Beste fullscreen telefoons

Rand-tot-rand beeldschermen, Infinity Display, FullScreen, bezelloos of hoe je het ook wilt noemen: voorkantvullende telefoonschermen zien we steeds vaker. Hierbij nemen de randen af terwijl het daadwerkelijke schermoppervlak toeneemt, zonder dat de omvang van de telefoon toeneemt. Hierdoor krijg je simpelweg meer scherm tot je beschikking. Handig, want zo is er meer ruimte voor de weergave van apps, films en games. Wij hebben de beste fullscreen telefoons op een rijtje gezet. Hierbij hebben we rekening gehouden met adviesprijzen, schermformaten en voorkeuren.

Handige pagina's:

Populairste telefoons - Nieuwste telefoons - Losse telefoons - Telefoons met abonnement

Bekijk alle fullscreen telefoons

iPhone 13 Pro
Abonnement: €72,50/mnd
Los toestel: €1.149,00
iPhone 13
Abonnement: €46,00/mnd
Los toestel: €899,00
Samsung Galaxy A52s
Abonnement: €18,00/mnd
Los toestel: €389,00
iPhone 13 Pro Max
Abonnement: bekijk deals
Los toestel: €1.249,00
iPhone 12
Abonnement: €39,50/mnd
Los toestel: €785,00
Samsung Galaxy S21
Abonnement: €37,50/mnd
Los toestel: €736,00
Samsung Galaxy A52
Abonnement: €23,00/mnd
Los toestel: €349,00
iPhone 12 Pro
Abonnement: €50,50/mnd
Los toestel: €991,00
Samsung Galaxy S20 FE
Abonnement: €23,00/mnd
Los toestel: €469,00
iPhone 11
Abonnement: €29,50/mnd
Los toestel: €589,00
Samsung Galaxy S20
Abonnement: €40,00/mnd
Los toestel: €723,00
iPhone 13 Mini
Abonnement: €42,00/mnd
Los toestel: €808,00

Welk merk telefoon zoek je?

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones

Informatie over full screen telefoons

Moderne smartphones hebben een groot beeldscherm dat een groot deel van de behuizing inneemt. We noemen ze fullscreen telefoons en ieder jaar wordt het deel dat door het beeldscherm wordt ingenomen meer. Hier vind je de beste fullscreen telefoons van nu.

Een moderne smartphone heeft een veel groter beeldscherm dan de oude modellen van voor 2016/2017. Hoewel het beeldscherm groter is, is de behuizing vaak niet veel groter. Dat is het gevolg van het fullscreen ontwerp. Dit noemt men ook wel eens bezelloos of randloos ontwerp. De randen rondom het beeldscherm zijn tot een minimum beperkt.

Waarom een fullscreen telefoon kopen

De moderne fullscreen smartphone is een telefoon met een beeldscherm dat bijna de volledige voorkant van de telefoon inneemt. Dat komt doordat de randen rondom het scherm smaller zijn dan voorheen. Hierdoor is het percentage dat het beeldscherm inneemt ten opzichte van de behuizing groot. Vaak is dit percentage groter dan 75 procent en bij premium telefoons al snel 82 procent of hoger.

Samen met de komst van die slanke randen is de verhouding van het beeldscherm ook gewijzigd. Die was vroeger 16:9 en is nu 18:9 of zelfs groter (19:9). Een grotere beeldverhouding betekent dat de telefoon iets langgerekter is dan normaal. Het voordeel van een meer langgerekte smartphone is dat de telefoon slanker is en prettiger in de hand ligt. Een bijkomend voordeel is dat het 18:9 formaat films optimaal kan tonen. Tijdens het legen en lezen van je email zijn de grote fullscreen telefoons ook erg prettig.

Eerste fullscreen telefoon in Nederland

De eerste fullscreen smartphone in Nederland was de LG G6. Een krachtige premium telefoon met een mega 5,7 inch beeldscherm in een slanke behuizing. LG noemde haar eerste fullscreen beeldscherm FullVision scherm. Het voordeel van een fullscreen beeldscherm blijkt wel als we dit toestel in afmeting vergelijken met zijn voorganger, de LG G5.

De LG G6 met het 5,7 inch beeldscherm is kleiner in afmetingen dan de LG G5 met het 5,2 inch beeldscherm. De G6 meet namelijk 148.9 x 71.9 x 7.9 mm. Daarmee is de telefoon met het grootste scherm kleiner dan de LG G5 met de volgende afmetingen: 149.4 x 73.9 x 7.7 mm.

Toekomst fullscreen telefoon

Veel nieuwe mobiele telefoons hebben een variant van het fullscreen ontwerp en in de nabije toekomst mag je zelfs een smartphone verwachten zonder randen. Fabrikanten ontwikkelen steeds nieuwe type beeldschermen om de randen tot een minimum te beperken. Eind 2018 presenteerde Samsung bijvoorbeeld het Infinity O beeldscherm. Het beeldscherm neemt bij telefoons met dit type beeldscherm nog meer van de voorkant in. De rand boven het beeldscherm waar normaal gesproken de selfie camera zit is vervangen door een zeer slanke rand. De selfie camera is in een gaatje in het beeldscherm verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het beeldscherm ruim 90 procent van de voorkant inneemt.

Hier vind je de beste fullscreen smartphones van dit moment.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoons
Nieuwste telefoons
Losse telefoons

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 3.944.042 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.