Telefoon abonnement zonder BKR vergelijken

LET OP: Heb je reeds een negatieve BKR-registratie, dan is het alleen mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten bij Simpel, Lebara en Robin Mobile. Zij zullen als enige partijen géén krediet check uitvoeren.
Samsung Galaxy A10 + hollandsnieuwe abonnement

hollandsnieuwe

INTERNET
2 GB / 4G netwerk

BELMINUTEN
2000 minuten/sms

CONTRACTDUUR
2 jaar

hollandsnieuwe abonnement€8,50
Toestelbundel€5,00
Totaal per maand€13,50
Eenmalige bijbetaling telefoon€0,00

€4,95 verzendkosten - €20,00 aansluitkosten. + Prijsdetails

Samsung Galaxy A50 + Ben abonnement

Ben

INTERNET
3 GB / 3G netwerk

BELMINUTEN
100 minuten/sms

CONTRACTDUUR
2 jaar

Ben abonnement€8,50
Toestelbundel€10,00
Totaal per maand€18,50
Eenmalige bijbetaling telefoon€0,00

€4,95 verzendkosten - GEEN AANSLUITKOSTEN. + Prijsdetails

Samsung Galaxy A70 + Tele2 abonnement

Tele2

INTERNET
7 GB / 4G netwerk

BELMINUTEN
200 minuten/sms

CONTRACTDUUR
2 jaar

Tele2 abonnement€12,00
Toestelbundel€10,00
Totaal per maand€22,00
Eenmalige bijbetaling telefoon€0,00

€4,95 verzendkosten - €30,00 aansluitkosten. + Prijsdetails

Samsung Galaxy A40 + hollandsnieuwe abonnement

hollandsnieuwe

INTERNET
2 GB / 4G netwerk

BELMINUTEN
2000 minuten/sms

CONTRACTDUUR
2 jaar

hollandsnieuwe abonnement€8,50
Toestelbundel€7,00
Totaal per maand€15,50
Eenmalige bijbetaling telefoon€0,00

€4,95 verzendkosten - €20,00 aansluitkosten. + Prijsdetails

Samsung Galaxy A51 + Tele2 abonnement

Tele2

INTERNET
7 GB / 4G netwerk

BELMINUTEN
200 minuten/sms

CONTRACTDUUR
2 jaar

Tele2 abonnement€12,00
Toestelbundel€10,00
Totaal per maand€22,00
Eenmalige bijbetaling telefoon€0,00

€2,75 verzendkosten - €30,00 aansluitkosten. + Prijsdetails

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesHTC smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphones

BKR-vrij abonnement

Let op: De acties op deze pagina zijn zo samengesteld dat er geen inkomen en lasten controle zal plaatsvinden en er ook geen BKR-registratie volgt.

Het BKR. Het zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Ruim 8 miljoen Nederlanders staan er geregistreerd. Vaak sta je zelfs geregistreerd zonder het te weten. Bijvoorbeeld doordat je een betaalrekening hebt waarbij je rood kunt staan. Ook al sta je niet rood, de mogelijkheid is er en daardoor heb je een registratie. En datzelfde geldt ook als je een auto voor je deur hebt staan die je middels Private-Lease hebt verkregen. Waarom registreert het BKR zo'n krediet? En wat is er precies mis mee? Of is het eigenlijk juist gunstig? Telefoon legt het je graag uit.

Verplichte BKR-registratie, waarom?

Het wordt door veel mensen als betuttelend gezien, maar toch is de wetswijziging doorgevoerd en kan je er niet meer omheen. Sinds 2016 wordt ieder krediet vanaf 250 euro geregistreerd. Voorheen lag dit bedrag hoger en daardoor hadden veel minder mensen er "last" van. Tegenwoordig krijg je al een registratie als je 250 euro rood mag staan of een telefoonabonnement afsluit met een toestel van meer dan 250 euro. Betuttelend? Of nodig? Wij denken dat het antwoord ergens in het midden ligt. Sinds de crisis zijn steeds meer mensen in geldproblemen gekomen. Om te voorkomen dat deze problemen nog ernstiger worden zijn er verschillende maatregelen getroffen om "makkelijk" geld lenen niet meer mogelijk te maken. De BKR registratie maakt het inzichtelijk hoeveel kredieten iemand open heeft staan. Als je van plan bent om een nieuwe lening af te sluiten, kijkt de bank altijd naar je betaalverleden. Ook kijkt de bank naar de bedragen die er op dat moment nog openstaan. Zijn dit er te veel of heb je meerdere malen betaalproblemen gehad, kan het heel goed zijn dat de bank je krediet afwijst. De bank doet dit om te voorkomen dat je je schulden niet kunt betalen en daardoor verder in de problemen komt.

Een smartphone werd in het verleden nooit als lening gezien. Het werd gezien als "gratis", terwijl dit natuurlijk nooit echt gratis is geweest. Per 1 januari 2017 zijn telecomaanbieders verplicht om consumenten te wijzen op de verschillen in kosten voor het toestel en het abonnement. Er moest dus een duidelijke splitsing komen in de kosten. Ook zijn websites nu verplicht om vanaf dat moment op iedere pagina met een aanbieding een "geld lenen kost geld" banner te plaatsen. Dat verklaart de grote balk die je bij ons bovenaan de gehele website ziet. Maar dat was nog maar het begin. Per 1 mei 2017 is er nog meer veranderd. Een telefoon dat in je abonnement wordt meegenomen, wordt gezien als een krediet. En als het bedrag van dat krediet 250 euro of hoger betreft, volgt er een inkomenstoets met een BKR-registratie.

Nadelen van een BKR-registratie

Een BKR-registratie kent gelukkig meer voordelen dan nadelen. Een BKR-registratie is namelijk niets anders een vermelding in een register dat je een bedrag aan het afbetalen bent. De registratie die je bij een telefoonkrediet krijgt is een zogenaamde positieve registratie. Zolang je je rekeningen gewoon betaald is er helemaal niets aan de hand. Sterker nog, het hebben van een BKR-registratie met een positief betalingsverleden kan juist een positieve werking hebben op het eventueel verkrijgen van een krediet, zoals een hypotheek, in de toekomst. Een bank kan dan namelijk zien dat je altijd keurig je rekeningen hebt betaald. Iets dat ze meer vertrouwen in jou zal geven waardoor ze sneller een lening zullen goedkeuren.

BKR-registratie en je hypotheek

Ben je van plan om binnen twee jaar een hypotheek af te sluiten? Dan kan een toestelkrediet met een BKR-registratie wel een nadelige werking hebben. Je doet er verstandig aan om voordat je een hypotheek wilt afsluiten, eerst je smartphone af te kopen. Ben je aan de beurt voor een verlenging van je telefoonabonnement? Kies dan bij voorkeur voor een sim only met een los toestel. Daardoor kan je bij de bank al gauw enkele duizenden euro's meer financieren.

Hoe kan ik een BKR-registratie omzeilen?

Hoewel een BKR-registratie niet nadelig hoeft te zijn, kunnen wij ons voorstellen dat je deze alsnog wilt voorkomen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Hieronder vind je een opsomming van de vier opties:

  • Kies voor een sim only en koop een los toestel
  • Sluit een mobiel abonnement af met een voordelig toestel tot 250 euro
  • Betaal een deel van je toestel vooraf aan. Het maximale leenbedrag mag 250 euro zijn.
  • Kies voor een zakelijk abonnement. Hiervoor geldt geen BKR-registratie.
Tenslotte...

Bedenk goed dat een registratie geen enkel probleem hoeft te zijn. Het kan goed zijn dat je in het verleden al eens te maken heb gehad met een BKR registratie zonder dat je het doorhad. De registratie voorkomt dat je teveel geld kwijt bent aan kredieten waardoor je niet meer op een verstandige manier kunt leven. Wij zien het dan ook niet als een betutteling, maar als een bescherming. Die je misschien niet altijd nodig hebt. Mocht je een telefoonabonnement wensen zonder BKR-registratie, kan je op deze pagina terecht voor de beste aanbiedingen.

Hulp nodig? Wij helpen je met je keuze!

Vergelijk alle telefoon abonnementen
Vergelijk goedkope telefoonabonnementen
Vergelijk alle onbeperkt abonnementen
Vergelijk alle abonnementen zonder toestel
Overzicht van alle populaire telefoons
Telefoon kopen zonder abonnement

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.294.137 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.