Beste Android telefoons

Op deze pagina presenteren wij de beste Android-smartphones van dit moment. Stuk voor stuk beschikken ze over de beste beeldschermen, meest hoogwaardige behuizingen, krachtigste specificaties en de beste functies. Daarbij hoef je al lang geen fortuin meer op tafel te leggen om een extreem krachtige smartphone in huis te halen, zoals onderstaande lijst bewijst. Dit zijn de beste Android smartphones van het moment:

Handige pagina's:

Alle telefoons vergelijken - Top 10 beste telefoons - Nieuwste telefoons - Telefoons met abonnement

Bekijk alle Android telefoons

Samsung Galaxy A53
Abonnement:
€20,00/mnd
Samsung Galaxy S22 Ultra
Abonnement:
€56,00/mnd
Samsung Galaxy S22
Abonnement:
€37,50/mnd
Samsung Galaxy A52s
Abonnement:
€18,00/mnd
Samsung Galaxy S21
Abonnement:
€31,50/mnd
Samsung Galaxy A52
Abonnement:
€17,50/mnd
Samsung Galaxy S20 FE
Abonnement:
€21,00/mnd
Samsung Galaxy S22 Plus
Abonnement:
€47,50/mnd
Samsung Galaxy S21 FE
Abonnement:
€25,50/mnd
Samsung Galaxy S21 Ultra
Abonnement:
€58,00/mnd
Samsung Galaxy S20
Abonnement:
€28,00/mnd
Samsung Galaxy A33
Abonnement:
€15,50/mnd

Welk merk telefoon zoek je?

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Informatie over Android telefoons

Android is het meest gebruikte besturingssysteem voor mobiele telefoons. In de wereld zijn meer dan 80 procent van alle smartphones uitgerust met een versie van het Android besturingssysteem. Zoek je een gebruiksvriendelijke Android telefoon dan kun je hier terecht voor de beste Android smartphones.

De maker van Android is Google. Het merk achter de grootste zoekmachine is ook de naam achter het grootste besturingssysteem van smartphones. Android wordt door bijna alle smartphone fabrikanten gebruikt. Merken zoals Samsung, Huawei, Sony en HTC maken allemaal gebruik van het besturingssysteem.

Top 5 beste Android smartphones

RankToestelnaamAdviesprijs
1Samsung Galaxy S20 Ultra€ 1349,00
2Samsung Galaxy S20+€ 1099,00
3Samsung Galaxy Note 10 Plus€ 1099,00

Android versies en updates

Bij het kiezen van een nieuwe telefoon is het slim om te letten op het besturingssysteem. Android wordt jaarlijks vernieuwd en hoe nieuwer jouw versie van Android des te zuiniger en sneller de telefoon werkt. In 2017 kreeg Android de update naar Android 8 Oreo en in 2018 verscheen Android 9 Pie. Koop je nu een nieuw telefoon dan wil je eigenlijk niet lager dan Android 8 zitten.

Goedkope telefoons worden minder snel voorzien van een update en vaak eindigen de updates na een tot twee jaar al. Koop je een nieuwe budget telefoon? Ga dan voor een model met het laatste besturingssysteem zodat je nog eventjes vooruit kunt. Een andere optie is Android One. Hierover later meer.

Mid-range en premium telefoons zijn voorzien van de laatste versie van Android. Ze worden regelmatiger voorzien van updates en krijgen die ook langer geleverd.

Waarom Android updates niet direct beschikbaar zijn

Android telefoons zijn vaak voorzien van een speciale software schil van de fabrikant. De fabrikanten zoals Huawei en Samsung zetten hiermee de Android versie helemaal naar hun eigen hand. Dat is voor gebruikers wel zo fijn omdat ze hiermee meer mogelijkheden krijgen. Een nadeel daarvan zijn overbodige apps (Bloatware) die ruimte innemen. Nog een nadeel is dat de fabrikant bij de komst van een nieuwe Android update ook de software schil moet aanpassen. Daardoor neemt de update meer tijd in beslag.

Android One en Android Go besturingssysteem

Een van de meest gebruiksvriendelijke versies van Android is de versie op de Google Pixel telefoons zelf en Android One. Voor de eigen Google telefoons gebruikt de fabrikant natuurlijk een stock versie van het besturingssysteem. Puurder dan bij de Google Pixel krijg je Android niet. Men noemt dat Stock Android. Deze telefoons ontvangen dan ook als eerste de nieuwe updates. Andere fabrikanten hebben tegenwoordig ook de mogelijkheid voor een pure Android versie met Android One en Android Go.

Android One is de stock Android voor mid-range telefoons. Telefoons met dit besturingssysteem worden sneller en langer voorzien van updates. Android Go is een lichter besturingssysteem en speciaal bedoelt voor budget smartphones. Goedkope smartphones hebben vaak lichte processors en hierop speelt Android Go in met een afgeslankte versie van het Android besturingssysteem.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoons
Nieuwste telefoons

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.987.553 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner