Beste fullscreen telefoons

Rand-tot-rand beeldschermen, Infinity Display, FullScreen, bezelloos of hoe je het ook wilt noemen: voorkantvullende telefoonschermen zien we steeds vaker. Hierbij nemen de randen af terwijl het daadwerkelijke schermoppervlak toeneemt, zonder dat de omvang van de telefoon toeneemt. Hierdoor krijg je simpelweg meer scherm tot je beschikking. Handig, want zo is er meer ruimte voor de weergave van apps, films en games. Wij hebben de beste fullscreen telefoons op een rijtje gezet. Hierbij hebben we rekening gehouden met adviesprijzen, schermformaten en voorkeuren.

De Samsung Galaxy Note 8 is nog een slag groter dan de S8 en heeft een 6.3" Infinity Display, zoals Samsung het zelf noemt. Maar liefst 83.2 procent van de voorkant bestaat uit scherm. En wat voor een scherm. Het Super AMOLED-paneel biedt indrukwekkende kleurweergave en een haarscherpe resolutie van 1440 bij 2960 pixels. Daarbij heb je natuurlijk de beschikking over een kenmerkende S-Pen stylus waarmee je gemakkelijk aantekeningen maakt, bestanden bewerken en presentaties voorbereidt. Daarbovenop beschikt dit toestel over een vingerafdrukscanner aan de achterkant. De Samsung Galaxy Note 8 beschikt niet over gezichtsontgrendeling, maar wel over een iris-scanner.

De Apple iPhone X heeft een 5.8" beeldscherm welke maar liefst 82 procent van de voorkant in beslag neemt. Het scherm is gemaakt van OLED-techniek en zorgt voor een indrukwekkende kleurweergave. De haarscherpe resolutie draagt daarnaast bij aan het beste iPhone scherm ooit. Enkel aan de bovenkant wordt het scherm onderbroken om zo plaats te bieden aan de geavanceerde TrueDepth-camera. Deze camera maakt Face ID mogelijk, oftewel gezichtsontgrendeling. Hij scant jouw gezicht op meer dan 100,000 punten en controleert unieke kenmerken. Enkel wanneer hij jou herkent wordt het beeldscherm ontgrendelt.

Voorkantvullende schermen zijn niet enkel voorbehouden aan dure vlaggenschepen, zo bewijst de Huawei P Smart. Deze Huawei middenklasser kwam begin 2018 op de markt en heeft een 5.65" welke 76 procent van de voorkant in beslag neemt. Dit is iets minder dan de rest, maar compleet logisch gelet op het prijskaartje. De resolutie is echter haarscherp en op hetzelfde niveau van de Honor View 10 en Xiaomi Mi Mix 2: 1080 bij 2160 pixels. Logischerwijs is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verhuisd. Hij is net onder de dubbele camera geplaatst. Samenvattend kunnen we stellen dat de Huawei P Smart uniek is in zijn prijssegment dankzij zijn voorkantvullende beeldscherm, uitstekende specificaties en dubbele camera.

Bekijk alle fullscreen telefoons

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesHTC smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphones

Informatie over full screen telefoons

Moderne smartphones hebben een groot beeldscherm dat een groot deel van de behuizing inneemt. We noemen ze fullscreen telefoons en ieder jaar wordt het deel dat door het beeldscherm wordt ingenomen meer. Hier vind je de beste fullscreen telefoons van nu.

Een moderne smartphone heeft een veel groter beeldscherm dan de oude modellen van voor 2016/2017. Hoewel het beeldscherm groter is, is de behuizing vaak niet veel groter. Dat is het gevolg van het fullscreen ontwerp. Dit noemt men ook wel eens bezelloos of randloos ontwerp. De randen rondom het beeldscherm zijn tot een minimum beperkt.

Waarom een fullscreen telefoon kopen

De moderne fullscreen smartphone is een telefoon met een beeldscherm dat bijna de volledige voorkant van de telefoon inneemt. Dat komt doordat de randen rondom het scherm smaller zijn dan voorheen. Hierdoor is het percentage dat het beeldscherm inneemt ten opzichte van de behuizing groot. Vaak is dit percentage groter dan 75 procent en bij premium telefoons al snel 82 procent of hoger.

Samen met de komst van die slanke randen is de verhouding van het beeldscherm ook gewijzigd. Die was vroeger 16:9 en is nu 18:9 of zelfs groter (19:9). Een grotere beeldverhouding betekent dat de telefoon iets langgerekter is dan normaal. Het voordeel van een meer langgerekte smartphone is dat de telefoon slanker is en prettiger in de hand ligt. Een bijkomend voordeel is dat het 18:9 formaat films optimaal kan tonen. Tijdens het legen en lezen van je email zijn de grote fullscreen telefoons ook erg prettig.

Eerste fullscreen telefoon in Nederland

De eerste fullscreen smartphone in Nederland was de LG G6. Een krachtige premium telefoon met een mega 5,7 inch beeldscherm in een slanke behuizing. LG noemde haar eerste fullscreen beeldscherm FullVision scherm. Het voordeel van een fullscreen beeldscherm blijkt wel als we dit toestel in afmeting vergelijken met zijn voorganger, de LG G5.

De LG G6 met het 5,7 inch beeldscherm is kleiner in afmetingen dan de LG G5 met het 5,2 inch beeldscherm. De G6 meet namelijk 148.9 x 71.9 x 7.9 mm. Daarmee is de telefoon met het grootste scherm kleiner dan de LG G5 met de volgende afmetingen: 149.4 x 73.9 x 7.7 mm.

Toekomst fullscreen telefoon

Veel nieuwe mobiele telefoons hebben een variant van het fullscreen ontwerp en in de nabije toekomst mag je zelfs een smartphone verwachten zonder randen. Fabrikanten ontwikkelen steeds nieuwe type beeldschermen om de randen tot een minimum te beperken. Eind 2018 presenteerde Samsung bijvoorbeeld het Infinity O beeldscherm. Het beeldscherm neemt bij telefoons met dit type beeldscherm nog meer van de voorkant in. De rand boven het beeldscherm waar normaal gesproken de selfie camera zit is vervangen door een zeer slanke rand. De selfie camera is in een gaatje in het beeldscherm verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het beeldscherm ruim 90 procent van de voorkant inneemt.

Hier vind je de beste fullscreen smartphones van dit moment.

Top 10 veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.878.463 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.