons vergelijken

Toe aan een nieuwe telefoon? Zoek je een los toestel of liever een telefoon met abonnement? En ga je dan voor een Apple iPhone of juist een Samsung Galaxy? Telefoon.nl is een vergelijkingssite en toont je een overzicht van alle populaire telefoons van 2020 en de jaren daarvoor. Wij vertellen direct de laagste prijs bij betrouwbare winkels, zoals Belsimpel en Mobiel.nl, en helpen bij het maken van de juiste keuze op het gebied van toestelspecificaties. Mobiele telefoons vergelijken hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn als het lijkt.

Inhoudsopgave:

Welke telefoon past bij jou?

Om erachter te komen welke telefoon het beste bij je past, is het goed om vooraf na te denken over het volgende:

 • Welke eisen stel ik aan mijn telefoon?
 • Welke eigenschappen van een telefoon vind ik het belangrijkst?
 • Welke toestelspecificaties zijn voor mij noodzakelijk?
 • Welke toestelspecificaties zijn voor mij niet noodzakelijk?
 • Welk besturingssysteem heeft mijn voorkeur?
 • Wat is mijn budget?

Ben je iemand die dagelijks gebruik maakt van mobiel internet en vind je het belangrijk om snel te kunnen downloaden? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een telefoon met 4G ondersteuning. Het kan ook zijn dat je graag foto's maakt. Dan wil je een telefoon vergelijken met goede camera specs. En zo zijn er genoeg kenmerken op te noemen die je keuze eenvoudiger kunnen maken.

Welke soorten telefoons zijn er?

Wat voor soort mobiele telefoons zijn er zoal? Je kunt de volgende soorten telefoons vergelijken:

 • Smartphone
 • Phablet
 • Feature phone
 • Senioren telefoon
 • Tough phone
Smartphone

Smartphones zijn razend populair. Het zijn toestellen met oneindig veel mogelijkheden. Zo kan je een smartphone gebruiken om mee te bellen, maar krijg je ook direct toegang tot een database (Google Playstore of Apple Appstore) met vele duizenden apps die je kunt downloaden en installeren.

Phablet

Een phablet is eigenlijk niets anders dan een kruising tussen een smartphone en een tablet. Het is dus in feite een hele grote smartphone. De term phablet wordt tegenwoordig niet meer gebruikt omdat telefoons over het algemeen een stuk groter zijn geworden. Vroeger heette een mobiele telefoon een phablet als een het schermformaat had tussen 5 en 6.9 inch.

Feature phone

Een feature phone is een eenvoudige telefoon zonder toeters en bellen. Feature phones zijn vooral bedoelt voor mensen die niet te veel eisen hebben aan hun toestel. Het zijn zeer voordelige toestellen, waar je net wat meer mee kunt dan alleen bellen en sms-en. Vaak bevatten feature phones functies als bellen, sms, radio, spelletjes, een eenvoudige camera en een accuduur van meer dan een week.

Seniorentelefoons

telefoons voor seniorenSpeciaal voor senioren zijn er de senioren toestellen. Dit zijn toestellen die over het algemeen over grote knoppen beschikken, weinig speciale functies bevatten, een noodknop hebben waarmee je direct in contact kan komen met familie of bijvoorbeeld een arts en geschikt zijn voor gehoorapparaten. De seniorentelefoon wordt tegenwoordig vooral gebruikt door de wat oudere senioren. Zestig en zeventigplussers stappen juist vaker over op een smartphone omdat ze ook graag in contact willen blijven met hun familie via Whatsapp.

Tough phone

outdoor phones vergelijkenEen tough phone is een hele sterke en robuuste telefoon, die wel tegen een stootje kan. Het zijn telefoons die bijvoorbeeld gebruikt worden op de bouw of op plekken waarbij de kans op beschadiging door vallen groot is. De telefoons zijn vaak wat zwaarder en dikker dan andere telefoons en beschikken over een ijzersterke behuizing. Daarnaast zijn ze stof- en waterdicht.

Losse telefoon of met abonnement

Als je genoeg geld hebt om je telefoon los te kunnen kopen, is het vaak voordeliger om dat te doen. Een telefoon zonder abonnement levert je al snel tientallen euro's per maand aan voordeel op. Het nadeel is alleen dat een los toestel kopen vaak niet goedkoop is. De nieuwste iPhone kost al gauw meer dan duizend euro. Veel mensen kiezen er daarom voor om een telefoon te bestellen bij een telefoon abonnement. Vaak geven providers korting op de aanschaf waardoor je bij een telefoon met abonnement voordeliger uit bent. Daarnaast hoef je niet ineens een flinke som geld te betalen. Wil je toch liever een los toestel bestellen? Dan ben je wel direct van de hoogste kosten af en hoef je deze niet meer verspreid over een periode van 12 of 24 maanden af te lossen. Je maandelijkse lasten zijn dan dus lager. Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? Gebruik onze website om prijzen van zowel losse toestellen als telefoons met abonnement te vergelijken.

Los toestel uitkiezen lastig? Wij helpen!

Een los toestel kan zeker een ingewikkelde keuze zijn, maar wist je dat je al veel toestellen kunt uitsluiten door even goed te bedenken wat je werkelijk wenst. Door van te voren te bepalen wat je maximaal wilt uitgeven aan een losse telefoon, kan je al veel varianten links laten liggen. Weet je welke losse telefoon je wilt kopen? Vergelijk dan prijzen van meerdere aanbieders zodat je zeker weet dat je nooit teveel betaald. Wij vergelijken losse toestelprijzen van onder andere Wehkamp, Mobiel.nl, Belsimpel, Mediamarkt, GSMweb en Coolblue.

Losse telefoon met sim only

Is het goedkoper om een losse telefoon te combineren met een sim only? Of kan je het beste kiezen voor een telefoon bij een abonnement? Deze vraag wordt regelmatig gesteld en is niet altijd direct te zeggen. Het ligt eenvoudigweg aan de telefoon aanbiedingen van de dag zelf. Als je al in het bezit bent van een goedwerkende Apple iPhone of bijvoorbeeld de beste Samsung Galaxy van vorig jaar, is het vaak voordeliger om alleen een sim only af te sluiten. Maar als je op dit moment ook toe bent aan een nieuwe telefoon, ontvang je meestal extra korting op je toestel als je deze bestelt bij een abonnement.

Telefoonverzekering bij je toestel afsluiten?

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden tegenwoordig verzekeringen voor je mobiele telefoon aan. Zelfs providers bieden deze optie aan. In sommige gevallen kan dit zeker nut hebben, maar in de meeste gevallen niet. Als je van plan bent om een telefoonverzekering af te sluiten, lees dan goed de voorwaarden van de verzekeraar door. En lees zeker ook de voorwaarden van je inboedelverzekering. Soms vallen telefoonverzekeringen al automatisch onder je inboedelverzekering en is een nieuwe verzekering voor je losse toestel afsluiten dus niet nodig.

Alle populaire telefoons vergelijken

Als je een mobiel wilt kopen is er volop keuze. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een smartphone. Dit biedt naast de mogelijkheid om te bellen ook vele andere handige functies zoals WhatsApp, foto’s maken, internet, applicaties downloaden en meer. Bij mobiele telefoons kennen we drie verschillende categorieën.:

 • Low-budget smartphones
 • Midrange smartphones
 • High-end smartphones

Goedkope telefoons vergelijken (low-budget)

Als je kiest voor lowbudget heb je nog steeds meer dan genoeg mogelijkheden. Een lowbudget telefoon zien wij als een goedkope telefoon dat niet veel duurder is dan € 150,-. Als los toestel is dit vrij goed betaalbaar. In deze categorie zijn er nog altijd meer dan genoeg fabrikanten die leuke toestellen op de markt brengen met prima specs. Een Samsung heb je tegenwoordig ook al voor minder dan € 150,- en is uitstekend geschikt voor alle gangbare zaken zoals games, muziek, films etc. Mobiele telefoons in de categorie Lowbudget hebben een langzamere processor, minder opslagruimte, vaak een kleiner scherm en minder professionele camera. Echter zijn de specificaties goed genoeg om gebruik te kunnen maken van de nieuwste apps en maken ze gebruik van een populair besturingssysteem zoals Android. Bovenin deze pagina kan je filteren op “prijs toestel” om te zien welke telefoons allemaal beschikbaar zijn in deze prijsklasse.

Midrange telefoons vergelijken

Midrange telefoons zijn op dit moment het meest populair. In deze categorie vind je eigenlijk alle toestellen van € 150,- tot € 500,- en dat zijn er heel wat. Veel mensen die een toestel los kopen kiezen bijvoorbeeld voor het high-end model van vorig jaar. Een toestel dat een jaar oud is voldoet nog prima aan al je wensen, beschikt over uitstekende specificaties en is nu vaak leverbaar voor een goede, scherpe prijs. Iedere fabrikant heeft inmiddels wel mobiele telefoons op de markt in deze prijsklasse zodat er voor iedereen de juiste telefoon te vinden is. Een midrange toestel bevat een snelle processor, voldoende geheugen en vaak meer dan genoeg opslagcapaciteit. Ook de camera is van prima kwaliteit. Maar niet het nieuwste van het nieuwste. De prijs/kwaliteit van een midrange telefoon is in de meeste gevallen wel bovengemiddeld.

High-end telefoons vergelijken

En als laatste de high-end toestellen. Ook wel vlaggenschip genoemd. Telefoons met de beste specs. Jaarlijks brengt elke fabrikant één of twee echte vlaggenschepen op de markt. Dit zijn de snelste en beste smartphones van dit jaar met alles erop en eraan. De meeste high-end telefoons zijn verkrijgbaar tussen de € 600,- en € 800,-. Met uitschieters naar boven. Het befaamde merk Apple brengt hoofdzakelijk mobiele telefoons uit in deze prijscategorie. Het zijn exclusieve smartphones die veelal worden aangeschaft in combinatie met een abonnement. Niet zo gek ook want het bedrag is niet iets wat de meeste zomaar uit willen geven. Bij telefoon abonnementen betaal je wel voor het toestel, maar spreid je het uit over een periode van 24 maanden.

Telefoon specificaties vergelijken

Wat maakt een high-end smartphone, zo high-end en hoe weet je nou welke specificaties nodig zijn voor jouw wensen? Specificaties van telefoons kunnen best lastig te begrijpen zijn. We hebben daarom per spec in onze filter uitleg gegeven over wat er mee bedoelt wordt. De meeste bezoekers van onze website vergelijken telefoons op de volgende specificaties:

 • Schermformaat van het toestel
 • Camerakwaliteit
 • Snelheid van de processor
 • Hoeveelheid intern geheugen (RAM geheugen)
 • Hoeveelheid opslagcapaciteit (ruimte voor je apps/games/video's en foto's)

Welke telefoon heeft jouw voorkeur?

Als je eenmaal weet wat voor type telefoon je zoekt is het verstandig om te vergelijken op prijs. Dit kan je doen door je gewenste toestel op deze website op te zoeken. Zodra je hem hebt gevonden vind je een overzicht van alle prijzen bij de populairste webshops van Nederland. Wij werken onze prijzen meerdere malen per dag bij zodat je altijd de juiste prijs betaald. Mobiele telefoons vergelijken loont. Je bespaart al gauw tientallen euro's op de aanschafprijs van je nieuwe telefoon.

Welk merk telefoon zoek jij?

Alle iPhones vergelijken
Alle Huawei telefoons vergelijken
Alle Samsung telefoons vergelijken
Alle Motorola telefoons vergelijken
Alle LG telefoons vergelijken
Alle Nokia telefoons vergelijken
Alle Sony telefoons vergelijken
Alle Honor telefoons vergelijken
Alle OnePlus telefoons vergelijken
Alle telefoon abonnementen vergelijken

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.058.698 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.