Beste telefoons voor ouderen

Gebruiksgemak, daar draait het om bij seniorentelefoons. Wij hebben de drie beste telefoons voor ouderen op een rijtje gezet. Ze zijn gerangschikt op basis van goed afleesbare beeldschermen, duidelijke menu's en grote fysieke knoppen. Ook is gelet op audiokwaliteit, zodat slechthorenden duidelijk de beltoon kunnen horen.

Handige pagina's:

Alle telefoons vergelijken - Beste telefoons - Nieuwste telefoons - Telefoons met abonnement - Unlimited data abonnementen - Sim-only abonnementen - Sim only met onbeperkt internet

Bekijk alle senioren telefoons

Nokia 2660 Flip abonnement
Abonnement:
€7,88/mnd
Nokia 8210 abonnement
Abonnement:
€8,75/mnd
Alcatel 1B 2022 abonnement
Abonnement:
€8,75/mnd
Nokia C22E abonnement
Abonnement:
€8,75/mnd
Welk merk telefoon zoek je?
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Welke senioren telefoon is het beste?

Vroeger dacht je bij een seniorentelefoon aan een lomp apparaat met grote knoppen. Tegenwoordig kun je als oudere met de populaire smartphone merken ook goed vooruit. Naast Doro en Fysic zijn er verschillende telefoons van Samsung, Apple of Huawei die uitstekend dienst doen als senioren smartphone.

Wil je gezellig in contact blijven met je familie en vrienden dan is een telefoon wel zo prettig. De moderne smartphones zijn ook voor ouderen zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn degelijke senioren telefoons van bijvoorbeeld Doro, maar vandaag de dag kun je zonder problemen een Huawei of Samsung telefoon kopen. Wist je bijvoorbeeld al dat de Apple iPhone 13 of 13 Pro in combinatie met de Airpods gehoorondersteuning geeft? De nieuwe telefoons zijn van alle gemakken voorzien en dienen als uitstekende senioren smartphone. Dit is waar je op moet letten.

Beeld en tekst groter maken voor beter zicht

Een belangrijke eis voor een senioren telefoon is gebruiksgemak en natuurlijk zicht. Ouderen willen daarom graag een telefoon met een groot beeldscherm. Telefoons die apps en tekst extra groot kunnen weergeven. Voor slechtziende zijn er dan ook verschillende moderne telefoons beschikbaar. Wanneer je een telefoon uitzoekt voor iemand die slechtziend is kun je het beste kijken vanaf 6 inch. Tegenwoordig zijn deze telefoons niet eens meer zo groot. Het voordeel voor senioren is dat tekens en apps lekker groot weergegeven worden. Hierdoor kunnen zij eenvoudig hun vrienden of familie bellen.

Trilfunctie bij smartphone helpt senioren

Hoewel je speciale merken hebt met ouderentelefoons zijn ook de populaire telefoons uitstekend uitgerust voor senioren. Zelfs voor slechthorende senioren zijn telefoons van Huawei, Samsung of Apple een uitstekend alternatief. De meest gebruikte functies zijn namelijk eenvoudig en hebben ouderen dan ook snel onder de knie. Dankzij de luide speakers kan je het geluid extra hard zetten en bij elk bericht of notificatie kun je de smartphone laten trillen of oplichten. Ouderen die niet zo’n goed gehoor hebben voelen of zien dan dat ze een bericht hebben.

Hulp nodig? Dit zijn de top 5 populairste smartphone merken van dit moment:

  1. Bekijk alle iPhones
  2. Bekijk alle Samsung telefoons
  3. Bekijk alle Motorola telefoons
  4. Bekijk alle Sony telefoons
  5. Bekijk alle Xiaomi telefoons

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.817.565 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner