De beste waterdichte smartphones: een handige gids

waterdichte smartphones

Ben jij iemand die niet zo handig is, veel buiten is of gewoon bezorgd is dat je smartphone nat wordt? Dan is een waterdichte smartphone de perfecte keuze voor jou. In deze gids bespreek ik de vijf beste waterdichte smartphones die op de markt verkrijgbaar zijn. Of je nu een Samsung-fan, een Google-liefhebber of een Apple-adept bent, er is voor elk wat wils.

Waterdichte smartphones voor elk budget

De topklasse: Waterdichtheid als standaard

In de huidige markt is het bijna vanzelfsprekend dat smartphones in de topklasse waterdicht zijn. Gerenommeerde merken zoals Apple, Samsung, Sony en Google beschermen hun toptoestellen consistent tegen water. Zelfs de iPhone 7 van Apple was al waterdicht. In deze gids zullen we ons echter vooral richten op de wat betaalbaardere waterdichte smartphones.

Dominick Viëtor video over de beste waterdichte smartphones

De IP-rating: Een maatstaf voor waterdichtheid

Om te bepalen of een smartphone waterdicht is, kijken we naar de IP-rating van het toestel. Een IP-rating bestaat uit twee getallen: het eerste geeft de bescherming tegen stof aan en het tweede geeft de bescherming tegen water aan. Voor deze gids concentreren we ons voornamelijk op het tweede getal. Over het algemeen geldt dat waterdichte smartphones ook stofdicht zijn. Het tweede getal moet minimaal een 7 zijn. Dit betekent dat een smartphone gedurende een half uur op een diepte van één meter onder water moet kunnen blijven. Een rating van 8 is ook mogelijk, wat inhoudt dat een toestel langer onder water kan blijven of op een grotere diepte dan één meter.

De beste waterdichte smartphones op de markt

De smartphones die we bespreken in deze gids hebben allemaal een IP67- of IP68-rating, waarbij je waarschijnlijk geen significant verschil zult merken. In beide gevallen zijn de toestellen bestand tegen regen en ongelukjes. Het is echter belangrijk om op te merken dat geen van deze smartphones geschikt is om mee te gaan zwemmen. Nu we de basisprincipes hebben besproken, laten we eens kijken naar de vijf beste waterdichte smartphones:

Actuele prijzen en aanbiedingen

Wil je de actuele prijzen van deze waterdichte smartphones bekijken in combinatie met een abonnement? Bekijk onze pagina met alle waterdichte smartphones.

Conclusie

Met een waterdichte smartphone hoef je je geen zorgen meer te maken over waterschade. Of je nu een budgetoptie zoekt of de nieuwste high-end smartphone wilt, deze gids biedt een overzicht van de beste waterdichte smartphones op de markt. Kies degene die het beste bij jouw behoeften en budget past en geniet van de gemoedsrust die waterdichtheid biedt.

Samsung Galaxy A34
Google Pixel 6a
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesOnePlus smartphonesGoogle smartphonesXiaomi smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphonesHonor smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner