Alle Ins & outs van de Samsung Galaxy S21 Ultra en broertjes

Samsung Galaxy S21 modellen kopen S21 Plus S21 Ultra abonnement

Eerder dan alle andere fabrikanten lanceerde Samsung vandaag de nieuwe S vlaggenschip lijn. De Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+ en topmodel Samsung Galaxy S21 Ultra zijn aan het einde van de maand beschikbaar. Je kunt ze nu al bestellen in de pre-order. Lees hier alles wat moet je weten over de nieuws Samsung S21 telefoons.

Het ontwerp van de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn is fris. Aan de voorkant zie je natuurlijk weinig verschillen. Want de grote beeldschermen nemen vrijwel de hele voorkant in. Alleen het scherm van de Ultra heeft de bekende Edges aan de zijkant. Aan de achterzijde is een nieuwe cameraheuvel geplaatst. Er is 5G ondersteuning en het drietal heeft uitstekende camera’s.

S21 lijn

Samsung Galaxy S21 en Samsung Galaxy S21 Plus

Net zoals vorig jaar verschijnt de S21 in drie verschillende modellen. De twee basis Samsung telefoons zijn in specificaties vergelijkbaar. Het topmodel, de Samsung Galaxy S21 Ultra, beschikt over luxere specificaties en meer camera’s.

De basis Samsung Galaxy S21 is vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S20. De nieuwe lichting is ook beschikbaar in twee maten. Het kleinste model heeft een 6,2 inch Full HD+ beeldscherm terwijl de S21 Plus een 6,7 inch beeldscherm krijgt. Dankzij het formaat zijn de accucapaciteiten ook verschillend. Je kunt kiezen uit 4.000 mAh of een 4.800 mAh accu in de Samsung Galaxy S21 Plus. Beide telefoons hebben een razend snel AMOLED beeldscherm met 120 Hz ververs snelheid. In het gaatje middenin vind je de verbeterde 10 megapixel selfie camera. De achterzijde is uitgerust met een hippe en slankere cameraheuvel dan bij de S20 lijn. Hierin tref je de bekende combinatie van twee 12 megapixel camera’s met 64 megapixel telelens. Je kunt inzoomen tot 30x en uitzoomen via de breedhoek camera.

Als krachtbron vind je in Nederland de Exynos 2100 processor van Samsung zelf. Daar komt 8 GB aan werkgeheugen bij met keuze uit 128 GB tot 256 GB aan werkgeheugen. De nieuwe Samsung Galaxy S21 ondersteunt natuurlijk 5G en is zeer geschikt voor gaming.

Laagste Samsung Galaxy S21+ prijs vergelijken

Op deze pagina kun je vanaf vandaag de laagste prijzen vergelijken van de S21 en zijn grotere S21+ broertje. De adviesprijs van de Samsung Galaxy S21 begint bij 849 euro en de adviesprijs van de Samsung Galaxy S21 Plus begint bij 1.049 euro. Met 50 euro verdubbel je de hoeveelheid opslagruimte naar 256 GB.

Beste camera telefoon de Samsung Galaxy S21 Ultra

Het absolute topmodel in de S21 lijn is net zoals vorig jaar de Ultra. De Samsung Galaxy S20 Ultra wordt opgevolgd door de Samsung Galaxy S21 Ultra. De nieuwe 5G telefoon is nog sneller, heeft geavanceerde camera’s en kan verder inzoomen. Er zijn zelfs twee tele lenzen aanwezig. Met de Samsung Galaxy S21 Ultra koop je een van de beste camera telefoons van dit jaar. De krachtige Samsung telefoon heeft een haarscherp 6,8 inch Quad HD+ beeldscherm met slanke randen en snelle 120 Hz ververs snelheid. Een klein gaatje biedt ruimte voor de krachtige 40 megapixel front camera met autofocus. In de moderne behuizing vind je eveneens de Exynos 2100 processor. In dit geval met nog meer werkgeheugen. De Ultra is beschikbaar met 12 GB RAM inclusief 128 GB/256 GB of 16 GB RAM en 512 GB opslag.

De achterzijde is ook rijker bedeelt dan de anders S21 modellen. Hier vind je vier krachtige camera’s. Aan de basis staat de tweede generatie 108 megapixel camera van het merk zelf. Je maakt hier onwaarschijnlijk mooie foto’s mee. Er zijn twee telelenzen van 3x en 10x optische zoom waarmee je tot 100x kunt inzoomen. In dat geval moet je de telefoons wel ondersteunen voor een goed resultaat. De bekende 12 megapixel breedhoek camera levert een brede kijk op dingen. De Samsung Galaxy S21 Ultra is te koop vanaf 1.249 euro.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner