Top 3 populairste toughphones

Verlang jij ook weleens terug naar de tijden van de Nokia 3310? De tijden dat telefoons onverwoestbaar leken? De tijden dat je bij het vallen van je toestel eerder voor het welzijn van de vloer moest vrezen, dan de staat van je telefoon? Ja? Dan heb jij een toughphone nodig. Om jouw keuze makkelijker te maken hebben we de beste exemplaren op een rij gezet.

De Galaxy Xcover 4 beschikt over een stof- en waterdichte behuizing en een robuuste behuizing. Deze is iets minder stevig dan het jasje van de CAT S41, waardoor Samsung niet garandeert dat het toestel valpartijen overleeft. Qua schermgrootte is hij identiek, terwijl de HD-resolutie wel iets minder is. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de Exynos 7570 processor, 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag. De camera heeft een 13 megapixel-resolutie en kan Full-HD foto’s en video's maken. De selfie-camera heeft een 5 megapixel-resolutie. De accu heeft 2800 mAh aan capaciteit: de Samsung Galaxy Xcover 4 gaat dus ongeveer een dag mee.

Het ziet er dan misschien niet uit als een typische tough phone, maar de LG Q7 is niet kapot te krijgen. En dat zien we niet vaak terug bij een smartphone met zo'n uiterlijk. Misschien is dat dan ook meteen zijn beste pluspunt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn prachtige FullVision screen (zonder randen) waardoor het toestel een lust voor het oog is. Kortom, ben je op zoek naar een smartphone met de looks van een high-end toestel die geschikt is om te overleven in de meest onherbergzame gebieden? En wens je niet teveel te betalen? Dan is de LG Q7 vast iets voor jou.

Bekijk alle toughphones

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesHTC smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphones

Informatie over Tough Phones

Toughphones zijn precies wat de naam doet vermoeden: ruige telefoons. Deze telefoons zijn gemaakt voor de meest ruige en uiteenlopende omstandigheden. Ze worden ook weleens gekscherend bouwvakkerstelefoons genoemd. Ze komen uitstekend van pas wanneer je vaak buiten te vinden bent, een zwaar beroep hebt of gewoon simpelweg onhandig bent. De behuizingen zijn stof- en waterdicht en kunnen tegen een stootje.

Voordelen van een tough phone

Een tough phone heeft vele voordelen. We hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rij gezet:

  • Een tough phone is vaak niet al te duur in verhouding met andere smartphones.
  • Tough phones zijn niet stuk te krijgen. Je kan er bij wijze van spreken met een auto over heen rijden en dan zou de telefoon gewoon nog moeten werken. Uiteraard wordt dit niet aangeraden, maar het is door verschillende fabrikanten uitgetest.
  • Ze zijn stof- en waterdicht en kunnen daarom uitstekend gebruikt worden bij tuinwerk of in de bouw.
  • De accu van een toughphone gaat extreem lang mee in vergelijking met andere smartphones.
  • Het grootste nadeel van de tough phone is dat hij vaak wat dikker en zwaarder is dan zijn concurrent. Ook is het vaak niet de mooiste om te zien en bevat het geen high-end specificaties.

Top 10 veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.878.463 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.