Wil jij alles te weten komen over de Samsung Galaxy S22 Ultra? Vergelijk specificaties, ontdek de belangrijkste voor- en nadelen, lees reviews en bekijk de veelgestelde vragen.
De Samsung Galaxy S22 Ultra is Samsung’s vlaggenschip van 2022. Het is de snelste en meest geavanceerde smartphone uit de S22-serie en de opvolger van de krachtige Galaxy S21 Ultra. Naast een hoekig design, krijg je bij de Ultra ook een handige stylus S-Pen meegeleverd. Het prijskaartje van de S22-Ultra is niet mals. En met zijn adviesprijs van 1249 euro is het dan ook niet gek dat nagenoeg iedereen het toestel bij een abonnement afsluit. Wil jij dat ook? En wil je weten waar je op moet letten bij het afsluiten van een Galaxy S22 Ultra abonnement? Lees snel verder.
De Galaxy S22 Ultra is de snelste en ook duurste smartphone uit de S22-serie. Naast de S22 Ultra kan je ook kiezen voor de goedkopere Samsung Galaxy S22+ en de goedkoopste variant: Samsung Galaxy S22. Maar let op. Deze smartphones hebben geen S-Pen bijgeleverd. Ben jij een ontwerper en zoek je dus een smartphone met specifiek dit voorwerp? Dan zal je moeten kiezen voor de Ultra.
In tegenstelling tot zijn goedkopere broers, is de Galaxy S22 Ultra beschikbaar in 4 varianten. Namelijk een 128 GB, 256 GB, 512 GB en de 1 TB uitvoering.
Twijfel je over wat je nodig zal hebben qua opslag? Bekijk de extra uitleg hieronder:
Gebruik jij je smartphone veelal om te bellen? Bijvoorbeeld met vrienden, familie of juist voor de zaak? Dan is het verstandig om te kiezen voor een onbeperkt bellen abonnement. Onbeperkt bellen doe je al vanaf een paar euro per maand. Het loont dus al snel om daarvoor te kiezen. Vooral omdat bellen buiten de bundel flink in de papieren kan lopen.
Bij internetten is het helaas een ander verhaal. Een internet bundel is flink duurder dan een belbundel. En dat merk je ook vooral buiten je bundel. Het downloaden van 1 MB buiten je bundel, kost je meer dan 1 euro. Dat lijkt misschien niet veel, maar streamen van Youtube verbruikt al gauw honderden MB’s per uur. Zorg er dus altijd voor dat je ruim in je bundel zit.
Twijfel je over je verbruik? Dan is ons advies om te kijken naar het verbruik van je laatste 3 maanden. Je kunt dit verbruik terugvinden op je telefoonrekeningen via de website van de provider, of bijvoorbeeld met behulp van de provider app. Bereken het gemiddelde van deze 3 maanden en rondt dit getal af naar boven. Je weet nu hoeveel MB’s je minimaal nodig hebt. Vergelijk vervolgens welke abonnementen daarbij passen.
Ook al kies je voor een peperduur vlaggenschip, je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Vaak kiezen mensen ervoor om het contract automatisch te verlengen via de website van hun provider. Dat kan, maar is zeker niet altijd het goedkoopst.
Webshops, zoals Belsimpel en Mobiel.nl, hebben een zeer uitgebreid aanbod aan toestellen. Ze kopen vaak veel meer toestellen in dan de provider en profiteren daardoor van lagere inkoopprijzen. Dit berekenen zij door op de toestelprijs, waardoor je flink minder betaalt dan rechtstreeks bij de provider. En dat terwijl je het abonnement wel gewoon bij de provider afsluit. Je profiteert dus van voordeel, met exact dezelfde voorwaarden, service en dekking die je gewend bent.
Op Telefoon.nl vergelijken wij elke dag duizenden aanbiedingen bij shops en alle providers. In ons overzicht vind je altijd de laagste prijs bovenaan. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.
Bij het afsluiten van een contract voor je Galaxy S22-Ultra, kan je kiezen voor een periode van 12 maanden of 24 maanden. Beide varianten hebben zo hun eigen voor- en nadelen.
De meeste mensen kiezen voor een Samsung Galaxy S22 Ultra abonnement van 24 maanden. De toestelprijs is al behoorlijk en als je dat over 12 maanden uitsmeert, is je abonnementsprijs al snel 100 euro per maand extra. Kies je ervoor om dit voor een periode van 24 maanden te doen, dan halveert de prijs. En bovendien krijg je vaak ook een extra korting op de toestelprijs, omdat je langer klant blijft.
Wil je liever zo snel mogelijk van je contract af? Dan is een 1-jarig abonnement helemaal niet zo gek. Je kunt ervoor kiezen om alvast een aanbetaling op de telefoon te doen, zodat je maandelijks abonnemenstprijs omlaag gaat. En na het eerste jaar betaal je dan alleen nog voor je internet- en belminuten.
Oprichter van Telefoon.nl, tekstschrijver met een passie voor slimme technologie en mobiele telefonie.
Ja! Alle smartphones die je via Telefoon.nl kunt vergelijken, worden verkocht zonder simlock. Je kunt je telefoon dus voor elke provider gebruiken.
Om te kunnen bellen en internetten heb je altijd een abonnement nodig. Je kunt dat eventueel ook doen met een prepaidtegoed, maar daarvan liggen de tarieven aanzienlijk hoger. In sommige gevallen is het voordeliger om te kiezen voor een losse Samsung Galaxy S22 Ultra en deze te combineren met een goedkoop sim-only abonnement. Als je op dit moment een telefoon hebt die nog wel een ronde mee kan, adviseren wij ook altijd om te kiezen voor een abonnement zonder toestel.
Heb je op dit moment geen telefoon? Of is je telefoon wel aan een upgrade toe? Dan is het nagenoeg altijd goedkoper om te kiezen voor een combinatie telefoon + abonnement. De meeste aanbieders geven namelijk flinke korting op de prijs van je Samsung Galaxy S22 Ultra als daarbij een abonnement wordt afgesloten.
Sinds 15 juni 2017 betaal je voor bellen en mobiel internetten in de EU hetzelfde tarief als in Nederland. Je hoeft dus niet langer je internetverbinding uit te zetten of een extra buitenlandbundel af te sluiten. Als je een onbeperkt internetbundel in Nederland hebt afgesloten, geldt deze dus ook in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje.
Wil je bellen en internetten buiten de EU? Dan betaal je het tarief van de provider waar je op dat moment gebruik van maakt. Het versturen van een SMS bericht is dan meestal een stuk voordeliger dan bellen naar een mobiele telefoon in het buitenland.
De exacte levertijd is afhankelijk van de aanbieder. Mits voorradig zijn dit de geldende voorraden per shop:
Op de Samsung Galaxy S22 Ultra zit een garantie van twee jaar. Mits het toestel in de originele staat blijft. Als je telefoonscherm een keer kapot gaat en je dit niet door een erkend bedrijf laat repareren, kan het bijvoorbeeld zijn dat je hierdoor geen gebruik meer kunt maken van de fabrieksgarantie. Het is dan ook wel aan te raden om vooraf de voorwaarden van de garantie goed door te nemen.
Onder fabrieksgarantie wordt meestal het volgende verstaan:
Zaken als stof- en waterschade, elektrische schade en ongevallenschade vallen niet onder de garantie.
Voor een telefoon geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Bij sommige aanbieders is deze periode zelfs langer. Daarvoor geldt wel dat je je telefoon in de originele staat moet terugsturen. Dus in doos en in principe ook ongebruikt.
Er zijn nog geen reviews & gebruikservaringen van onze bezoekers over de Samsung Galaxy S22 Ultra.
© 2023 Telefoon.nl is onderdeel van 0318 Media B.V.