Wanneer kan ik overstappen naar een nieuwe provider?

 

Op het moment dat je wilt overstappen van de ene provider naar de andere reist de vraag wanneer dat kan. Voor ieder mobiel abonnement geldt dat je kunt overstappen na de looptijd van het abonnement rekening houdend met het opzegtermijn van één maand. Overstappen kun je al vier maanden voor het einde van je contract aanvragen.

Niet tevreden met je huidige provider of kun je ergens anders goedkoper bellen? Je kunt naar een nieuwe provider overstappen nadat de looptijd van je huidige mobiele abonnement is verstreken. Hierbij moet je rekening houden met het opzegtermijn van één maand. Loopt je huidige contract bijvoorbeeld over twee maanden af, dan kun je het abonnement een maand voor die einddatum overstappen. LET OP want je kunt niet tussendoor opzeggen zonder extra kosten. Sluit je een abonnement af voor twee jaar, dan kun je pas na twee jaar opzeggen en overstappen.

Overstappen naar nieuwe provider

Wanneer je niet meer tevreden bent over je huidige provider of ergens anders een betere deal krijgt dan wil je overstappen. Vaak wil je dan ook je nummer meenemen en dat noemt men nummerbehoud. Heb je een maandelijks abonnement dan kun je op ieder gewenst moment overstappen. Kocht je net een mobiele telefoon met abonnement voor twee jaar, dan moet je rekening houden met de looptijd van het abonnement.

Je kunt overstappen naar een andere provider kun je tegenwoordig al twee maanden tot vier maanden (60 / 120 dagen) voor het einde van het huidige contract aanvragen. Dat is wel zo fijn, want dan vergeet je het niet. Het nieuwe abonnement met nummerbehoud kan pas ingaan na de einddatum van je huidige contract.

Overstappen met nummerbehoud

Stap je over naar een andere provider dan wil je natuurlijk wel je huidige 06-nummer meenemen. Zo blijf je bereikbaar voor je vrienden en kennissen. Nummerbehoud vraag je aan bij de provider waarnaar je overstapt. Bij nummerbehoud hoef je zelf je huidige abonnement niet op te zeggen. De nieuwe provider neemt namelijk contact op met je huidige en zal het nummer overnemen. Na de looptijd van je huidige contract is het nummer vrij om naar je nieuwe provider te verhuizen. LET OP, bij nummerbehoud heeft de nieuwe provider minstens 10 dagen nodig. Vraag nummerbehoud daarom op tijd aan zodat je bereikbaar blijft op je eigen 06-nummer.

Overstap voorbeeld: Je abonnement loopt op 1 september af. Je kunt dan al op 1 mei nummerbehoud aanvragen. Het nieuwe abonnement gaat dan in op 1 september.

Overstap voorbeeld 2: Je abonnement loopt al jaren bij dezelfde provider en het contract is al tijden verlopen. In dit geval kun je op ieder moment kiezen op over te stappen. Daarbij geldt natuurlijk wel het opzegtermijn van één maand.

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner