Officiële beelden van de Samsung Galaxy Z Fold3 en Z Flip3 gelekt

Samsung Galaxy Z Fold 3

Er werd al veel gespeculeerd over de aankomende Samsung Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3. Deze week werd het ontwerp van beide vlaggenschepen al onthuld in gelekte afbeeldingen. Opvallende aanwezige op de afbeelding van de Fold 3 is de bekende S Pen uit de Note lijn. Voedsel voor de geruchten over een einde van de Galaxy Note lijn.

Zoals gewoon in de smartphonemarkt lekken de beelden van aankomende vlaggenschepen al ruim voor de lancering. Zo ook bij de nieuwe vouwbare Samsung Galaxy telefoons. De opvolgers van de Galaxy Z Fold 2 en Flip 2 zien er goed uit. Beide hebben flink wat overeenkomsten met hun voorgangers maar zijn van binnen natuurlijk op alle fronten verbeterd en nog sneller geworden.

Samsung Galaxy Z Fold3 met S PenSamsung Galaxy Z Fold 3

Vooral de gelekte beelden van de Samsung Galaxy Z Fold 3 vallen op. Want het ontwerp heeft veel overeenkomsten met de Fold 2. Naast het premium vlaggenschip zien we een S Pen. Betekent dit dat de vouwbare Galaxy telefoons aan het einde van het jaar de zakelijke Samsung Galaxy Note lijn gaan vervangen? Zijn de Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra de laatste Note vlaggenschepen geweest? Daarover kunnen we alleen speculeren. Vermoedelijk weten we op 28 juni meer. Dan houdt Samsung een online MWC evenement.

Galaxy Z Flip 3 en Fold 3

Samsung Galaxy Z Fold 3 specificaties

De afbeelding van de Samsung Galaxy Z Fold 3 bevestigt de S Pen-ondersteuning. Het is alleen nog niet duidelijk of de pen ook in het toestel geplaatst kan worden. De getoonde pen heeft ook een ander ontwerp dan de huidige Bluetooth S Pen. Het foldable vlaggenschip zelf heeft een groot vouwbaar beeldscherm met rechts een gaatje voor de selfie camera. De achterzijde met het tweede scherm zien we niet. Vermoedelijk heeft deze kant een vergelijkbaar ontwerp met zijn voorganger. De achterzijde is voorzien van drie camera’s en de cameraopstelling kun je vergelijken met die van de Samsung Galaxy S21. We verwachten de bekende combinatie van 12 megapixel camera met 64 breedhoek lens en 12 megapixel telelens. Die telelens is geen periscoop lens want dan zouden we een vierkante camera uitsparing moeten zien. De vouwbare Samsung telefoon lijkt wat dunner te zijn dan zijn voorganger in opgevouwen vorm. Binnenin kun je rekenen op de laatste Snapdragon 8 serie processor met heel veel geheugen.

Samsung Galaxy Z Flip3

Samsung Galaxy Z Flip 3

In de volgende foto zien we de namen Galaxy Z Fold3 en Flip3 5G. Daarmee worden de namen van beide vlaggenschepen bevestigd. Samsung brengt beide generaties op een lijn. De compactere opvouwbare Samsung Galaxy Z Flip 3 heeft een dual tone ontwerp. Aan de bovenkant vind je een dubbele camera setup met daarnaast het kleine beeldscherm voor notificaties. Het scherm is no groter geworden dan het scherm van de Samsung Galaxy Flip. De camera’s achterop zijn vergelijkbaar met die van zijn voorganger. Waar Samsung voor kiest is nog niet duidelijk.

We verwachten de Samsung Galaxy Z Fold3 en de Galaxy Z Flip3 tijdens het officiële Unpacked-evenement van de Koreaanse fabrikant. Men verwacht dat het evenement ergens begin augustus plaatsvindt.

Via: 1

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner