Top 3 populairste waterdichte smartphones

Een smartphone waarmee je ook in de regen kan bellen en je geen zorgen hoeft te maken dat hij kapot gaat als je hem een keer in het water laat vallen. Onmogelijk? Tegenwoordig niet meer. Vandaag de dag worden veel smartphones waterdicht gemaakt en dat brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Je kunt ongestoord blijven appen als je in bad ligt en je kunt gewoon met je vriend of vriendin blijven bellen als je buiten in de regen bent. Met sommige telefoons kan je tegenwoordig zelfs zwemmen! Hoe gaaf is dat.

Zoek je echt een high-end smartphone? Dan is de Samsung Galaxy S8 wellicht een interessant toestel. Dit Samsung vlaggenschip uit 2017 beschikt over IP68-certificaat, glazen behuizing en is uitgerust met enkele toffe functies. Denk hierbij aan de iris-scanner, waardoor de voorste camera jouw irisprofiel weet te herkennen. Bovendien gaat het toestel lekker lang mee dankzij de 3000 mAh accu en kun je hem draadloos opladen.

De Apple iPhone X is compleet opnieuw ontworpen ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 7. Hij beschikt zodoende over een glazen behuizing waardoor draadloos opladen tot de mogelijkheden hoort. Daarbovenop beschikt hij over het IP67-certificaat. Je kunt hem dus gerust tijdens een regenbui gebruiken en ook douchen is geen probleem. Verder beschikt de iPhone X over Face ID. Hierdoor heb je geen vingerafdrukscanner meer nodig, aangezien de voorste TrueDepth-camera jouw gezicht herkent.

Is de iPhone X jou net iets te duur? Kijk dan eens naar de iPhone 7 uit 2016. Dit toestel is gunstiger geprijsd en eveneens uitgerust met IP67-certificaat. Ook is hij net iets compacter dan de iPhone X, waardoor hij makkelijker in je broekzak past. Bovendien kun je hem met gemak met één hand bedienen. Jammerlijk genoeg heb je dan weer niet de beschikking over Face Unlock, maar ontgrendel je het toestel met een vingerafdrukscanner of pincode.

Bekijk alle waterdichte smartphones

Waterdichte telefoons

De beste telefoons van dit moment zijn vaak waterdicht. Steeds vaker maken fabrikanten hun top smartphones stof- en waterdicht. Waar moet je op letten bij een waterdichte telefoon en wat betekent waterdicht bij een smartphone?

Waterdichte telefoons heb je in verschillende maten en soorten. Er zijn telefoons die spatwaterdicht zijn en telefoons die je gerust een half uur onderwater kunt houden. De belangrijkste waarde voor waterdichtheid is de IP codering (international protection rating). De cijfers na de IP vertellen je hoe goed een telefoon tegen stof of water kan. De IP codering loopt van IP10 tot en met IP69.

Waterdichte smartphones

De beste waterdichte smartphones hebben een IP68 code. Ze zijn volledig stofvrij (IP6x) en waterdicht (IPx8). Je kunt deze telefoons gerust onderdompelen in water van 1,5 meter diepte. Het water heeft tot 30 minuten geen invloed op de telefoon. Daarna is de waterdichtheid niet meer gegarandeerd door de fabrikant. Een ander code die je veel ziet bij waterdichte telefoons is IP67. Deze telefoons zijn ook waterdicht maar iets minder goed dan de bovenstaande modellen. Een smartphone met IP67 is waterdicht tot 1 meter diepte voor 30 minuten lang.

Het voordeel van een waterdichte telefoon is dat je onderwater foto’s kunt maken. Een ander groot voordeel is minder snel een nieuw toestel kopen bij een ongelukje. Valt je telefoon in het water of valt er water over je telefoon, dan hoef je bij een waterdicht toestel niet direct een nieuwe smartphone te kopen.

LET OP:

Alle IPxx codes zijn geldig in schoon water. De IP geldt niet voor situaties met zeewater (zout water), snelstromend water, water met zeep of warm water.

Kan je ook goedkope waterdichte telefoons kopen?

Vaak zijn de premium telefoons waterdicht en dat zijn doorgaans dure smartphones. Het waterdicht maken van een telefoon is ook duurder. Toch zijn er steeds meer fabrikanten die een mid-range model bieden dat waterdicht is. Zo heeft Motorola een waterdicht toestel voor een schappelijke prijs en ook Samsung lanceert geregeld een waterdichte Samsung Galaxy A telefoon. Andere merken houden de IP68 certificatie vaak voor hun premium telefoons.

Bekende merken met een waterdichte telefoon zijn Samsung, Apple, Google, Huawei, HTC, LG en Sony.

Natte telefoon niet opladen

Een groot aandachtspunt bij waterdichte smartphones is opladen. Je moet een telefoon die in het water heeft gelegen of nat is nooit direct opladen. Droog de telefoon eerst.

Ben je op zoek naar de ideale waterdichte smartphone? In deze koopgids vertellen wij je precies welke smartphones ideaal zijn onder water. De toestellen worden periodiek bijgehouden om actueel te blijven. Zo weet je zeker dat je een passend en gericht advies krijgt.

Top 10 veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.022.763 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.