Top 3 populairste telefoons met vingerafdrukscanner

Sinds enkele jaren zijn telefoons met vingerafdrukscanners niet meer weg te denken. Alhoewel de scanner inmiddels gemeengoed is, staat wellicht de volgende manier van ontgrendelen al voor de deur: gezichtsontgrendeling. Onder meer de iPhone X, Samsung Galaxy S8 (Plus) en OnePlus 5T zijn met dergelijke technieken uitgerust.

De iPhone 8 en iets grotere iPhone 8 Plus vormen een goed alternatief voor de iPhone X. Niet alleen is dit jubileummodel fiks duurder, ook ontbeert hij een vingerafdrukscanner. In plaats daarvan moet je hem met Face ID ontgrendelen: een keuze die niet bij alle Apple liefhebbers goed is gevallen. Voor die mensen biedt de iPhone 8 een vingerafdrukscanner aan de voorkant, grotendeels dezelfde specificaties als de iPhone X en bovendien maakt hij prachtige foto’s. Als kers op de taart is het nu ook mogelijk om hem draadloos op te laden. De iPhone 8 is voor de meesten goed met 1 hand te bedienen, terwijl de iPhone 8 Plus met zijn 5.5" beeldscherm al forse handen vereist.

De Nokia 8 is hét vlaggenschip van de gelijknamige fabrikant uit 2017 en kenmerkt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Zo beschikt hij over alles wat je van een vlaggenschip mag verwachten, maar dan tegen een veel lager prijskaartje. Denk hierbij aan een compact 5.3” scherm met QHD-resolutie (1440 x 2560 pixels), krachtige Snapdragon 835 processor én vingerafdrukscanner aan de voorkant. Dankzij de steeds groter wordende schermen verplaatst de scanner steeds vaker naar de achterkant, maar dit gaat niet op voor de Nokia 8.

Is de Nokia 8 je echter toch iets té prijzig, dan is de Huawei P Smart wellicht interessant. Deze telefoon met voorkantvullend scherm kwam uit in 2018 en valt op door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Zo beschikt hij over een dubbele camera, 3000 mAh accu met snellaad-technologie én een vingerafdrukscanner. Deze is echter wel aan de achterzijde geplaatst, en dit is een smaakkwestie. Dat hij achterop zit hebben ze gedaan zodat ze geen homeknop aan de voorkant hoeven te maken. Dat zorgt ervoor dat het scherm nog groter wordt. Een interessante smartphone voor een voordelige prijs.

Bekijk alle waterdichte smartphones

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesHTC smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphones

Informatie over telefoons met een vingerafdruk scanner

De vingerafdrukscanner is een veilige en handige manier om je telefoon te ontgrendelen. Je hoeft er geen pincode of patroon voor te onthouden en iedere vingerafdruk is uniek. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iemand anders je telefoon kan ontgrendelen. Het enige wat wel lastig is, is dat je vingerafdruk verandert als je bijvoorbeeld last hebt van natte handen. Zorg er daarom voor dat je altijd een back-up manier hebt om je telefoon te ontgrendelen. Of wacht gewoon even tot je handen weer droog zijn voor je gebruik maakt van de scanner.

Het gebruik maken van je vingerafdrukscanner dien je bij de instellingen van je toestel op te geven. Dit wordt je gevraagd als je je telefoon voor het eerst opstart en je instellingen doorloopt. Je moet dan vaak een paar keer met de gewenste vinger op je scanner drukken. Je telefoon geeft precies aan hoe vaak en wanneer. Wij raden aan om niet alleen je wijsvinger, maar ook je andere vingers in te stellen voor je vingerafdrukscanner. Hoe meer afdrukken je telefoon heeft, hoe makkelijker het voor je wordt om te ontgrendelen. Het instellen hiervan is in een paar minuten gebeurd.

Top 10 veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.844.917 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.