Eenvoud

WEES GEEN DIEF VAN JE PORTEMONNEE
Vergelijk en bespaar op je vaste lasten. 100% onafhankelijk en altijd actueel.

Vorige maand vonden 14338 bezoekers een deal via Telefoon.nl

Online chat: "We helpen je graag bij het uitzoeken van jouw favoriete smartphone"
- Maarten, telecomspecialist
Neem contact met ons opChat met ons

Telefoon zonder BKR-registratie vergelijken

Filter
ProviderBundelNetwerkDuurBijbetalingTotaal
Telfort
1 GB
150 min + onbeperkt sms
4G24 mnd€96,00
€20
50/mnd
Ben
1.5 GB
Onbeperkt bellen/sms
4G24 mnd€0,00
€21
00/mnd
hollandsnieuwe
6 GB
6000 minuten/sms
4G24 mnd€72,00
€24
00/mnd
ProviderBundelNetwerkDuurBijbetalingTotaal
Tele2
5 GB
100 minuten/sms
4G24 mnd€81,00
€22
00/mnd
Ben
6.5 GB
300 minuten/sms
4G24 mnd€96,00
€24
00/mnd
hollandsnieuwe
4 GB
Onbeperkt bellen/sms
4G24 mnd€95,00
€25
00/mnd
ProviderBundelNetwerkDuurBijbetalingTotaal
Ben
500 MB
100 minuten/sms
3G24 mnd€13,00
€14
00/mnd
hollandsnieuwe
6 GB
6000 minuten/sms
4G24 mnd€0,00
€21
00/mnd
Telfort
2 GB
Onbeperkt bellen/sms
3G24 mnd€0,00
€22
50/mnd
ProviderBundelNetwerkDuurBijbetalingTotaal
hollandsnieuwe
2.5 GB
2500 minuten/sms
4G24 mnd€64,00
€18
00/mnd
Ben
500 MB
Onbeperkt bellen/sms
4G24 mnd€97,00
€18
50/mnd
T-Mobile
10 GB
Onbeperkt bellen/sms
4G24 mnd€59,00
€30
00/mnd
ProviderBundelNetwerkDuurBijbetalingTotaal
Telfort
5 GB
Onbeperkt bellen/sms
4G24 mnd€96,00
€28
50/mnd
KPN
2 GB
Onbeperkt bellen/sms
4G24 mnd€96,00
€37
00/mnd
Vodafone
20 GB
Onbeperkt bellen/sms
4G24 mnd€88,00
€43
00/mnd

BKR-vrij abonnement

Let op: De acties op deze pagina zijn zo samengesteld dat er geen inkomen en lasten controle zal plaatsvinden en er ook geen BKR-registratie volgt.

Het BKR. Het zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Ruim 8 miljoen Nederlanders staan er geregistreerd. Vaak sta je zelfs geregistreerd zonder het te weten. Bijvoorbeeld doordat je een betaalrekening hebt waarbij je rood kunt staan. Ook al sta je niet rood, de mogelijkheid is er en daardoor heb je een registratie. En datzelfde geldt ook als je een auto voor je deur hebt staan die je middels Private-Lease hebt verkregen. Waarom registreert het BKR zo'n krediet? En wat is er precies mis mee? Of is het eigenlijk juist gunstig?

Verplichte BKR-registratie, waarom?

Het wordt door veel mensen als betuttelend gezien, maar toch is de wetswijziging doorgevoerd en kan je er niet meer omheen. Sinds 2016 wordt ieder krediet vanaf 250 euro geregistreerd. Voorheen lag dit bedrag hoger en daardoor hadden veel minder mensen er "last" van. Tegenwoordig krijg je al een registratie als je 250 euro rood mag staan of een telefoonabonnement afsluit met een toestel van meer dan 250 euro. Betuttelend? Of nodig? Wij denken dat het antwoord ergens in het midden ligt. Sinds de crisis zijn steeds meer mensen in geldproblemen gekomen. Om te voorkomen dat deze problemen nog ernstiger worden zijn er verschillende maatregelen getroffen om "makkelijk" geld lenen niet meer mogelijk te maken. De BKR registratie zorgt ervoor dat het inzichtelijk wordt hoeveel kredieten iemand heeft openstaan. Als je van plan bent om een nieuwe lening af te sluiten, kijkt de bank altijd naar je betaalverleden. Ook kijkt de bank naar de bedragen die er op dat moment nog openstaan. Zijn dit er te veel of heb je meerdere malen betaalproblemen gehad, kan het heel goed zijn dat de bank je krediet afwijst. De bank doet dit om te voorkomen dat je je maandlasten niet langer kunt betalen en daardoor verder in de schulden komt.

Een smartphone werd in het verleden nooit als lening gezien. Het werd gezien als "gratis", terwijl dit natuurlijk nooit echt gratis is geweest. Per 1 januari 2017 zijn telecomaanbieders verplicht om consumenten op de verschillen te wijzen tussen de kosten voor het toestel en de kosten voor het abonnement. Er moest dus een duidelijke splitsing komen in de kosten. Ook zijn websites nu verplicht om vanaf dat moment op iedere pagina met een aanbieding een "geld lenen kost geld" banner te plaatsen. Dat verklaart de grote balk die je bij ons bovenaan de gehele website ziet. Maar dat was nog maar het begin. Per 1 mei 2017 is er nog meer veranderd. Een telefoon dat in je abonnement wordt meegenomen, wordt gezien als een krediet. En als het bedrag van dat krediet 250 euro of hoger betreft, volgt er een inkomenstoets met een BKR-registratie.

Nadelen van een BKR-registratie

Een BKR-registratie kent gelukkig meer voordelen dan nadelen. Een BKR-registratie is namelijk niets anders een vermelding in een register dat je een bedrag aan het afbetalen bent. De registratie die je bij een telefoonkrediet krijgt is een zogenaamde positieve registratie. Zolang je je rekeningen gewoon betaald is er helemaal niets aan de hand. Sterker nog, het hebben van een BKR-registratie met een positief betalingsverleden kan juist een positieve werking hebben op het eventueel verkrijgen van een krediet, zoals een hypotheek, in de toekomst. Een bank kan dan namelijk zien dat je altijd keurig je rekeningen hebt betaald. Iets dat ze meer vertrouwen in jou zal geven waardoor ze sneller een lening zullen goedkeuren.

BKR-registratie en je hypotheek

Ben je van plan om binnen twee jaar een hypotheek af te sluiten? Dan kan een toestelkrediet met een BKR-registratie wel een nadelige werking hebben. Je doet er verstandig aan om voordat je een hypotheek wilt afsluiten, eerst je smartphone af te kopen. Ben je aan de beurt voor een verlenging van je telefoonabonnement? Kies dan bij voorkeur voor een sim only met een los toestel. Daardoor kan je bij de bank al gauw enkele duizenden euro's meer financieren.

Hoe kan ik een BKR-registratie omzeilen?

Hoewel een BKR-registratie niet nadelig hoeft te zijn, kunnen wij ons voorstellen dat je deze alsnog wilt voorkomen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Hieronder vind je een opsomming van de vier opties:

  • Sluit een sim only abonnement af en koop een los toestel
  • Sluit een mobiel abonnement af met een voordelig toestel tot 250 euro
  • Sluit een mobiel abonnement af en betaal een deel van je toestel vooraf aan tot het bedrag van 250 euro.
  • Kies voor een zakelijk abonnement. Hiervoor geldt geen BKR-registratie.
Tenslotte...

Bedenk goed dat een registratie geen enkel probleem hoeft te zijn. Hoogstwaarschijnlijk heb je in het verleden al eens een registratie gehad zonder dat je het doorhad. De registratie voorkomt dat je teveel maandlasten kwijt bent aan kredieten en abonnementen waardoor je niet meer op een verstandige manier kunt leven. Wij zien het dan ook niet als een betutteling, maar als een bescherming. Die je misschien niet altijd nodig hebt. Mocht je een telefoonabonnement wensen zonder BKR-registratie, kan je op deze pagina terecht voor de beste aanbiedingen.

Besparen

Vergelijk en bespaar op je vaste lasten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk aanbiedingen van betrouwbare shops.

Onafhankelijk

Dagelijks nieuwe prijzen. 100% actueel.