Beste waterdichte smartphones

Een smartphone waarmee je ook in de regen kan bellen en je geen zorgen hoeft te maken dat hij kapot gaat als je hem een keer in het water laat vallen. Onmogelijk? Tegenwoordig niet meer. Vandaag de dag worden veel smartphones waterdicht gemaakt en dat brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Je kunt ongestoord blijven appen als je in bad ligt en je kunt gewoon met je vriend of vriendin blijven bellen als je buiten in de regen bent. Met sommige telefoons kan je tegenwoordig zelfs zwemmen! Hoe gaaf is dat.

Handige pagina's:

Alle telefoons vergelijken - Top 10 beste telefoons - Nieuwste telefoons - Telefoons met abonnement

Bekijk alle waterdichte smartphones

iPhone 13 Pro
Abonnement:
€56,50/mnd
iPhone 13
Abonnement:
€46,00/mnd
Samsung Galaxy A52s
Abonnement:
€18,00/mnd
iPhone 13 Pro Max
Abonnement:
bekijk deals
iPhone 12
Abonnement:
€38,50/mnd
Samsung Galaxy S21
Abonnement:
€34,50/mnd
Samsung Galaxy A52
Abonnement:
€20,00/mnd
iPhone 13 Mini
Abonnement:
€40,50/mnd
iPhone 12 Pro
Abonnement:
€50,00/mnd
Samsung Galaxy S20 FE
Abonnement:
€22,00/mnd
iPhone 11
Abonnement:
€36,00/mnd
Samsung Galaxy S20
Abonnement:
€40,00/mnd

Welk merk telefoon zoek je?

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones

Waterdichte telefoons

De beste telefoons van dit moment zijn vaak waterdicht. Steeds vaker maken fabrikanten hun top smartphones stof- en waterdicht. Waar moet je op letten bij een waterdichte telefoon en wat betekent waterdicht bij een smartphone?

Waterdichte telefoons heb je in verschillende maten en soorten. Er zijn telefoons die spatwaterdicht zijn en telefoons die je gerust een half uur onderwater kunt houden. De belangrijkste waarde voor waterdichtheid is de IP codering (international protection rating). De cijfers na de IP vertellen je hoe goed een telefoon tegen stof of water kan. De IP codering loopt van IP10 tot en met IP69.

In onderstaande tabel vind je de top 5 beste waterdichte smartphones van dit moment:

Top 5 beste waterdichte smartphones

RankToestelnaamAdviesprijs
1Samsung Galaxy S20 Plus€ 1099,00
2Sony Xperia 5€ 649,00
3Google Pixel 4 XL€ 869,00

Waterdichte smartphones

De beste waterdichte smartphones hebben een IP68 code. Ze zijn volledig stofvrij (IP6x) en waterdicht (IPx8). Je kunt deze telefoons gerust onderdompelen in water van 1,5 meter diepte. Het water heeft tot 30 minuten geen invloed op de telefoon. Daarna is de waterdichtheid niet meer gegarandeerd door de fabrikant. Een ander code die je veel ziet bij waterdichte telefoons is IP67. Deze telefoons zijn ook waterdicht maar iets minder goed dan de bovenstaande modellen. Een smartphone met IP67 is waterdicht tot 1 meter diepte voor 30 minuten lang.

Het voordeel van een waterdichte telefoon is dat je onderwater foto’s kunt maken. Een ander groot voordeel is minder snel een nieuw toestel kopen bij een ongelukje. Valt je telefoon in het water of valt er water over je telefoon, dan hoef je bij een waterdicht toestel niet direct een nieuwe smartphone te kopen.

LET OP:

Alle IPxx codes zijn geldig in schoon water. De IP geldt niet voor situaties met zeewater (zout water), snelstromend water, water met zeep of warm water.

Kan je ook goedkope waterdichte telefoons kopen?

Vaak zijn de premium telefoons waterdicht en dat zijn doorgaans dure smartphones. Het waterdicht maken van een telefoon is ook duurder. Toch zijn er steeds meer fabrikanten die een mid-range model bieden dat waterdicht is. Zo heeft Motorola een waterdicht toestel voor een schappelijke prijs en ook Samsung lanceert geregeld een waterdichte Samsung Galaxy A telefoon. Andere merken houden de IP68 certificatie vaak voor hun premium telefoons.

Bekende merken met een waterdichte telefoon zijn Samsung, Apple, Google, Huawei, HTC, LG en Sony.

Natte telefoon niet opladen

Een groot aandachtspunt bij waterdichte smartphones is opladen. Je moet een telefoon die in het water heeft gelegen of nat is nooit direct opladen. Droog de telefoon eerst.

Ben je op zoek naar de ideale waterdichte smartphone? In deze koopgids vertellen wij je precies welke smartphones ideaal zijn onder water. De toestellen worden periodiek bijgehouden om actueel te blijven. Zo weet je zeker dat je een passend en gericht advies krijgt.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoons
Nieuwste telefoons

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 3.781.817 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.