Beste telefoons voor ouderen

Gebruiksgemak, daar draait het om bij seniorentelefoons. Wij hebben de drie beste telefoons voor ouderen op een rijtje gezet. Ze zijn gerangschikt op basis van goed afleesbare beeldschermen, duidelijke menu's en grote fysieke knoppen. Ook is gelet op audiokwaliteit, zodat slechthorenden duidelijk de beltoon kunnen horen.

Handige pagina's:

Alle telefoons vergelijken - Top 10 beste telefoons - Nieuwste telefoons - Telefoons met abonnement

Bekijk alle senioren telefoons

Nokia 6300 4G
Abonnement:
€9,50/mnd
Nokia 8000 4G
Abonnement:
€10,50/mnd

Welk merk telefoon zoek je?

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones

Welke senioren telefoon is het beste?

Vroeger dacht je bij een seniorentelefoon aan een lomp apparaat met grote knoppen. Tegenwoordig kun je als oudere met de populaire smartphone merken ook goed vooruit. Naast Doro en Fysic zijn er verschillende telefoons van Samsung, Apple of Huawei die uitstekend dienst doen als senioren smartphone.

Wil je gezellig in contact blijven met je familie en vrienden dan is een telefoon wel zo prettig. De moderne smartphones zijn ook voor ouderen zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn degelijke senioren telefoons van bijvoorbeeld Doro, maar vandaag de dag kun je zonder problemen een Huawei of Samsung telefoon kopen. Wist je bijvoorbeeld al dat de Apple iPhone XS of XR in combinatie met de Airpods gehoorondersteuning geeft? De nieuwe telefoons zijn van alle gemakken voorzien en dienen als uitstekende senioren smartphone. Dit is waar je op moet letten.

Beeld en tekst groter maken voor beter zicht

Een belangrijke eis voor een senioren telefoon is gebruiksgemak en natuurlijk zicht. Ouderen willen daarom graag een telefoon met een groot beeldscherm. Telefoons die apps en tekst extra groot kunnen weergeven. Voor slechtziende zijn er dan ook verschillende moderne telefoons beschikbaar. Wanneer je een telefoon uitzoekt voor iemand die slechtziend is kun je het beste kijken vanaf 6 inch. Tegenwoordig zijn deze telefoons niet eens meer zo groot. Het voordeel voor senioren is dat tekens en apps lekker groot weergegeven worden. Hierdoor kunnen zij eenvoudig hun vrienden of familie bellen.

Trilfunctie bij smartphone helpt senioren

Hoewel je speciale merken hebt met ouderentelefoons zijn ook de populaire telefoons uitstekend uitgerust voor senioren. Zelfs voor slechthorende senioren zijn telefoons van Huawei, Samsung of Apple een uitstekend alternatief. De meest gebruikte functies zijn namelijk eenvoudig en hebben ouderen dan ook snel onder de knie. Dankzij de luide speakers kan je het geluid extra hard zetten en bij elk bericht of notificatie kun je de smartphone laten trillen of oplichten. Ouderen die niet zo’n goed gehoor hebben voelen of zien dan dat ze een bericht hebben.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoons
Nieuwste telefoons

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 3.753.043 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.