Apple iPhone 12 of Samsung Galaxy S21 kopen?

Apple iPhone 12 versus Samsung Galaxy S21

Het is de verboden vraag, koop je en iPhone 12 of ga je voor de Samsung Galaxy S21. De wereld van smartphones is namelijk verdeeld in tweeën, Apple en de rest. Voor Apple fans is deze vraag natuurlijk niet aan de orde, toch? Hoe dan ook, hier vind je de belangrijkste voors en tegens van beide telefoons.

Niet eerder lanceerde Samsung en Apple zo snel na elkaar hun vlaggenschepen. Daarom kunnen we de nieuwe Samsung Galaxy S21 juist nog beter vergelijken met de iPhone 12 van Apple. Beide hebben ongeveer dezelfde omvang, zijn waterdicht, zeer zeer snel, beschikken over uitstekende camera’s en kosten rond de 850 euro. Tijd voor de grootste verschillen tussen de iPhone 12 en Samsung Galaxy S21.

Voordelen iPhone 12 ten opzichte van de Samsung Galaxy S21

Eerlijk is eerlijk, de iPhone is al jaren de snelste smartphone in de markt. De iPhone 12 is daarop geen uitzondering. De A14 processor loopt bijna rondje om de Exynos 2100 van de Samsung Galaxy S21 in snelheid. Echter, daar merk je in het dagelijks leven niet echt veel van. Want de Exynos 2100 is ook razend snel en deze Android processor van Samsung zelf wordt weer geholpen door 8 GB aan werkgeheugen. Je kunt met de Samsung Galaxy S21 weer net iets meer Apps actief houden dan bij de iPhone 12. Een bijzonder leuk voordeel van de iPhone is de achterzijde met handige MagSafe techniek. Je kunt de Apple niet alleen draadloos opladen. Je kunt dankzij dat systeem ook handige gadgets en hoesje koppelen aan de achterkant.

Een absoluut voordeel van de iPhone 12 ten opzichte van de Galaxy S21 is het besturingssysteem. Want iOS 14 werd ontwikkeld voor de nieuwe iPhone terwijl Samsung het doet met Google’s Android 11. Het besturingssysteem is daarom veel soepeler en zeer gebruiksvriendelijker. Daar komt nog bij dat Apple een compleet systeem van apparaten heeft die je aan elkaar kunt koppelen. Je Apple Macbook communiceert moeiteloos met je iPhone en die weer met je Apple TV. Het besturingssysteem is dus veel beter en deze software helpt de camera’s ook nog. Je maakt schitterende foto’s met de twee 12 megapixel hoofdcamera’s van de iPhone.

Voordelen Samsung Galaxy S21 ten opzichte van de iPhone 12

Uiteraard heeft de Samsung Galaxy S21 ook een paar troeven achter de hand. Ten eerste het verfrissende ontwerp. Je koopt met de S21 een unieke premium telefoon met een opvallend mooie ontwerp. Het vlaggenschip heeft daarnaast een iets groter beeldscherm. Daarmee komen we bij een groot voordeel van de Galaxy S21 ten opzichte van de iPhone 12. Namelijk het razend snelle 6,2 inch Dynamic 120 Hz AMOLED beeldscherm. Beelden op dit scherm zijn haarscherp en worden in rap tempo getoond. Je hebt een streepje voor op je vrienden als je met deze Samsung telefoon gaat gamen. Een ander voordeel vind je aan de achterzijde. Daar zijn drie camera’s geplaatst in plaats van twee. Je maakt schitterende foto’s met de 12 megapixel hoofdcamera in combinatie met 64 megapixel telelens en 12 megapixel diepte camera. Het drietal verzorgt 8K films, haarscherpe foto’s en tot 30x zoom.

Kies je voor de Samsung Galaxy S21 of voor de Apple iPhone 12. Je kunt de Samsung Galaxy S21 los kopen vanaf 826 euro. Een losse Apple iPhone 12 is slechts iets duurder en vanaf 837 euro te koop.

Samsung Galaxy S21
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner