Beste telefoon van 2024

Zoek je de beste telefoon? Telefoon.nl helpt je bij je keuze met behulp van onze uitgebreide koopgids. Onze toestelspecialisten beoordelen de beste smartphones per prijsklasse of categorie.

Handige pagina's:

Alle telefoons vergelijken - Nieuwste telefoons - Telefoons met abonnement - Unlimited data abonnementen - Sim-only abonnementen - Sim only met onbeperkt internet

Beste smartphone tot 250 euro

Dominick Viëtor video over telefoons

Beste smartphone tot 550 euro

Dominick Viëtor video over telefoons

Beste smartphone van mei 2024

Dominick Viëtor video over telefoons
Zakelijke telefoons

Op zoek naar de ideale telefoon voor op de zaak met handige applicaties? Wij zetten de beste zakelijke smartphones voor je op een rij.

Telefoons voor senioren

Ben je al wat ouder en niet geïnteresseerd in al die moderne snufjes en foefjes op een smartphone? Wij zetten de beste en gebruiksvriendelijke mobiele telefoons voor je op een rij.

Telefoons voor kinderen

Natuurlijk wil je dat je kind goed bereikbaar is, maar de duurste smartphone is dan vaak niet nodig. Ben je op zoek naar een telefoon voor je zoon of dochter? Wij vertellen je graag welke je het beste kunt kopen.

Toughphones

Ben je op zoek naar een onverwoestbare telefoon? Bijvoorbeeld voor je werk? Dan is een toughphone echt iets voor jou. Op deze pagina vergelijken we de beste tough phones van dit moment.

Camera telefoons

Ben je op zoek naar de beste camera smartphone van dit moment? Onze toestelspecialisten helpen je bij het maken van de juiste keuze en hebben de beste camera telefoons op een rij gezet.

Waterdichte telefoons

Nooit meer een defecte smartphone als je hem per ongeluk in het water laat vallen! Vergelijk de beste waterdichte toestellen van dit moment.

Dual sim telefoons

Heb je zowel een privé abonnement als zakelijk abonnement? Of deel je je telefoon met je partner? Dan is een dual sim functie ideaal voor jou.

Fullscreen telefoons

Full screen smartphones beschikken over een groot scherm zonder zichtbare randen. Daardoor is de telefoon in formaat kleiner dan je gewend bent. Ligt lekker in de hand en ideaal voor films, apps en games.

5G telefoons

Wil je ook graag razendsnel kunnen internetten op je smartphone? Vergelijk de populairste smartphones met 5G ondersteuning.

Telefoons met NFC

Ben je op zoek naar een telefoon met NFC zodat je bijvoorbeeld draadloos kunt betalen? Wij zetten de beste smartphones met NFC voor je op een rij.

Android telefoons

Gaat je voorkeur uit naar een smartphone dat gebruik maakt van het populaire besturingssysteem Android? Wij zetten de beste Android telefoons voor je op een rij.

Met vingerafdrukscanner

Ben je je pincode weleens vergeten? Dan is een vingerafdrukscanner ideaal. Nooit meer problemen met ontgrendelen met je persoonlijke vingerafdruk.

Kleine telefoons

Vind je de smartphones van tegenwoordig ook zo groot? Wij zetten de beste kleine en compacte smartphones voor je op een rij.

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.760.602 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Hoe vind je de beste smartphone?

De beste telefoon is voor niemand hetzelfde. Er bestaat niet één beste smartphone. Al onze bezoekers hebben namelijk andere wensen en stellen andere eisen aan hun smartphone. Dat maakt het vinden van een beste mobiele telefoon erg ingewikkeld. Om je daar toch mee te kunnen helpen, hebben wij deze categorie toegevoegd.

Zoek je de beste budget smartphone, de beste telefoon met high-end specificaties of juist de beste prijs/kwaliteit smartphone? Per categorie vind je op Telefoon.nl een actueel overzicht van de beste toestellen van dit moment, gebaseerd op het koopgedrag van onze bezoekers. Ook vind je op deze pagina 3 toplijstjes met een top 3 beste telefoons per prijsklasse. Wil je weten waar je verder nog op moet letten bij je aankoop? Lees dan snel verder.

Inhoudsopgave:

Hoe bepaalt Telefoon.nl welke telefoon het beste is?

Per categorie vind je een overzicht met telefoons. De volgorde wordt bepaald op aantal clicks van onze bezoekers. Hoe meer clicks, hoe hoger de interesse in dat toestel. Dat zorgt er dus voor dat hij hoger in de ranking komt. Om elke telefoon gelijke kansen te geven, tellen de clicks bij nieuwe telefoons iets zwaarder mee dan reeds bestaande telefoons. Naast de totaaloverzichten werken onze toestelspecialisten ook mee om de toplijstjes zo actueel mogelijk te houden. De top 3 beste die je per pagina te zien krijgt is gebaseerd op onze mening, kijkend naar de specificaties en reviews die we over dat toestel lezen.

Beste smartphone hoeft niet de duurste te zijn

Een veelgemaakte fout is dat de beste telefoon, altijd automatisch gezien wordt als de duurste. Als we kijken naar de toestellen per merk, dan is het wel zo dat de duurste over het algemeen de meest geavanceerde specificaties van dat moment heeft, en daardoor technisch gezien de beste is. Maar het toestel daaronder kan vanwege zijn flinke prijsverschil wel als beste gekozen worden. Als je als gebruiker namelijk niets (of te weinig) merkt van het verschil, is het dan het verschil in prijs wel waard? Als je app in 1 seconde of in 0,8 seconde opstart, merk jij dan het verschil? Waarschijnlijk niet, dus waarom zou je dan € 150,00 meer betalen voor de iets snellere variant? Duur is dus niet altijd beter.

Andersom werkt het ook: de goedkoopste smartphone, is in de meeste gevallen niet de beste smartphone. Wij adviseren iedere gebruiker van onze website altijd om tenminste 64 GB aan opslagruimte te nemen. Heb je een goedkopere telefoon op het oog met minder ruimte? Houd er dan wel rekening mee dat je toestel op korte termijn vol zal raken en je weinig foto's, video's en apps kan opslaan. De ruimte van je Android (of iOS) besturingssysteem slokt vanwege zijn vele updates, namelijk al snel de helft van je totale ruimte op.

Juist om bovenstaande reden is het verstandig om vooraf onderzoek te doen naar gebruikerservaringen en reviews van specialisten, om tot een oordeel te komen over welke telefoon het beste bij jouw wensen en je budget past.

Is de nieuwste altijd de beste?

Het komt eigenlijk nooit voor dat een nieuw model qua prestaties onderdoet aan zijn voorganger, maar toch is dit geen argument om hem direct als beste te verkiezen. Soms zijn de verschillen van de nieuwste iPhone of Samsung van nu te klein, waardoor je beter kunt kiezen voor zijn jongere broertje of zusje. Zeker als je op zoek bent naar een telefoon met de beste prijs kwaliteitsverhouding, is het vaak verstandig om het vlaggenschip van vorig jaar te kopen.

Beste telefoon per prijsklasse

Natuurlijk kunnen wij wel stellen dat de nieuwste iPhone Pro Max de beste smartphone van dit moment is, maar als jij op zoek bent naar een telefoon tot 500 euro is dat helemaal geen interessante informatie. Op deze pagina vind je bovenin 3 blokken met beste telefoons per prijsklasse en de beste smartphones van deze maand. Je vindt daar de 3 beste smartphones tot 200 euro en tot 700 euro. In onze video over deze maand, selecteren we toestellen van elke prijsklassen. Staat jouw gewenste prijsklasse daar niet tussen? Of wil je liever nog meer inhoudelijke informatie van een telecomspecialist? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Beste telefoons per categorie

Het kan zijn dat je helemaal niet op zoek bent naar de snelste, maar dat het puur om één specifiek onderdeel gaat. Bijvoorbeeld dat je op zoek bent naar de beste camera telefoon van dit moment. Of dat je een baan hebt waarbij je telefoon tegen een stootje moet kunnen en je op zoek bent naar de sterkste telefoon. Je vindt bij ons een gericht advies per categorie. Iedere categorie beschikt over een top 3 met de populairste toestellen van dat moment, gebaseerd op ervaringen van onze bezoekers en daaronder een overzicht van alle toestellen die in de specifieke categorie thuishoren.

Beste telefoons voor kinderen of ouderen

Als je op zoek bent naar de allereerste smartphone voor je kind, heb je hele andere eisen dan iemand van 80+ die op zoek is naar een telefoon dat compatibel is met zijn of haar gehoorapparaat. Per doelgroep hebben wij een pagina gemaakt waarin we vertellen waar je op moet letten en welke toestellen het meest geschikt zijn volgens onze bezoekers.

Welk abonnement is het beste?

Tot slot: welk abonnement kan je dan het beste kiezen? Als je een telefoon combineert met een abonnement, ontvang je een hogere korting op je toestelprijs. De meeste bezoekers van Telefoon.nl kiezen daarom voor een telefoon + abonnement combinatie.

Op onze telefoon abonnement pagina, lees je precies waar je op moet letten bij de keuze van aan abonnement. Ook vertellen wij je daar alles over het beste en goedkoopste abonnement.

Top 5 populairste smartphonemerken

  1. Bekijk alle Samsung telefoons
  2. Bekijk alle iPhones
  3. Bekijk alle Motorola telefoons
  4. Bekijk alle Sony telefoons
  5. Bekijk alle Xiaomi telefoons

Wat voor soort telefoon zoek je?

Welk merk telefoon zoek je?
Apple smartphonesSamsung smartphonesOnePlus smartphonesGoogle smartphonesXiaomi smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphonesHonor smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner