Android 8 Oreo voor Nokia 6 nu beschikbaar

De Nokia 6 ontvangt met ingang van vandaag de update naar Android 8 Oreo. Bezitters van het toestel kunnen zodoende aan de slag met beeld-in-beeld modus, notificatiekanalen en al het andere dat de nieuwste Android-versie te bieden heeft. De update is 1.7 GB groot en rolt in fases uit. Het kan dus enkele dagen duren voor je hem binnenkrijgt.

Nokia voegt woord bij daad en rolt vandaag de felbegeerde Android 8 Oreo update voor de Nokia 6 uit. Zodoende kunnen bezitters van het toestel aan de slag met onder meer beeld-in-beeld-modus, ‘Notification Dots’ en ‘Instant Apps’. Zowel de Chinese als internationale versie (die in Nederland te koop is) ontvangen met ingang van vandaag de update. Bezitters wordt gevraagd of ze de 1.6 GB grote update willen binnenhalen. Bedenk hierbij dat de uitrol in fases plaatsvindt, waardoor het enkele dagen kan duren voordat jij hem binnenkrijgt. Mocht het zo ver zijn is het handig om van tevoren een grondige back-up van je privégegevens te maken. Onverhoopt kan er immers altijd wat misgaan.

Wat mag je van Android 8 Oreo verwachten?

Android 8 Oreo is vooral een subtiele verbetering van Android 7 Nougat. Het besturingssysteem is grotendeels hetzelfde gebleven, met enkele nuttige toevoegingen. De meest in het oog springende is waarschijnlijk picture-in-picture modus (PIP), of in goed Nederlands: beeld-in-beeld modus. Met deze functie kun je twee apps tegelijkertijd draaien. Zo kun je bijvoorbeeld met iemand videobellen terwijl je tegelijkertijd door je agenda scrolt, op zoek naar een gaatje om af te spreken. Ook is PIP handig tijdens het navigeren. Zo kun je je route bekijken door Google Maps in het ‘zwevende’ venster weer te geven, terwijl je telefoon voor de rest in automodus staat.

Meer controle over notificaties

Daarbovenop krijg je ook meer controle over notificaties. Dankzij de nieuw geïntroduceerde notificatiekanalen wordt het mogelijk om aan te geven welke meldingen je wél, en welke je niet binnen wilt krijgen. Zo kun je in een nieuwsapp aangeven wel notificaties over binnenlandse zaken te willen ontvangen, maar geen showbizz perikelen. Hetzelfde gaat op voor e-mailapps en bijvoorbeeld WhatsApp. Hierbij geef je aan enkel notificaties van bepaalde contactpersonen of groepen te willen ontvangen. Android 8 Oreo voegt daarbij nog een functie toe die eveneens gericht is op notificaties: Notification Dots. Dankzij deze nieuwe functie zie jij bij apps op je thuisscherm hoeveel gemiste notificaties je hebt. Zo komt er bijvoorbeeld boven je Gmail-app een cijfer te staan met daarin het ongelezen aantal e-mails.

Staat de update al voor jou klaar?

Je krijgt vanzelf de melding met daarin het verzoek om de software te downloaden. Mocht je ongeduldig zijn, kun je altijd in het instellingenmenu kijken of de update al voor je klaarstaat. Ga hiervoor naar het instellingenmenu en tik het kopje ‘Telefooninformatie‘ aan. Hier druk je op ‘Systeemupdates‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones