De Samsung Galaxy S23-serie: alles over Samsung’s nieuwste serie smartphones

samsung galaxy s23 serie

Samsung heeft de nieuwe Galaxy S23-serie gelanceerd. Deze nieuwe S-serie bestaat uit de Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ en Galaxy S23. Met de komst van deze nieuwe lijn, luidt Samsung een nieuw tijdperk in met meer geavanceerde camera technieken.

Zo is er nu de mogelijkheid om met kunstmatige intelligentie professionele Nightography-video’s op te nemen. De Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform voor Galaxy staat, samen met de grensverleggende AI en een gameplay met de snelste graphics voor mobiel ter wereld die voorbereid is op de toekomst, garant voor een premium gebruikerservaring.

Ga je voor meer productiviteit en wil je makkelijk notities kunnen maken? Kies dan voor de Galaxy S23 Ultra met ingebouwde S Pen2. De Galaxy S23 met grensverleggende innovaties heeft een opvallend design en is vervaardigd van meer onderdelen die zijn gemaakt van gerecyclede materialen dan zijn voorgangers. Hoe groen wil je het hebben?

De Galaxy S23-serie is de nieuwe standaard voor premium, en vooral betrouwbare, smartphones. De waarde van innovatieve technologie wordt vooral bepaalt door wat het bijdraagt aan een betere toekomst, en niet alleen door wat het op dit moment mogelijk maakt. Deze nieuwe norm voor topprestaties wordt gedefinieerd door het samenbrengen van krachtige innovaties en duurzaamheid.

Meer megapixels en verbeterde creatieve mogelijkheden

Professionele beelden vastleggen was nog nooit zo makkelijk als met de Samsung Galaxy S23 Ultra. Het camerasysteem van deze smartphone is het meest geavanceerde van wat Samsung in huis heeft. Hiermee kun je uitzonderlijke veel details vastleggen bij vrijwel alle lichtomstandigheden. Zowel foto’s als video’s worden geoptimaliseerd met de verbeterde Nightography mogelijkheden. Je foto’s en video’s zijn hierdoor scherper dan ooit. Het nieuwe AI-gestuurde algoritme voor beeldsignaalverwerking (ISP) zorgt ervoor dat ook de visuele ruis, details en kleurtinten op foto’s bij weinig licht worden gecorrigeerd.

Voor het vastleggen van de mooiste momenten is de Galaxy S23 Ultra uitgerust met een nieuwe 200MP Adaptive Pixel-sensor. Dat gebeurt met ongelooflijke precisie, doordat de senso gebruikmaakt van pixel binning voor het beeldverwerken in hoge resolutie op meerdere niveaus tegelijk. De selfiecamera beschikt over een snelle autofocus en is de eerste Super HDR-selfiecamera van Samsung. Ook het aantal beelden per seconde is sterk verbeterd van 30 fps naar 60 fps. Samsung geeft daarmee aan dat het weet hoe belangrijk selfies in onze dagelijkse communicatie zijn.

Unieke tools voor fotografie

De Galaxy S23-serie bevat een aantal unieke tools voor de beste mogelijke fotografie-ervaring en nog meer creatieve mogelijkheden. Met de Expert RAW-app kunnen foto’s zowel in JPG als in RAW worden gemaakt en worden bewerkt op DSLR-wijze. Ook Multi Exposure fotografie is mogelijk, net als het met de Astrophoto functie maken van een heldere foto van het sterrenstelsel. Zodra je de app hebt geïnstalleerd op je Galaxy S23 kun je gebruikmaken van de Export RAW-functies in de Camera App van je Samsung smartphone. Vanaf je pols kun je tevens perfect gekaderde foto’s maken met de nieuwe zoommogelijkheden van de Camera Controller-app met de Galaxy Watch5-serie.

Meer verbeteringen van de camera:

 • Middels de verdubbelde optische beeldstabilisator (OIS) zijn video’s op de S23 Ultra in alle richtingen en alle situaties stabiel, ook bij slecht licht of in situaties waarbij je normaal gesproken onscherp beeld zou krijgen.
 • De verbeterde 8K-video heeft 30 fps en een bredere hoek, waardoor video-opnames een filmisch effect krijgen.
 • Dynamische kenmerken van personen worden tot in de kleinste details, zelfs ogen en haar, zorgvuldig weergegeven, doordat elk detail in het beeld door de geavanceerde objectgebaseerde AI wordt geanalyseerd.
 • De nieuwe 360 Audio Recording-functionaliteit creëert een multidimensionaal geluid, hetgeen voor een nog betere video-ervaring zorgt op de Galaxy Buds2 Pro.

De iconische Galaxy-camera heeft zowel op de Galaxy S23+ als de Galaxy S23 een vernieuwd uiterlijk gekregen. De contourbehuizing op zijn voorgangers is weggelaten, zodat deze nieuwe Galaxy-serie er duidelijk anders uitziet dan zijn voorgangers.

Mobile Gaming en de toekomst

Gamers, maar ook creators, willen grensverleggende technologie en elke keer weer nieuwe en meer mogelijkheden. Met de nieuwe Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform voor Galaxy hebben Samsung en Qualcomm hier meer dan gevolg aan gegeven. De snelste Snapdragon van dit moment en het krachtigste en meest efficiënte platform dat ooit in een Samsung Galaxy smartphone is toegepast, zorgen voor het ultieme gaming gevoel. De camera van de Galaxy S23 Ultra is groter dan die van zijn voorganger, de Galaxy S22 Ultra, maar Samsung heeft de grootte van het toestel gelijk weten te houden. Het geheel wordt gevoed door een 5000 mA-accu.

De verwerkingscapaciteit van de Galaxy S23-serie is ten opzicht van z’n voorgangers met zo’n 30 procent verhoogt middels een nieuw ontwerpen CPU-microarchitectuur. Dit was ook wel nodig, want om toch prachtige foto’s bij weinig licht te kunnen creëren zijn biljoenen berekeningen per seconde vereist. Tevens is de NPU-architectuur met 40 procent verbeterd, om zodoende de prestaties en de kracht in evenwicht te brengen. Met behulp van een AI-algoritme worden gebruikers in staat gesteld om epische foto’s en video’s te creëren.

De geoptimaliseerde GPU is wellicht de meest belangrijke verbetering aan de S23-serie. Deze is zo’n 41 procent sneller ten opzicht van de S22-serie. Vooral ervaren gebruikers zullen hier het meeste profijt van hebben.

Voor de ultieme mobiele game ervaring is de Samsung Galaxy S23 Ultra uitgerust met real time ray tracing. Dit zorgt ervoor dat scènes nog realistische worden weergegeven. Elke lichtstraal wordt perfect gesimuleerd. De grotere vapor chamber, die op de gehele Galaxy S23-serie zit, zorgt voor onbeperkte gaming marathons.

De kleinere ronding van het 6,8 inch grote edge scherm van de Samsung Galaxy S23 Ultra zorgt voor een vlakker, groter scherm en daardoor voor de beste visuele ervaring. Kleurtonen en contrast niveaus kunnen aangepast worden met de unieke Enhances Comfort-functionaliteit. Hierdoor zul je ‘s avonds minder snel vermoeide ogen krijgen. Om helderheid en schittering bij daglicht te verminderen past de vision booster zich nu op 3 in plaats van 2 verschillende lichtniveaus aan.

Eersteklas kwaliteitstechnologie verrijkt het leven

De eersteklas kwaliteitstechnologie van de Galaxy S23-serie legt de lat nog een stuk hoger voor het verrijken van het leven van de gebruikers, maar ook voor een gezondere planeet. Bij het produceren van de S22-serie werd al gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, maar bij de productie van de S23-serie wordt er nog meer gerecycled materiaal, zoals gerecycled aluminium, gerecycled glas en gerecycled plastic, gebruikt. Dit gerecycled materiaal komt voornamelijk uit afgedankte PET-flessen, watervaten en visnetten.

Deze nieuwe Samsung serie is uitgerust met Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, vervaardigd van 22 procent gerecycled materiaal, dat zorgt voor een verbeterde levensduur. Zelfs de verpakking waarin de nieuwe Samsung Galaxy S23-smartphone wordt geleverd is 100 procent van gerecycled papier. Voor de S23-serie heeft Samsung dan ook het UL ECOLOGO®-certificaat ontvangen, dat wordt toegekend aan producten die minder belastend voor het milieu zijn. Op deze manier wil Samsung zorgen dat de impact op het milieu zo klein mogelijk is, maar toch de kwaliteit en het design hoog houden.

De S23-serie staat garant voor een jarenlange gebruiksplezier, 4 generaties OS-upgrades en 5 jaar lang beveiligingsupdates. Tevens kunnen gebruiker gebruikmaken van Samsung Care+ voor schade en reparaties.

Geen concessies, wel privacy en beveiliging

Elke Samsung smartphone is uitgerust met end-to-end Samsung Knox beveiliging. Hiermee heeft Samsung meer overheids- en sector certificaten ontvangen dan elk ander mobiel toestel, platform of systeem. Middels het Security and Privacy Dashboard kun je in één oogopslag zien wie toegang heeft tot je gegevens en hoe je gegevens worden gebruikt en of je gegevens gevaar lopen. Tevens krijg je eenvoudige tips om je omgeving nog veiliger te maken. Je geeft zelf aan welke apps toegang hebben je gegevens en hoe ze die kunnen gebruiken.

Knox Vault is geïsoleerd van de rest van je smartphone, waardoor het een extra beveiligingslaag voor je gevoelige informatie vormt.

Verhoogde flexibiliteit en vrijheid

De kern van de nieuwe Galaxy S-serie wordt gevormd door de grenzeloze innovatie. Deze nieuwe kracht en creatieve mogelijkheden worden ook toegepast in de Galaxy Tab S8 Ultra en de Galaxy Book3 Ultra.

Met de extra connectiviteitsmogelijkheden en de ultieme integratiemogelijkheden van de Multi Control kunnen muis- en toetsenbordfuncties worden verbonden met de Galaxy S23, Galaxy S23+ en de Galaxy S23 Ultra. Zo kan bijvoorbeeld eenvoudig tekst, zoals URL’s en het ene toestel worden gekopieerd en op een ander apparaat worden geplakt. Met Google Meet live kunnen documenten door meerdere gebruikers tegelijkertijd worden bewerkt vanaf hun eigen toestel. Hiervoor hoeft niet meer op een gedeeld scherm te worden gekeken.

Beschikbaarheid van de Samsung Galaxy S23-serie

De Samsung Galaxy S23-serie is verkrijgbaar in Black, Cream, Green en Lavender, allemaal door de natuur geïnspireerde kleuren. Zowel de Samsung Galaxy S23 met abonnement, de Samsung Galaxy S23 Plus als de Samsung Galaxy S23 Ultra is vanaf 1 februari 2023 verkrijgbaar bij alle providers en via de website van Samsung zelf. De Galaxy S23 is verkrijgbaar vanaf € 949,-, de Galaxy S23+ vanaf € 1.199,- en de Samsung Galaxy S23 Ultra als los toestel vanaf €1.399,-.

Specificaties Samsung Galaxy S23 Ultra

 • Schermgrootte: 6,8-inch QHD+ Edge*
 • Soort scherm: Dynamisch AMOLED 2X-scherm met Vision Booster en verbeterd comfort
 • Vernieuwingsfrequentie: 120Hz (1~120Hz), 240Hz Touch Sampling Rate in Game-modus
 • Afmetingen: 78,1 x 163,4 x 8,9 mm
 • Gewicht: 234g
 • Camera 1: 12MP Ultra-groothoekcamera, F2.2, gezichtsveld 120˚
 • Camera 2: 200MP Groothoekcamera, F1.7, gezichtsveld 85˚
 • Camera 3: 10MP telelens-camera, 3x optische zoom, F2.4, gezichtsveld 36˚
 • Camera 4: 10MP telelens-camera, 10x optische zoom, F4.9, gezichtsveld 11˚
 • Camera 5: 12MP camera aan de voorkant, F2.2, gezichtsveld 80˚
 • AP: Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform voor Galaxy
 • Geheugen: 12GB + 1TB, 12GB + 512GB, 12Gb + 256GB, 8GB + 256GB
 • Accu: 5.000mAh
 • Opladen: tot 65% in 30 minuten
 • Besturingssysteem: Android 13, One UI 5.1
 • Netwerk en connectiviteit: 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
 • Beveiliging: Samsung Knox, Samsung Knox Vault
 • Waterbestendigheid: IP68

Specificaties Samsung Galaxy S23+

 • Schermgrootte: 6,6-inch FHD+*
 • Soort scherm: Dynamisch AMOLED 2X-scherm met Vision Booster en verbeterd comfort
 • Vernieuwingsfrequentie: 120Hz (48 ~ 120Hz), 240Hz Touch Sampling Rate in Game-modus
 • Afmetingen: 76,2 x 157. 8 x 7,6mm
 • Gewicht: 196g
 • Camera 1: 12MP Ultra-groothoekcamera, F2.2, gezichtsveld 120˚
 • Camera 2: 50MP groothoekcamera, F1.8, gezichtsveld 85˚
 • Camera 3: 10MP telelens-camera, 3x optische zoom, F2.4, gezichtsveld 36˚
 • Camera 4: 12MP camera aan de voorkant, F2.2, gezichtsveld 80˚
 • AP: Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform voor Galaxy
 • Geheugen: 8GB + 512GB, 8GB + 256GB
 • Accu: 4.700mAh
 • Opladen: tot 65% opladen in 30 minuten
 • Besturingssysteem: Android 13, One UI 5.1
 • Netwerk en connectiviteit: 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
 • Beveiliging: Samsung Knox, Samsung Knox Vault
 • Waterbestendigheid: IP68

Specificaties Samsung Galaxy S23

 • Schermgrootte: 6,1-inch FHD+*
 • Soort scherm: Dynamisch AMOLED 2X-scherm met Vision Booster en verbeterd comfort
 • Vernieuwingsfrequentie: 120Hz (48 ~ 120Hz), 240Hz Touch Sampling Rate in Game-modus
 • Afmetingen: 70,9 x 146,3 x 7,6mm
 • Gewicht: 168g
 • Camera 1: 12MP Ultra-groothoekcamera, F2.2, gezichtsveld 120˚
 • Camera 2: 50MP groothoekcamera, F1.8, gezichtsveld 85˚
 • Camera 3: 10MP telelens-camera, 3x optische zoom, F2.4, gezichtsveld 36˚
 • Camera 4: 12MP camera aan de voorkant, F2.2, gezichtsveld 80˚
 • AP: Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform voor Galaxy
 • Geheugen: 8GB + 512GB, 8GB + 256GB, 8GB + 128GB
 • Accu: 3.900mAh
 • Opladen: tot 50% opladen in 30 minuten
 • Besturingssysteem: Android 13, One UI 5.1
 • Netwerk en connectiviteit: 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
 • Beveiliging: Samsung Knox, Samsung Knox Vault
 • Waterbestendigheid: IP68
Samsung Galaxy S23
Samsung Galaxy S23 Ultra
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner