OnePlus Nord 2 5G: nieuwe flagship killer van OnePlus

OnePlus Nord 2 5G kopen

Terwijl de OnePlus vlaggenschepen het premium segment zijn ingevaren biedt de fabrikant sinds vorig jaar weer een goed alternatief voor de helft van een premium telefoon. Met de nieuwe OnePlus Nord 2 is er weer een echte flagship killer (lees: uitstekend alternatief voor dure premium telefoon) van de fabrikant in de markt.

Je hoeft tegenwoordig helemaal niet meer de hoofdprijs te betalen voor een razend snelle telefoon met luxe scherm, goede accu en een stel uitmuntende camera’s. De OnePlus Nord 2 biedt alle functies die je wilt hebben voor de helft van de prijs van een vlaggenschip.

Verschillen oude Nord met nieuwe OnePlus Nord 2

De nieuwe Nord 2 is voorzien van een 6,43-inch AMOLED beeldscherm met 90 Hz verversingssnelheid. Het scherm heeft dezelfde specificaties als de oude OnePlus Nord. Er is echter een voordeel bij gaming. Want de vervelende pilvormige uitsparing is vervangen voor een klein gaatje voor de enkele 32 megapixel selfie camera. Je mist hierdoor de breedhoek camera maar deze enkele camera maakt wel prachtige bokeh portret selfies. Met het gemis van een camera komt er een extra luidspreker bij waardoor gaming en muziek luisteren flink wordt verbeterd. Net zoals vorig jaar leent de OnePlus Nord 2 de belangrijkste camera van zijn premium jaargenoot. De Nord 2 is verder in alle fronten een flinke upgrade ten opzichte van de OnePlus Nord.

OnePlus Nord 2 5G abonnement

Beste camera telefoon in het middensegment

In dit geval is het de indrukwekkende 50 megapixel Sony IMX 766-sensor. Dat is dezelfde camera als in het vlaggenschip de OnePlus 9 Pro. OnePlus wil hiermee de concurrentie voor zijn. Je kunt met de Nord 2 prachtige foto’s maken met hulp van luxe cameratechnieken. De 50 megapixel camera heeft optische beeldstabilisatie zodat je vanuit je hand haarscherpe foto’s en video’s schiet. Er is Digital Overlap HDR (DOL-HDR) wat helpt door de belichtingsgegevens van twee afbeeldingen samen te voegen tot één eindopname. Naast de premium camera vind je nog een 8 megapixel ultrabrede camera en een 2 megapixel monochrome sensor voor diepte effecten en zwart wit foto’s.

OnePlus Nord 2 5G specs

De OnePlus Nord 2 brengt de razend snelle Dimensity 1200 processor van MediaTek naar Nederland. Dit is een zeer snelle processor voor het hoogste middensegment. Je krijgt keuze uit 8 GB Ram en 128 GB opslag of 12 GB RAM met 256 GB aan opslagruimte. Het verschil in prijs is nu nog 100 euro. Vergelijk je via onze site OnePlus Nord 2 abonnementen dan ga je al gauw merken dat met een flink abonnement het verschil kleiner wordt. In onze mening is het topmodel dan ook de beste keuze.

De grotere 4.500 mAh dual-cell batterij ondersteunt 65W Warp Charge. Je kunt extra lang met deze accu vooruit en mocht je onverhoopt zonder stroom zitten, geen nood. Want de accu is in 30 minuten weer volledig gevuld. De hippe OnePlus telefoon is voorzien van Android 11. De fabrikant belooft dat je nog twee belangrijkste updates krijgt, dus tot Android 13. Daarnaast wordt de telefoon de komende drie jaar voorzien van beveiliging updates.

Je kunt de OnePlus Nord 2 kopen in twee moderne kleuren, Blue Haze en Gray Sierra. Het basis model heeft een adviesprijs van 399 euro. Voor de versie met 12 GB betaal je 499 euro.

Vergelijk abonnementen

OnePlus Nord 3
OnePlus Nord 2T
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner