Galaxy Note 8 gespot op Geekbench!

Samsung Galaxy Note 8 Evan Blass SM-N950F

Het nieuwste vlaggenschip van Samsung wordt op 23 augustus gepresenteerd in New York. Het toestel moet dus wel een dezer dagen op een benchmark site getest worden, zou je denken. Vandaag is het zover, de Samsung Galaxy Note 8 op zien we op Geekbench met modelnummer SM-N950F.

UPDATE: zojuist hebben we ook de benchmark gevonden van de SM-N950U. Deze versie beschikt over de razendsnelle Snapdragon 835! 

De Samsung Galaxy Note 8 staat op het punt van lanceren. Het is echter nog niet helemaal duidelijk welke specificaties het vlaggenschip krijgt. Vandaag is de eerste Galaxy Note8 getest op Geekbench. De score van het toestel is niet bijzonder hoog maar laat wel enkele interessante dingen zien. We zien namelijk enkele van de specificaties uit de geruchtenmolen bevestigd. Opvallend is ook dat Samsung voor het vertrouwde Android 7.1.1 Nougat kiest. Concurrent Sony kiest voor zijn nieuwste vlaggenschip namelijk al voor Android 8.

Eerste Geekbench score Galaxy Note8

Het is bijna zover dat de Samsung Galaxy Note 8 aan de wereld getoond wordt. Voor de lancering is het logisch dat smartphones getest worden. Een benchmark die ons vaak veel vertelt over de aankomende vlaggenschepen is Geekbench. Daar zien wij vandaag de allereerste Galaxy Note 8 benchmark score. Het toestel raast door Geekbench met een degelijke score. Uiteraard kunnen we niets over de score zelf zeggen. Die kan mega veel variëren tussen gelijksoortige modellen. De specificaties van het toestel zijn wel degelijk interessant.

De Galaxy Note8 scoort vandaag met de Exynos 8895 als krachtbron en wel 6 GB aan werkgeheugen. Je kunt de Exynos 8895 herkennen aan de laagste 1,69 GHz kern en de code bij het moederbord: Universal 8895. De geruchten dat Samsung voor de Note 8 ook in Europa kiest voor 6 GB worden hierbij versterkt. Het zijn namelijk vooral Exynos aangedreven vlaggenschepen in Europa. Het besturingssysteem van dit vlaggenschip is het vertrouwde Android 7.1.1 Nougat. Nog geen Android 8 voor de Zuid Koreaanse smartphone fabrikant dus. De Note8 scoort met de Exynos een prima 1.984 punten voor single core. De multi core score van 6.116 valt wat tegen als je bedenkt dat de maximale score van een Samsung Galaxy S8 aangedreven door de Exynos 8895 dik in de 7.000 ligt.

Samsung Galaxy Note 8 Geekbench SM-N950F

Verwachte specificaties Samsung Galaxy Note 8

Het aankomende Galaxy Note 8 vlaggenschip van Samsung wordt een premium vlaggenschip met een full screen ontwerp. De smartphone zal net zoals de Samsung Galaxy S8+ een prachtig AMOLED beeldscherm hebben dat vrijwel de gehele voorkant inneemt. Het 6,3 inch Quad HD+ Super AMOLED scherm dat we verwachten, wordt zeer waarschijnlijk door Gorilla Glass 5 beschermd. De telefoon krijgt een meer rechthoekig ontwerp dan zijn S broeders. De reden hiervoor is natuurlijk de S Pen. De handige schrijf pen voor op het beeldscherm kun je volledig in de behuizing verstoppen. Qualcomm en Samsung zelf leveren de krachtbronnen voor de vlaggenschepen. Een Snapdragon 835 met 6 GB en natuurlijk de bovenstaande Exynos 8895 aangedreven smartphone met ook 6 GB aan werkgeheugen. De premium smartphone is zeer waarschijnlijk voorzien van IP68 certificatie. Je kunt er dus gerust mee in bad of een biertje op morsen in de kroeg.

Via Weibo lekker Ice Universe weten we dat de dual camera die we verwachten bij de Galaxy Note 8 een voortreffelijk duo gaat worden. De lekker heeft de resultaten schijnbaar al gezien en is zwaar onder de indruk. Het lijkt er dus op dat Samsung niet zomaar mee doet met de dual camera trend van 2017, maar met een bang!

De Samsung Galaxy Note 8 wordt op 23 augustus door de Zuid Koraanse smartphone fabrikant gelanceerd. We kunnen tot die tijd nog een grote hoeveelheid aan lekken, geruchten en vermoedens horen. Zeer waarschijnlijk krijgt Europa het vlaggenschip voor het eerst tijdens IFA 2017 te Berlijn te zien.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner