Goedkoop telefoon abonnement vergelijken?

Samsung Galaxy A10 + hollandsnieuwe abonnement

hollandsnieuwe

INTERNET
2 GB / 4G netwerk

BELMINUTEN
2000 minuten/sms

CONTRACTDUUR
2 jaar

hollandsnieuwe abonnement€8,50
Toestelbundel€5,00
Totaal per maand€13,50
Eenmalige bijbetaling telefoon€0,00

€4,95 verzendkosten - €20,00 aansluitkosten. + Prijsdetails

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesHTC smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphones

Voordelig mobiel bellen en internetten

Op zoek naar een nieuw telefoonabonnement, maar wil je niet teveel betalen? Door aanbieders en providers te vergelijken kan je flink besparen op de kosten van je abonnement. Goedkoop bellen kan op verschillende manieren en er zijn een groot aantal providers die goedkope abonnementen aanbieden. Is je huidige abonnement bijna afgelopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Voordelig bellen bij een budget provider

Je wilt voordelig bellen en zoekt het allergoedkoopste abonnement? Het meest voordelige abonnement kost ongeveer 3 euro per maand en dan kan je 100 minuten bellen of smsjes versturen. Soms krijg je er zelfs 500 MB aan data bij. De meeste budget abonnementen vind je bij een dochterbedrijf van een provider of bij een zogenaamde MVNO. Een MVNO is een Mobile Virtual Network Operator. Het zijn budget telecom aanbieders die gebruik maken van de vier grote netwerken in Nederland. In ons land zijn er namelijk maar vier providers met een eigen netwerk. Dat zijn KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile. De bekendste MVNO’s met goedkope abonnementen zijn: Simyo, Telfort, Ben, Simpel, hollandsnieuwe, Robin Mobile en Youfone.

Sim only is vaak goedkoper

Wanneer je op zoek bent naar de beste deal of het goedkoopste contract dan kom je vaak bij een sim only abonnement uit. Een abonnement zonder toestel dus. De budget sim only abonnementen kunnen wel 30 procent goedkoper zijn in de totale kosten. Hoe dat kan? Ten eerste bespaar je in de aanschaf van een nieuwe telefoon. Daarnaast zijn sim only abonnementen vaak goedkoper dan vergelijkbare abonnementen met telefoon. Een ander voordeel is de heftige concurrentie binnen de sim only markt. Jij als klant profiteert daar extra van omdat providers stunten met de prijzen voor sim only abonnementen.

Goedkoop abonnement met telefoon

Zijn er dan geen goedkope abonnementen met telefoon meer? Natuurlijk wel. Mocht je wel een toestel willen, dan kan je de smartphone ook in een keer betalen of in delen terug samen met je abonnement. Uiteraard zijn er ook providers die stunten met prijs van het telefoon abonnement. Een van die providers is Tele2 met geregeld aantrekkelijke deals zoals een iPhone 7 voor 480 euro in plaats van 550 in andere winkels op dat moment. Wees snel, want die deals zijn er vaak maar even!

Waar moet je op letten bij voordelig bellen?

Check de afrekenmethode: bij het vergelijken van de goedkope abonnementen moet je niet letten op de stoere namen die providers verzinnen zoals “Sim only Super Deals”. Want bij de ene super deal worden belminuten afgerond op secondes terwijl de andere Super deal belminuten afrond op de minuut. In het laatste geval kun je rekenen op gemiddeld 30 procent meer minuten die bij jou in rekening worden gebracht. Had je voorheen genoeg aan een 150 minuten bundel dan ben je bij de laatste Super deal nog niet klaar met 190 minuten. Dataverbruik wordt ook op verschillende methodes afgerekend. Youfone rondt bijvoorbeeld af op 100 KB terwijl KPN afrekent op KB’s. Het verschil is direct merkbaar als je veel Whatapp gebruikt.

Neem een ruime bundel: wanneer je een voordelig abonnement afsluit dan zal je merken dat bellen en data buiten de bundel al snel 3,5x zo duur is. Daarom raden wij je aan om een voordelig abonnement te kiezen met net iets meer dan je gemiddelde gebruik. Veel meer hoeft natuurlijk ook niet want je kan altijd naar boven bijstellen.

Looptijd: het scheelt soms wel vijf euro in de maand als je kiest voor een tweejarig abonnement. Bij iedere provider is een tweejarig abonnement de meest voordelige optie goedkoper in vergelijking tot een eenjarig of maandelijks abonnement. Toch kan het slim zijn om voor een maandelijks of jaar abonnement te kiezen. Wanneer je kiest voor een goedkoop abonnement bij een pure sim only aanbieder is een jaarabonnement misschien wel net zo slim. Je oude telefoon houdt het bijna altijd wel een jaar uit en wanneer je toe bent aan een nieuwe, dan kun je kiezen voor een voordelig abonnement met telefoon.

Twijfel je over je gebruik of het bereik van je nieuwe provider? Kies voor een maandelijks abonnement en verleng die na enkele maanden als je tevreden bent. Zo houdt je alle vrijheid en kun je goedkoop weer overstappen als de provider niet bevalt.

Mag je belminuten en internet meenemen

Wil je goedkoop bellen dan is het wel zo prettig als je de overgebleven belminuten mee te nemen naar de volgende maand. Helaas zijn er bijna geen providers waarbij de bundel langer dan een maand geldig is. Telfort is de enige budget provider die uitkomst biedt in dit geval. Wanneer je de ene maand meer belt of internet dan kan deze provider uitkomst bieden. Bij Telfort is je bundel namelijk drie maanden geldig en wordt overgebleven tegoed meegenomen naar de volgende maand.

Goedkoop onbeperkt bellen

Vrijwel iedere provider heeft onbeperkt bellen in het pakket. Je kunt al voordelig onbeperkt bellen vanaf 8 euro in de maand. Die budget abonnementen hebben echter geen of nauwelijks MB’s. Wil je een voordelig abonnement met data voor onbeperkt bellen dan kom je bij budget aanbieders terecht. De vier grote providers bieden op hun beurt ook onbeperkt bellen abonnementen, maar die zijn vaak duurder en pas beschikbaar als je ook 2 tot 5 GB aan data wilt hebben.

Voordelig onbeperkt bellen en internetten

Ben je een grootgebruiker dan kun je waarschijnlijk niet terecht bij een budget aanbieder. Ook voor grootgebruikers zijn er voordelige onbeperkte abonnementen beschikbaar. Zo biedt Robin Mobile misschien wel het voordeligste onbeperkt abonnement aan. Al vanaf 15 euro per maand kun je onbeperkt genieten van internet. Er ligt dan wel een klein addertje onder het gras, want de snelheid die je dan krijgt is gelijk aan 3G en niet echt snel. Wil je onbezorgd oneindig veel internetten op snelheid dan biedt Tele2 het voordeligste onbeperkte abonnement. Daarnaast is T-Mobile ook een aantrekkelijke partij voor de grootgebruiker.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Vergelijk alle telefoon abonnementen
Telefoon kopen zonder abonnement
Vergelijk alle onbeperkte abonnementen
Vergelijk alle abonnementen zonder BKR
Vergelijk alle abonnementen zonder toestel
Overzicht van alle populaire telefoons