Top 3 populairste fullscreen telefoons

Rand-tot-rand beeldschermen, Infinity Display, FullScreen, bezelloos of hoe je het ook wilt noemen: voorkantvullende telefoonschermen zien we steeds vaker. Hierbij nemen de randen af terwijl het daadwerkelijke schermoppervlak toeneemt, zonder dat de omvang van de telefoon toeneemt. Hierdoor krijg je simpelweg meer scherm tot je beschikking. Handig, want zo is er meer ruimte voor de weergave van apps, films en games. Wij hebben de beste fullscreen telefoons op een rijtje gezet. Hierbij hebben we rekening gehouden met adviesprijzen, schermformaten en voorkeuren.

De Samsung Galaxy Note 8 is nog een slag groter dan de S8 en heeft een 6.3" Infinity Display, zoals Samsung het zelf noemt. Maar liefst 83.2 procent van de voorkant bestaat uit scherm. En wat voor een scherm. Het Super AMOLED-paneel biedt indrukwekkende kleurweergave en een haarscherpe resolutie van 1440 bij 2960 pixels. Daarbij heb je natuurlijk de beschikking over een kenmerkende S-Pen stylus waarmee je gemakkelijk aantekeningen maakt, bestanden bewerken en presentaties voorbereidt. Daarbovenop beschikt dit toestel over een vingerafdrukscanner aan de achterkant. De Samsung Galaxy Note 8 beschikt niet over gezichtsontgrendeling, maar wel over een iris-scanner.

De Apple iPhone X heeft een 5.8" beeldscherm welke maar liefst 82 procent van de voorkant in beslag neemt. Het scherm is gemaakt van OLED-techniek en zorgt voor een indrukwekkende kleurweergave. De haarscherpe resolutie draagt daarnaast bij aan het beste iPhone scherm ooit. Enkel aan de bovenkant wordt het scherm onderbroken om zo plaats te bieden aan de geavanceerde TrueDepth-camera. Deze camera maakt Face ID mogelijk, oftewel gezichtsontgrendeling. Hij scant jouw gezicht op meer dan 100,000 punten en controleert unieke kenmerken. Enkel wanneer hij jou herkent wordt het beeldscherm ontgrendelt.

Voorkantvullende schermen zijn niet enkel voorbehouden aan dure vlaggenschepen, zo bewijst de Huawei P Smart. Deze Huawei middenklasser kwam begin 2018 op de markt en heeft een 5.65" welke 76 procent van de voorkant in beslag neemt. Dit is iets minder dan de rest, maar compleet logisch gelet op het prijskaartje. De resolutie is echter haarscherp en op hetzelfde niveau van de Honor View 10 en Xiaomi Mi Mix 2: 1080 bij 2160 pixels. Logischerwijs is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verhuisd. Hij is net onder de dubbele camera geplaatst. Samenvattend kunnen we stellen dat de Huawei P Smart uniek is in zijn prijssegment dankzij zijn voorkantvullende beeldscherm, uitstekende specificaties en dubbele camera.

Bekijk alle fullscreen telefoons

Informatie over full screen telefoons

Telefoons veranderen steeds van vormgeving. Vroeger was het belangrijk om een toestel te maken die zo klein mogelijk was. Motorola liep toen met zijn kleine toestellen met een klepje voorop en waren immens populair. Je betaalde toen astronomische bedragen voor een telefoon dat slechts 5 cm groot was en eigenlijk niet veel meer kon dan een sms'je versturen of iemand bellen. Spelletjes spelen was wel mogelijk maar alleen in zwart wit en we kenden nog geen termen als smartphone. Het beeldscherm van zo'n telefoon was bedoelt om op te kijken, en niet op te drukken zoals tegenwoordig met de touch screens. Daarna veranderde de wereld. Nokia bracht een telefoon op de markt waarop je spelletjes kon spelen en langzaamaan werd het kleurenscherm geïntroduceerd. Telefoons werden groter en gebruiksvriendelijker en de schermen gingen in resolutie en formaat langzaam omhoog.

In 2007 kwam Apple met de eerste gebruiksvriendelijke smartphone op de markt en vanaf dat moment ging het snel. Inmiddels zijn we ruim tien jaar na de eerste iPhone verder en hebben de schermformaten hun piek bereikt. Zo lijkt het. De smartphone wordt steeds groter en daardoor minder prettig om in de hand te houden. In 2017 werd daardoor het full screen display geïntroduceerd. Een randloze smartphone. Door het weglaten van de randen wordt het formaat van de telefoon kleiner. De nieuwe trend van dit moment. Nog lang niet iedere fabrikant heeft een full screen smartphone, maar we hebben op deze pagina de beste bezelloze telefoons voor je op een rij gezet.

Top 10 veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.037.842 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.