Abonnementen met onbeperkt internet en bellen

Welk merk telefoon zoek je?

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones

Alle populaire telefoons

Oneindig bellen en internetten

Zit je het liefst dag en nacht op internet? Of ben je juist zo iemand die de hele dag al zijn of haar vrienden belt? De vraag naar onbeperkte abonnementen wordt steeds groter en groter. Mensen willen het liefst 24 uur per dag gebruik kunnen maken van mobiel internet en als het even kan ook nog tijdens en op hun vakantieadres. Onder andere Tele2 en T-Mobile hebben daar handig op ingespeeld en bieden voor een betaalbare prijs onbeperkt alles abonnementen aan. Je kunt bijvoorbeeld al eindeloos bellen vanaf 7,50 euro in de maand en onbeperkte alles vanaf € 35,- per maand. Daar komen dan nog wel de toestelkosten bij. Waar moet je precies op letten bij onbeperkte bundels en waar vind je de goedkoopste onbeperkte abonnementen? Ontdek waar je het goedkoopst eindeloos belt en welke varianten er zijn bij onbeperkte abonnementen.

Een onbeperkt bellen abonnement geeft extra vrijheid en is al snel aantrekkelijk. De alternatieven zijn vaak maar 150 of 300 belminuten en als je daar overheen komt, dan wordt bellen ineens erg duur.

Voorbeeld: Neem een abonnement met 2 GB aan data en 150 belminuten bij Vodafone voor 13,50 per maand. Wanneer je tijdens de maand 44 minuten buiten je bundel belt, dan kost dat ruim 11 euro. Je verdubbelt je kosten in die maand bijna door drie kwartier met te lang te bellen. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Vaak kan je voor een paar euro per maand extra al onbeperkt bellen.

Trend van onbeperkte bundels

Sinds 2017 zijn er steeds meer providers die onbeperkte bundels aanbieden. De meest bekende bundels zijn van Tele2 en T-Mobile die echt alles onbeperkt aanbieden. Robin Mobile was de eerste aanbieder van onbeperkt internet en bellen. Via deze budget provider kon je al geruime tijd onbeperkt bellen en internetten voor een vaste lage prijs per maand. Het gebruik van internet is echter beperkt tot een bepaalde downloadsnelheid afhankelijke van het abonnement dat je kiest. Tele2 en T-Mobile bieden je op volle datasnelheid oneindig veel MB’s. Zijn er dan helemaal geen addertjes onder het gras? Jawel. Waar je op moet letten is de “fair use policy”, want die beperkt gebruik in het buitenland. Gaat het je puur om internet in eigen land? Dan kan je volledig eindeloos je gang gaan. Zonder kleine lettertjes.

Maar als je liever alleen onbeperkt belt dan kan dat tegenwoordig ook. Budget providers hebben ook zonder data een onbeperkt bellen abonnement. De premium aanbieders Vodafone en KPN zijn tegenwoordig ook om en zien dat er steeds meer vraag is naar onbeperkt bellen abonnementen. Zij bieden binnen de zogenaamde Zorgeloos of RED abonnementen ook oneindig veel belminuten en sms’jes aan. De hoeveelheid data is dan wel beperkt tot 20 GB of 50 GB in het geval van KPN. (Voor de meeste consumenten is 50 GB trouwens meer dan genoeg! ;-) )

Welke type onbeperkt bundels zijn er?

Onbeperkt internet of onbeperkt bellen kun je in verschillende vormen krijgen:

  • Puur onbeperkt bellen (dus zonder data)
  • Bepaalde hoeveelheid data & onbeperkt bellen
  • Unlimited abonnement / alles onbeperkt

Abonnementen die puur gericht zijn op oneindig bellen zijn vaak geschikt voor diegene die niet of nauwelijks gebruik maakt van internet. Tegenwoordig kan je bijna overal ook via Wifi op internet en is een databundel daardoor minder noodzakelijk. Zakelijk zijn deze abonnementen ook vaak aantrekkelijk.

De oneindig bellen abonnementen in combinatie met een databundel zijn voor de gemiddelde gebruiker al geschikt. Want wanneer je een keer iets te lang belt, dan ga je al snel over je bundel heen. Tegenwoordig heb je keuze uit 150 minuten, 300 minuten of onbeperkt. Diegene die wel eens met zijn of haar familie belt is al snel een uurtje zoet. Dan zijn 300 minuten (5 uur) per maand niet heel veel. Wanneer je buiten je bundel belt merk je dat al snel.

Unlimited abonnementen zijn vooralsnog alleen bij Tele2, T-Mobile en Robin Mobile af te sluiten. Robin Mobile is hierin de vreemde eend in de bijt, aangezien deze provider de snelheid van data beperkt. Zowel Tele2 als T-Mobile bieden je de hoogste 4G snelheid. Beide providers gebruiken wel een fair use policy die beperkend werkt in het buitenland.

Is onbeperkt wel echt onbeperkt?

Ten eerste heeft onbeperkt bellen vrijwel nooit betrekking op het bellen naar het buitenland, bellen naar en vanuit landen buiten de EU en ook betaalde servicenummers zoals 090x-nummers zitten niet in de bundel. Providers maken gebruik van een zogenaamde Fair use policy of FUP. In een fair use policy staan regels die gelden voor het gebruik van een (onbeperkt) abonnement. In de FUP staat bijvoorbeeld wanneer er sprake is van extreem gebruik of hoeveel data je krijgt in het buitenland. Wanneer je dus een onbeperkt abonnement wilt afsluiten, dan is het wel zo slim om die Fair Use Policy er op naslaan.

Vrijwel iedere aanbieder van onbeperkte databundels gebruikt een FUP. Ze verschillen behoorlijk en zijn ook afhankelijk van het abonnement. Zo meent Robin Mobile dat gebruik boven de 27 GB extreem is bij het basis abonnement, maar dat is 32 GB bij het snelste abonnement van de provider. Ga je bij het basis abonnement over de 27 GB dan daalt de snelheid naar 0,4 Mbps voor de resterende maand. Bij het snelle abonnement daalt die snelheid bijvoorbeeld naar 1 Mbps.

Zowel T-Mobile als Tele2 beperken het Unlimited abonnement door een maximale dagelijkse datahoeveelheid van 5 GB. Je krijgt daarna 1 GB per keer wanneer je een gratis sms’je stuurt. De snelheid blijft optimaal, maar je moet daar dan wel iets voor doen.

Onbeperkt in het buitenland (EU)

Bellen in het buitenland is sinds 15 juni 2017 veel leuker geworden. Want sinds die dag gelden de Roam Like at Home regels voor bellen en interneten binnen de EU. Maar hoe zit dat voor die Unlimited abonnementen. Wanneer je een onbeperkt bellen abonnement hebt afgesloten hoeft je nergens rekening mee te houden. Bel je in de EU dan kun je onbeperkt blijven bellen. Heb je echter een onbeperkte databundel, dan is gebruik in het buitenland wel beperkt. Tele2 heeft de Unlimited bundel beperkt tot 9 GB in de EU en T-Mobile heeft haar Go Unlimited bundel beperkt tot 10 GB.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoon abonnementen
Alle abonnementen met 5G
Alle abonnementen met combideals
Alle sim only abonnementen

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 3.832.150 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.