BlackBerry

BlackBerry telefoons

BlackBerry was één van de populairste fabrikanten voor mobiele telefoons en smartphones ter wereld. Vandaag de dag is het vooral een belangrijk merk in de zakelijke markt vanwege hun veilige software. Smartphones als de DTEK60 en de KeyOne van BlackBerry moeten het merk echter nieuw leven in blazen voor de consument en volgens ons kan dat haast niet mislukken. Bij beide toestellen heeft BlackBerry ervoor gekozen om het populaire besturingssysteem Android in hun smartphones te integreren, maar dan wel met de veilige software van BlackBerry. BlackBerry noemt de DTEK60 de veiligste smartphone met Android. En de KeyOne is de eerste Android smartphone met een fysiek toetsenbord. Interesse in een BlackBerry? Bekijk hieronder de populairste toestellen van dit moment.

Welke BlackBerry telefoon kan ik het beste kopen?

blackberry

De fabrikant BlackBerry kennen we al jaren als mobiele telefoon ontwikkelaar. Het merk maakt met name toestellen voor de zakelijke markt, maar is ook jarenlang één van de populairste fabrikanten geweest onder jongeren. In de tijd dat WhatsApp nog niet bestond bracht BlackBerry de software "Ping" op de markt. Dit was een handig stukje software waarmee je op een eenvoudige manier met elkaar kon chatten. Oftewel "Pingen". Vooral onder jongeren sloeg deze manier van berichten versturen aan en in hoog tempo liep iedereen op dat moment met een toestel van het merk BlackBerry. Uiteindelijk werd de populariteit van deze smartphonefabrikant ingehaald doordat de komst van de smartphone en bijbehorende apps als WhatsApp het pingen overbodig maakte. BlackBerry geloofde op dat moment heilig in zijn eigen software, mede vanwege de hoge veiligheidseisen die BlackBerry hieraan stelde, maar werd ingehaald door de komst van Android en iOS. Na een diepe daling in populariteit koos het merk ervoor om over te stappen naar een ander besturingssysteem, Google Android. En dat heeft ze geen windeieren gelegd. De fabrikant is terug dankzij de komst van de DTEK50, DTEK60 en de KeyOne. Bij de KeyOne gebuikt BlackBerry niet alleen zijn veilige software of het populaire besturingssysteem Android als troef, maar hebben ze ook na jaren weg te zijn geweest een fysiek toetsenbord geïntegreerd.

BlackBerry is back!

BlackBerry is na wat mindere jaren weer helemaal terug! Met diens laatste vlaggenschip, de BlackBerry KEYone, heeft men laten zien het telefoons maken nog niet verleerd te zijn. Dit blijkt wel uit de verkoopcijfers van het toestel. In Canada, van origine de thuismarkt van het bedrijf, was het toestel al uitverkocht nóg voordat hij officieel in de winkels lag. In heel Europa hadden webwinkels continu te maken met tekorten en kon men niet aan de vraag van consumenten voldoen. Uiteindelijk kreeg BlackBerry het voor elkaar om genoeg fabrieken op te zetten om te kunnen voldoen aan de vraag. Men pakte vervolgens door met een nieuwe variant van het topmodel: de BlackBerry KEYone Black Edition. Zoals de naam al doet vermoeden had dit toestel in tegenstelling tot het basismodel geen zilver en zwart jasje, maar een compleet zwarte behuizing. Het moge duidelijk zijn: BlackBerry heeft de zaken weer op de rit en ziet de toekomst met enthousiasme tegemoet!

Wisseling van de wacht: nieuwe eigenaar

Het nieuwe succes van BlackBerry is volgens ons te wijten aan een paar zaken. Ten eerste maakt BlackBerry zijn telefoons niet meer zelf. Vroeger, in de tijd dat ‘Pingen’ nog populair was, deed het bedrijf alles zelf. Van ontwerp, ontwikkeling, fabricage tot aan verkoop: alles was in eigen beheer. Niet zo gek ook want de telefoons waren razend populair. Door de jaren heen werd BlackBerry echter ingehaald door Apple met diens iPhone en diverse Android-telefoons. Zodoende raakte men achterop bij de concurrentie en dit falen heeft het gedeeltelijk aan zichzelf te danken: men hield te lang vast aan niet werkende concepten. Sinds het floppen van de smartphone-tak heeft BlackBerry zich toegelegd op de ontwikkeling van software dat vooral in zakelijke kringen gretig aftrok vond. Sinds 2016 heeft het bedrijf echter een samenwerking met TCL Communications gesloten. Dit bedrijf is vanaf toen verantwoordelijk voor de productie, fabricage en verkoop van BlackBerry telefoons. Ook neemt men het gehele ontwerpproces op zich. Zodoende is BlackBerry zelf enkel verantwoordelijk voor de software en diens beveiliging. Een slimme keus, zo lijkt ons. BlackBerry is immers vanouds een software-ontwikkelaar en je weer wat ze zeggen: schoenmaker, blijf bij je leest. TCL voelt feilloos aan waar de markt behoefte aan heeft en weet zodoende keer op keer met verrassende toestellen te komen die voor klinkende verkoopcijfers zorgen, getuige bijvoorbeeld de KEYOne.

Android: miljoenen apps, films en games

Een tweede factor van succes is volgens ons het feit dat BlackBerry toestellen sinds enkele jaren op Android draaien. Het besturingssysteem van Google is het meest populaire OS ter wereld en biedt gebruikers een geweldige ervaring. Bovendien biedt Android toegang tot een wereld van miljoenen apps, films, muziek en games, iets waar BlackBerry OS juist een tekort aan had. De overstap van BlackBerry OS naar Android is daarom een gouden zet geweest voor de Canadezen.

Maximale veiligheid

Waar echter niks aan veranderd is, is de veiligheid van BlackBerry telefoons. Nog steeds is BlackBerry zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van diens software, en dat is maar goed ook. Het bedrijf is in de zakelijke markt immers nog steeds marktleider als het gaat om zogenoemde security toepassingen en dat is niet voor niks. BlackBerry telefoons behoren tot de veiligste ter wereld en worden niet voor niets door allerhande politici en andere prominenten gebruikt. BlackBerry telefoons vinden daarom ook gretig aftrek in het bedrijfsleven.

Terugkeer van het toetsenbord

Waar ook niet aan is gesleuteld is de aanwezigheid van het fysieke toetsenbord, en dat is wederom maar goed ook! BlackBerry is onlosmakelijk verbonden met de aanwezigheid van een fysiek toetsenbord. Ook de nieuwe BlackBerry KEYone is voorzien van een helder en lekker duidelijk toetsenbord aan de onderkant. Hierbij is de software compleet geoptimaliseerd voor gebruik met toetsen. Zo kun je bijvoorbeeld snelkoppelingen instellen en scrollen via de spatiebalk waar boven de vingerafdrukscanner is geplaatst. BlackBerry is dus weer helemaal terug en combineert het goede van diens nostalgische verleden met het beste van het heden.

Nog even verder kijken? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoon abonnementen vergelijken
Alle telefoons vergelijken
Alle sim only abonnementen vergelijken
Alle onbeperkte telefoon abonnementen

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 3.143.166 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner