Xiaomi

Xiaomi telefoons

Indien je de naam Xiaomi nog niet adequaat kunt uitspreken adviseren wij je om er maar op te oefenen. In de komende jaren ga je namelijk nog veel vaker van deze fabrikant horen. De van oorsprong Chinese fabrikant houdt zich bezig met het maken van allerhande producten. Je kunt onder meer voor laptops, tablets en telefoons bij het bedrijf aankloppen. Hierbij hoef je nooit bang te zijn dat je teveel betaalt. Xiaomi telefoons zijn namelijk altijd voorzien van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Alhoewel de fabrikant officieel nog niet in Nederland actief is, is het niet moeilijk om een exemplaar te bemachtigen. Onder meer Belsimpel en mobiel.nl hebben het merk bijvoorbeeld al opgenomen in hun assortiment.

Welke Xiaomi telefoon kan ik het beste kopen?

De afgelopen jaren zijn Chinese fabrikanten bezig aan een onstuitbare opmars. Naast Huawei en Oppo valt ook Xiaomi absoluut in deze categorie. Het bedrijf groeit sinds zijn oprichting in 2010 namelijk als kool. De meest recente cijfers van 2016 geven aan dat het bedrijf momenteel de vierde telefoonfabrikant ter wereld is. Uiteraard heeft het bedrijf flinke concurrentie en moet het Samsung, Apple en Huawei nog voor zich dulden. Wel is het ontzettend knap om in zes jaar tijd van niets naar de vierde plek te stijgen. Deze prestatie is extra knap wanneer je bedenkt dat Xiaomi enkele grote economische markten, zoals Europa en de Verenigde Staten, nog niet officieel heeft aangedaan. In Europa verkoopt het bedrijf slechts in enkele landen, waaronder Spanje. In Nederland zijn de toestellen officieel nog niet te verkrijgen. Via import-constructies kun je de toestellen echter wel gewoon aanschaffen bij enkele Nederlandse (web)winkels. Zodoende betaal je wel iets meer dan rechtstreekse import, maar ben je wel voorzien van degelijke ondersteuning bij garantiekwesties.

Uitgebreid assortiment: voor ieder wat wils

Xiaomi voert een breed assortiment aan telefoons. De standaard telefoons vind je onder de ‘Mi’-paraplu. Deze telefoons zijn voorzien van ‘mainstream’ ontwerpen en bieden alles dat je van een smartphone verwacht. Een uitstekende voorbeeld is de Xiaomi Mi 6, hét vlaggenschip van de fabrikant uit 2017. Dit toestel combineert de beste specificaties van het moment, een geweldige fotokwaliteit met een zeer scherp prijskaartje. Het toestel is zodoende met gemak 200 tot 300 euro goedkoper dan diens concurrenten. Een toestelcollectie dat in het verlengde hiervan ligt is de ‘Mi A’ serie, waarvan de in 2017 uitgekomen Xiaomi Mi A1 een goed voorbeeld is. Deze telefoons zijn zeer betaalbaar en onderdeel van het Android One programma waardoor je softwareversie altijd up-to-date is.

Samsung: pas op voor de Xiaomi Mi Note!

Wil je echter een groter formaat telefoon, dan moet je bij de ‘Mi Note’ toestellen zijn. Deze zijn te vergelijken met de Galaxy Note serie van concurrent Samsung. Dit houdt in dat schermformaten van 6” niet vreemd zijn. De Xiaomi Mi Mix lijn lijkt qua uiterlijk wel op de Note toestellen, maar beschikt over een veel groter schermoppervlak. Deze beeldschermen bedekken tot wel 85 procent van de gehele oppervlakte aan de voorkant. Naast de ‘Mi’ telefoons heeft Xiaomi ook nog de ‘Redmi’-telefoons. Deze telefoons zijn ook uitgerust met indrukwekkende specificaties, maar bevatten daarnaast ook zeer forse accu’s. Zodoende kun je lang vooruit met de Redmi-telefoons zonder tussendoor te hoeven opladen.

Is een Xiaomi wat voor jou?

Xiaomi telefoons draaien compleet om een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Daar waar je bij Apple en Samsung telefoons steevast voor de naam betaald, is dat bij Xiaomi absoluut niet het geval. Deze telefoons zijn scherp geprijsd, tot de nok toe bewapend met de beste specificaties van het moment en vinden zodoende gretig aftrek. Dat wil echter niet zeggen dat een Xiaomi telefoon per definitie de beste keuze voor jou is. Aangezien de fabrikant officieel niet in Nederland verkoopt, zijn niet alle telefoons zodoende afgestemd op onze markt. Zo moet je bij het aanschaffen van een Xiaomi altijd opletten of het toestel wel overweg kan met onze netwerken: heb je dus wel of geen 4G-internetsnelheid? Ook moet de software je echt liggen: het voelt namelijk naar onze maatstaven enigszins Chinees aan. Kun je hier echter mee overweg dan is een Xiaomi telefoon een fantastische besteding van je geld.

Nog even verder kijken? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoon abonnementen vergelijken
Alle telefoons vergelijken
Alle sim only abonnementen vergelijken
Alle onbeperkte telefoon abonnementen

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.760.602 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner