Sony

Sony telefoons

Sony Xperia telefoon kopen? Sony telefoons zijn er voor ieder budget. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste high-end smartphone van Sony zoals de Sony Xperia 1 IV of liever kiest voor een goedkope telefoon. Wij vergelijken dagelijks alle aanbiedingen en prijzen van betrouwbare telecomwinkels als Belsimpel, Mobiel.nl en GSMweb. We vergelijken de prijzen van Sony Xperia telefoons met abonnement of als los toestel. Weet je nog niet zeker welke Sony telefoon bij jou past? Maak gebruik van de filter en vergelijk specificaties om je keuze eenvoudiger te maken. Door te vergelijken besparen onze bezoekers gemiddeld 245 euro op hun telefoonkosten.

Welke Sony telefoon kan ik het beste kopen?

Sony ken je ongetwijfeld van de televisies en hifi systemen en daarnaast heeft de Japanse elektronicafabrikant ook al vele smartphones op de markt gebracht. De smartphones van Sony kennen we onder de naam Xperia. Sony Xperia is vooral bekend geworden dankzij zijn waterdichte toestellen en smartphones met uitzonderlijk goede camera. Dat zijn de twee belangrijkste eigenschappen van de smartphones die Sony de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht. Een ander belangrijk voordeel van Sony telefoons zijn de kwalitatief goede luidsprekers. Jaarlijks brengt Sony verschillende smartphones op de markt. Zo kennen we inmiddels de Sony Xperia Z, Xperia X, Xperia XZ en ga zo maar door. Of je nu op zoek bent naar een voordelige middenklasser of een echte high-end alleskunner. Sony heeft voor iedereen een gepaste telefoon.

sony xperiaSony: household name

Sony is een echte 'household name' binnen de telefoonindustrie. Sinds 2011 biedt het bedrijf telefoons aan onder de bekende Xperia-naam. Sony telefoons beschikken over een iconisch en kenmerkend design, zijn voorzien van de beste beeldschermen, audio en camera's en doorgaans scherp geprijsd. Bovendien zitten ze doorgaans volgepropt met allerhande technische snufjes zoals een waterdichte behuizing of een nieuwe cameratechniek. Niet voor niets behoort Sony al jaren tot de top en heeft het inmiddels vele awards in ontvangst mogen nemen.

Bundeling van techniek: camera's en tv's

Wat maakt Sony telefoons nou eigenlijk zo goed? Dat is een vraag welke een uitgebreid antwoord verdient. Om hier een antwoord op te geven moeten we namelijk kijken naar het totaalplaatje van Sony. Naast dat het bedrijf zich bezighoudt met het maken van telefoons kun je ook bij ze aankloppen voor onder meer tv’s, camera’s en hoogwaardige audioapparatuur. Dankzij dit brede assortiment heeft Sony een ongekende hoeveelheid aan kennis, en dus patenten, in huis. Hierdoor beschikt het bedrijf altijd over de meest recente innovaties en technieken. Wanneer je deze technieken en kennis bundelt ga je snappen waarom Sony telefoons zo goed zijn. Zo worden de Xperia-toestellen bijvoorbeeld doorgaans uitgerust met een Triluminos-display. Dit is een techniek die afkomstig is uit de televisietak van de fabrikant en zorgt voor een ongekend breed kleurenpalet en natuurlijke kleurschakeringen en tinten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld Netflix films en series kijken op een ongekend hoge kwaliteit. Bovendien zijn de telefoons bijvoorbeeld uitgerust met de bekende Bravia-engine. Dit is een nieuwe manier van afbeeldingenweergave die voor het menselijk oog is geoptimaliseerd. Zo worden contrasten beter weergeven en ook is er meer aandacht voor lichtgevoeligheid. Zodoende zijn Sony Xperia beeldschermen altijd topnotch. Het beeldscherm wordt zelfs nóg beter wanneer het over 4K-resolutie beschikt, zoals de Sony Xperia XZ Premium. Naast een indrukwekkende beeldweergave beschikken Sony telefoons ook over een uitstekende geluidskwaliteit. Ook hier profiteert de telefoonafdeling van het bedrijf van het werk van de audioafdeling. Tot slot zijn Xperia-toestellen ook altijd uitgerust met uitstekende camera's. Zo beschikt de hiervoor genoemde XZ Premium bijvoorbeeld over Super SlowMotion modus. Hiermee maak je filmpjes op een snelheid van 960 frames per seconde. Hierdoor zijn je video’s voorzien van een ongekend niveau aan details!

Eerste waterdichte telefoon

Tegenwoordig zijn heel veel telefoons voorzien van een waterdichte behuizing. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Sony deze trend is gestart. In 2013 brachten de Japanners de Sony Xperia Z op de markt. Dit was het eerste, hoogwaardige vlaggenschip dat beschikte over een compleet stof- en waterdichte behuizing. Niet alleen handig voor wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen, maar ook al zeer toepasselijk regen.

Voor elk wat wils

Voor iedere smaak en ieder budget is er wel een Sony telefoon te vinden. De prijzen variëren van 70 euro tot 700 euro en je kunt zowel bij Sony terecht voor budgettoestellen, middenklassers als regelrechte vlaggenschepen. Een onderscheidend kenmerk van Sony telefoons is dat ze doorgaans worden uitgebracht in een regulier formaat, en een 'compact' formaat. De afgelopen jaren zijn telefoons steeds groter geworden en dat is niet naar iedereens wens. Voor deze mensen vormt de Compact-lijn van Sony een aantrekkelijk alternatief. Deze toestellen zijn wél voorzien van de meest recente specificaties, maar voelen niet zo lomp aan.

Wanneer moet je voor een Sony Xperia gaan?

Heel simpel: wanneer je op zoek bent naar een echte multimedia telefoon die excelleert qua bouwkwaliteit, beeldschermkwaliteit, audio én ook nog eens uitstekende foto's maakt. Voor ieder budget is er wel een toestel te vinden en Sony brengt ieder jaar meerdere modellen op de markt.

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.863.685 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner