Telefoons vergelijken en kopen

Welke telefoon past bij jou? Zoek je een smartphone met een groot scherm of liever een telefoon die eenvoudig in je broekzak past? Speel je veel grafische spellen en wil je een krachtige processor? Of gebruik je je toestel alleen om te bellen en berichten te versturen? Wat je wensen ook zijn: voor iedereen is er een smartphone naar keuze. Hieronder vind je een overzicht van alle populaire telefoons van dit moment. Vergelijk specificaties van smartphones en ontdek welk toestel het beste bij je past. Met abonnement of als los toestel. Sorteer het aanbod op prijs/populariteit of release datum om je zoektocht makkelijker te maken.

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesHTC smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphones

Vergelijk smartphones per categorie

Telefoon vergelijken?

Toe aan een nieuwe telefoon? Bijvoorbeeld een Apple iPhone? Of een Samsung Galaxy? Telefoon.nl is een vergelijkingssite en toont je een overzicht van alle populaire telefoons van 2019 en de jaren daarvoor. Wij vertellen direct de laagste prijs bij betrouwbare winkels, zoals Belsimpel en Mobiel.nl, en helpen bij het maken van de juiste keuze. Mobiele telefoons vergelijken hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn als het lijkt.

Welke telefoon past bij mij?

Om erachter te komen welke telefoon het beste bij je past, is het goed om vooraf na te gaan welke eisen je zoal stelt aan een toestel. Wat vind jij belangrijke eigenschappen en waar zou je eventueel wel zonder kunnen? Ben je bijvoorbeeld iemand die dagelijks gebruik maakt van mobiel internet en vind je het belangrijk om snel te kunnen downloaden? Dan is het belangrijk dat je kiest voor 4G ondersteuning. Het kan ook zijn dat je graag foto's maakt. Dan wil je een telefoon vergelijken met goede camera specs. En zo zijn er genoeg kenmerken op te noemen die je keuze eenvoudiger kunnen maken.

Soorten telefoons

Wat voor soort mobiele telefoons zijn er zoal? Vrijwel iedereen heeft vandaag de dag een zogenoemde smartphone. Maar wat voor verschillende soorten zijn er nu precies? En waar moet je op letten als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon?

GSM

We kennen verschillende soorten telefoonbenamingen, namelijk GSM, smartphone, feature phone, phablet en senioren telefoon. Een GSM is eigenlijk een veelvoorkomende fout. GSM was oorspronkelijk namelijk een mobiel netwerk, ook wel 2G genoemd. Deze term werd later echter veelal gebruikt als term voor telefoon. In Nederland komt deze term tegenwoordig haast niet meer voor, maar in België is het nog altijd de meest gebruikte term voor "telefoon".

Smartphone

De term smartphone wordt in ons land wel erg vaak gebruikt. Smartphones zijn razend populair. Het zijn toestellen met oneindig veel mogelijkheden. Zo kan je een smartphone gebruiken om mee te bellen, maar krijg je ook direct toegang tot een database met vele duizenden applicaties die je kunt downloaden en installeren. Met de komst van de smartphone is ons leven enorm verandert. Vrijwel iedereen heeft er één en de populariteit groeit nog altijd met de dag.

Phablet

Een phablet is eigenlijk niets anders dan een kruising tussen een mobiele telefoon en een tablet. Het is dus in feite een hele grote mobiele telefoon. De term phablet wordt tegenwoordig niet meer gebruikt omdat telefoons over het algemeen een stuk groter zijn geworden. Vroeger heette een mobiel een phablet als een het schermformaat had tussen 5 en 6.9 inch.

Feature phone

Een feature phone is vooral bedoelt voor mensen die niet te veel eisen hebben bij hun toestel. Het zijn zeer voordelige toestellen, waar je net wat meer mee kunt dan alleen bellen en sms-en. Vaak bevatten feature phones functies als bellen, sms, radio, spelletjes en een camera.

Seniorentelefoons

En speciaal voor senioren zijn er de senioren toestellen. Dit zijn toestellen die over het algemeen over grote knoppen beschikken, weinig speciale functies bevatten, een noodknop hebben waarmee je direct in contact kan komen met familie of bijvoorbeeld een arts en geschikt zijn voor gehoorapparaten. De seniorentelefoon wordt tegenwoordig wel steeds vaker gebruikt door de wat oudere senioren. Zestig en zeventigplussers stappen vandaag de dag namelijk vaker over op een mobiele telefoon omdat ze ook graag in contact willen blijven met hun familie via Whatsapp.

Losse telefoon of met abonnement

Als je genoeg geld hebt om je telefoon los te kunnen kopen, is het vaak verstandig om te doen. Echter kan het ook interessant zijn om je telefoon te kopen met een telefoon abonnement. Vaak geven providers flinke korting op de aanschaf waardoor je onder de streep voordeliger uit bent. Daarnaast hoef je niet ineens een flinke som geld te betalen, want een mobiel is nog altijd een hoge kostenpost. Toch liever een telefoon los kopen? Dan ben je wel direct van de hoogste kosten af en hoef je deze niet meer verspreid over een periode van 12 of 24 maanden af te lossen. Je maandelijkse lasten zijn dan dus lager.

Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? Gebruik onze website om prijzen van zowel losse toestellen als telefoons met abonnement te vergelijken.

Losse telefoon met sim only

Is het goedkoper om een losse telefoon te combineren met een sim only? Of kan je het beste kiezen voor een telefoon bij een abonnement? Deze vraag wordt regelmatig gesteld en is niet altijd direct te zeggen. Het ligt eenvoudigweg aan de aanbiedingen van de dag zelf. Als je al in het bezit bent van een goedwerkende Apple iPhone of bijvoorbeeld de beste Samsung Galaxy van vorig jaar, is het vaak voordeliger om alleen een sim only af te sluiten. Maar als je op dit moment ook toe bent aan een nieuwe telefoon, ontvang je meestal extra korting op je toestel als je deze bestelt bij een abonnement.

Alle populaire telefoons vergelijken

Als je een mobiel wilt kopen is er vandaag de dag behoorlijk wat keuze. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een mobiele telefoon. Dit biedt naast de mogelijkheid om te bellen ook vele andere handige functies zoals WhatsApp, foto’s maken, internet, applicaties downloaden en meer. Bij mobiele telefoons kennen we drie verschillende categorieën. Namelijk lowbudget, midrange en high-end.

Lowbudget telefoons vergelijken

Als je kiest voor lowbudget heb je nog steeds meer dan genoeg mogelijkheden. Een lowbudget telefoon zien wij als een toestel dat niet veel duurder is dan € 150,-. Als los toestel is dit vrij goed betaalbaar. In deze categorie zijn er nog altijd meer dan genoeg fabrikanten die leuke toestellen op de markt brengen. Een Samsung heb je tegenwoordig ook al voor minder dan € 150,- en is uitstekend geschikt voor alle gangbare zaken zoals games, muziek, films etc. Mobiele telefoons in de categorie Lowbudget hebben een langzamere processor, minder opslagruimte, vaak een kleiner scherm en minder professionele camera. Echter zijn de specificaties goed genoeg om gebruik te kunnen maken van de nieuwste apps en maken ze gebruik van een populair besturingssysteem zoals Android. Bovenin deze pagina kan je filteren op “prijs toestel” om te zien welke telefoons allemaal beschikbaar zijn in deze prijsklasse.

Midrange telefoons vergelijken

Midrange telefoons zijn op dit moment het meest populair. In deze categorie vind je eigenlijk alle toestellen van € 150,- tot € 500,- en dat zijn er heel wat. Veel mensen die een toestel los kopen kiezen bijvoorbeeld voor het high-end model van vorig jaar. Een toestel dat een jaar oud is voldoet nog prima aan al je wensen en is nu vaak leverbaar voor een goede, scherpe prijs. Iedere fabrikant heeft inmiddels wel mobiele telefoons op de markt in deze prijsklasse zodat er voor iedereen de juiste telefoon te vinden is. Een midrange toestel bevat een snelle processor, voldoende geheugen en vaak meer dan genoeg opslagcapaciteit. Ook de camera is van prima kwaliteit. Maar niet het nieuwste van het nieuwste. De prijs/kwaliteit van een midrange telefoon is in de meeste gevallen wel bovengemiddeld.

High-end telefoons kopen

En als laatste de high-end toestellen. Ook wel vlaggenschip genoemd. Jaarlijks brengt elke fabrikant één of twee echte vlaggenschepen op de markt. Dit zijn de snelste en beste smartphones van dit jaar met alles erop en eraan. De meeste high-end telefoons zijn verkrijgbaar tussen de € 600,- en € 800,-. Met uitschieters naar boven. Het befaamde merk Apple brengt hoofdzakelijk mobiele telefoons uit in deze prijscategorie. Het zijn exclusieve smartphones die veelal worden aangeschaft in combinatie met een abonnement. Niet zo gek ook want het bedrag is niet iets wat de meeste zomaar uit willen geven. Bij telefoon abonnementen betaal je wel voor het toestel, maar spreid je het uit over een periode van 24 maanden. Naast alleen een telefoon kan je op deze website ook een bijpassend abonnement vergelijken.

Welke telefoon heeft jouw voorkeur?

Als je eenmaal weet wat voor type telefoon je zoekt is het verstandig om te vergelijken op prijs. Dit kan je doen door je gewenste toestel op deze website op te zoeken. Zodra je hem hebt gevonden vind je een overzicht van alle losse toestelprijzen bij de populairste webshops van Nederland. Wij werken onze prijzen meerdere malen per dag bij zodat je altijd de juiste prijs betaald. Mobiele telefoons vergelijken loont. Je bespaart al gauw tientallen euro's op de aanschafprijs van je nieuwe telefoon.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Vergelijk alle telefoon abonnementen
Losse telefoon kopen zonder abonnement
Vergelijk alle abonnementen zonder toestel
Vergelijk alle onbeperkte abonnementen
Vergelijk goedkope telefoonabonnementen
Vergelijk alle abonnementen zonder BKR

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.859.536 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.