Beste telefoons voor kinderen

Of je nu jong, oud, man of vrouw bent. Vandaag de dag heeft vrijwel iedereen in ons land een telefoon. Ook kinderen lopen er steeds vaker (en jonger) mee rond. Alhoewel de meningen uiteenlopen, heeft het geven van een telefoon aan je kind enkele duidelijke voordelen. Desondanks kleven er ook enkele mogelijke nadelen aan. Heb je de knoop doorgehakt en besloten je kind een telefoon cadeau te geven, sta je ook nog eens voor de vraag welke het dan moet worden. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Handige pagina's:

Populairste telefoons - Nieuwste telefoons - Losse telefoons - Telefoons met abonnement

Bekijk alle telefoons voor kinderen

Samsung Galaxy A10
Abonnement: €15,50/mnd
Los toestel: €291,00
Samsung Galaxy A22
Abonnement: €15,50/mnd
Los toestel: €226,00
Samsung Galaxy A12
Abonnement: €13,50/mnd
Los toestel: €178,00
Samsung Galaxy A41
Abonnement: €19,50/mnd
Los toestel: €336,00
Samsung Galaxy A20e
Abonnement: €16,00/mnd
Los toestel: €159,00
Samsung Galaxy A21s
Abonnement: €16,50/mnd
Los toestel: €202,00
Nokia 6300 4G
Abonnement: €9,50/mnd
Los toestel: €63,00
Samsung Galaxy A20s
Abonnement: €12,50/mnd
Los toestel: €149,00
Samsung Galaxy A32
Abonnement: €16,50/mnd
Los toestel: €274,00
Huawei P Smart 2019
Abonnement: €16,50/mnd
Los toestel: €159,00
Nokia 8000 4G
Abonnement: €10,00/mnd
Los toestel: €81,00
Oppo A15
Abonnement: €10,50/mnd
Los toestel: €128,00

Welk merk telefoon zoek je?

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones

Welke smartphone voor kinderen is het beste?

Steeds sneller krijgen kinderen een telefoon. Als ouder vraag je jezelf natuurlijk af waar je op moet letten bij de aankoop van een smartphone voor je zoon of dochter. Op deze pagina vind je de beste telefoons voor je kind.

Een smartphone voor je kind mag natuurlijk niet te duur zijn, maar zeker ook niet te goedkoop. Je wilt niet iedere maand een nieuwe telefoon kopen. In het segment van 130 tot 230 euro vind je verschillende telefoons met goede specificaties en een degelijke behuizing. Het zijn ideale telefoons voor je kind en in deze lijst tref je de beste opties. In onderstaande tabel vind je de top 5 populairste telefoons voor kinderen van dit moment.

Top 5 beste telefoons voor kinderen

RankToestelnaamAdviesprijs
1Samsung Galaxy A10€ 139,00
2Huawei Y7 2019€ 139,00
3Samsung Galaxy A20E€ 149,00

Wanneer koop je een telefoon voor je kind?

In groep acht beginnen kinderen al te leren omgaan met een smartphone. Het is namelijk wel de bedoeling dat kinderen voor de middelbare school weten hoe een mobiele telefoon werkt. Op de middelbare school wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de smartphone door de school en kinderen zelf. Je wilt wel dat je kind tegen die tijd is gewend aan de verschillende sociale media, internetverbruik en de kosten van een smartphone. Om die reden kopen veel ouders een voordelige telefoon of kiezen voor hun oude telefoon.

Koop je een nieuwe telefoon of ga je voor een oudere mobiel?

Als je nog een oude telefoon hebt liggen voor je kind dan scheelt dat de aankoop van een nieuw toestel. Houd rekening met het feit dat oudere telefoons vaak niet meer worden geupdated. De veiligheid van de telefoon gaat hierdoor achteruit en sommige apps kun je niet eens meer draaien. Dit nadeel heb je trouwens ook al snel bij de goedkoopste telefoons. Wil je een goedkope telefoon die langer dan normaal wordt voorzien van updates? Dan kun je kiezen voor een Android One telefoon of Android Go. Dit zijn twee programma’s van Google waarbij de Android versie kaler is dan normaal. Daardoor kan Google en de fabrikant van de telefoon snel updates leveren.

Smartphone voor je kind los kopen of met abonnement afsluiten

Vroeger 'kreeg' je een mobiele telefoon samen met je abonnement. Tegenwoordig weten we wel beter, want de prijs wordt gewoon verrekend in het abonnement. Telefoons voor je kind zijn vaak goedkoper en dat maakt een abonnement wel aantrekkelijk. Je kunt ook kiezen voor een losse telefoon met pre paid of sim only abonnement

.

Maak duidelijke afspraken maken met je kind over het smartphone gebruik

Het is slim om vooraf met je kind afspraken te maken over het smartphone gebruik. De meeste vaders en moeders willen niet dat hun kinderen in bed hun telefoon gebruiken. Het abonnement of standaard verbruik is vaak voor de ouders, maar wanneer een kind meer internet of belt dan het abonnement (buiten bundel), dan zijn de kosten voor het kind. Een belangrijke vraag is natuurlijk wat er gebeurt als de telefoon kwijt is of kapot valt. Spreek dat duidelijk af.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoons
Nieuwste telefoons
Losse telefoons

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 3.881.492 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.