Top 3 populairste dual sim telefoons

Dual-sim telefoons zijn in opkomst. Steeds vaker zien we telefoons deze mogelijkheid ondersteunen. Of je nou graag privé en zaken scheidt, vaak op reis gaat naar het buitenland en daar een lokale simkaart aanschaft of vlakbij de grens woont: dual-sim telefoons bieden uitkomst.

De Samsung Galaxy Note 8 is hét Samsung vlaggenschip uit 2017. De dual-sim functie is hybride. Hij valt met name op door zijn gigantische beeldscherm van 6.3". Deze loopt van rand-tot-rand waardoor apps, films en games over het gehele oppervlak weergeven worden. Daardoor heb je alle ruimte om met je S-Pen stylus aantekeningen te maken. Daarbovenop is de Note 8 een krachtpatser van jewelste en wordt onder de motorkap aangedreven door een Exynos 8895 processor. Ook kun je 4K video’s opnemen en gaat de 3300 mAh accu zo’n anderhalve dag mee bij normaal gebruik.

De OnePlus 6T is het nieuwe vlaggenschip van OnePlus, en daarmee een zeer geschikt toestel voor iemand die meerdere simkaarten wenst te gebruiken. De telefoon is van alle gemakken voorzien, voor zowel gewone als zakelijke gebruikers. Met de 20 MP camera maak je de mooiste foto's, die je op het prachtige Amoled scherm dan weer haarscherp kan bekijken.

De goedkoopste uit dit overzicht, maar zeker geen slechte keuze. De Huawei P20 Lite. Het goedkopere en net iets minder krachtige broertje van de Huawei P20 beschikt ook over dual sim en heeft daarnaast nog vele andere kwalitatieve eigenschappen, zoals een krachtige processor, voldoende werkgeheugen, een hoop opslagruimte en een goede camera. Daarnaast ziet de Huawei P20 Lite er ook nog eens fantastisch uit dankzij zijn metalen behuizing en met zijn bescheiden dikte van 7 mm voldoet het toestel aan alle hedendaagse eisen.

Bekijk alle Dual sim telefoons

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesHTC smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphones

Informatie over telefoons met dual sim functionaliteit

Wanneer je op één enkele telefoon twee abonnementen wilt gebruiken dan kom je terecht bij een dual SIM telefoon. Dual SIM betekent dat je twee simkaarten tegelijk kunt gebruiken. Je bent daarmee bereikbaar op je zakelijke nummer en ook je privé 06-nummer. Wat is dualSIM en welke dual SIM telefoons zijn er te koop?

In Nederland worden dual SIM telefoons steeds populairder. Grote merken zoals Huawei en Samsung springen daar graag op in. Maar je kunt ook budget telefoons van Motorola, Honor of Xiaomi kopen met ruimte voor twee simkaarten. Dit zijn de beste dualsim telefoons van nu.

Wat is Dual SIM?

Dual sim betekent niets anders dan dat je twee simkaarten in één telefoon kan plaatsen. Met één smartphone ben je op deze manier bereikbaar op twee telefoonnummers. Ideaal voor zakelijke gebruikers die hun privé nummer willen behouden of wanneer je twee verschillende abonnementen hebt en zo gewoon wilt gebruiken.

Zijn er verschillende soorten dual sim smartphones?

Ja, er zijn verschillende dual sim soorten. Binnen het begrip dual sim zijn er meerdere technologieën. Er is dual sim actief, standby en passief. Op de meeste dual sim telefoons vind je dualsim standby. Je kunt in deze smartphones twee simkaarten tegelijk gebruiken. Wanneer je met het ene nummer belt, ben je onbereikbaar op het andere nummer. Is jouw smartphone dual sim actief dan kun je beide simkaarten tegelijkertijd gebruiken. Wisselgesprekken zijn nu ook mogelijk. Hier kleeft wel een flink nadeel aan, want dual sim actief slurpt je accu leeg omdat het energie vraag van twee antennes. De laatst vorm is dual sim passief. In dit geval moet elke keer zelf handmatig kiezen voor welk 06 nummer je gebruikt. Deze vorm komt niet zo vaak voor.

Dual sim wel of niet ten kosten van de geheugenkaart

De ruimte in een telefoon is beperkt. Vandaar dat fabrikanten vaak voor een hybride simkaart lade kiezen. Daarbij is de ruimte voor de microSD kaart ook geschikt voor een tweede simkaart. Je moet bij deze dualsim telefoons dus kiezen voor meer geheugen of meer telefoonnummers. De meeste fabrikanten kiezen voor deze optie. Er zijn ook telefoons die een simkaart lade hebben met ruimte voor twee simkaarten. In een andere lade kun je de microSD kaart stoppen.

Dual sim aanzetten en hoe werkt dual sim

Dualsim werkt eenvoudig. Je stopt twee simkaarten in je telefoon en zet de telefoon aan. Voor beide kaarten moet je waarschijnlijk een pincode invoeren (let op welke in SIM1 en SIM2 zit). Vervolgens maakt de telefoon verbinding met beide netwerken. Wil je niet meer bereikbaar zijn op een van beide nummers? Dan kun je eenvoudig zelf SIM1 of SIM2 uitzetten in de telefoon.

Top 10 veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.534.464 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.