Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner

Lees alle informatie over de Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold

De eerste vouwbare smartphone die je in Nederland kunt kopen is de Samsung Galaxy Fold. Het toestel is al enige tijd uit en op alle manieren getest. Vanaf nu kun je de krachtige premium telefoon en tablet kopen. Je sluit het vlaggenschip eenvoudig af met abonnement bij de bekende providers zoals KPN, Tele2 en T-Mobile.

Zoek je het nieuwste van het nieuwste? Wil je de nieuwste generatie telefoons hebben of het ultieme gaming device. Wil je de blits maken met je smartphone of heb je geld te veel? De Samsung Galaxy Fold is een dure smartphone. Je betaalt hoe dan ook veel geld voor dit toestel. Is het dat geld waard? Ja, dat is het zeker. De Fold beschikt over de beste specificaties van dit moment en is uitgerust met twee beeldschermen en wel zes camera’s. Dankzij het speciale vouwsysteem wordt het 7,3 inch beeldscherm beschermd door de behuizing in je zag. Een tweede scherm zorgt er voor dat je nog steeds kunt bellen en appen naar je vrienden. Nieuwsgierig naar het vlaggenschip? Wij hebben alles nog even op een rijtje gezet.

Samsung Galaxy Fold vergelijken

Samsung Galaxy Fold ontwerp

Het bijzondere ontwerp van de Samsung Galaxy Fold is revolutionair. De smartphone bestaat eigenlijk uit twee delen die aan elkaar zijn gemaakt door het prachtige 7,3 inch beeldscherm en een slim scharnier. Dit scharnier is netjes weggewerkt achter een paneel. Ingevouwen is de premium telefoon niet veel groter dan een normale telefoon. Het toestel is iets dikker en smaller: 160.9 x 62.9 x 15.5 mm. Aan de voorkant vind je een haarscherp 4,6 inch beeldscherm met speaker en 10 megapixel selfie camera. De achterzijde herbergt drie krachtige hoofdcamera’s waarmee je prachtige foto’s maakt. Het drietal is te vergelijken met die van de Samsung Galaxy Note 10 en behoort tot de top.

Een maal uitgevouwen kijk je naar een schitterend 7,3 inch AMOLED beeldscherm. Kleuren spatten van het tablet formaat beeldscherm af. In de rechterbovenkant is een uitsparing gemaakt. Daar is ruimte voor de dual selfie camera’s van de Galaxy Fold. Het duo verzorgt prachtige selfie foto’s. In uitgevouwen form is de Fold flinterdun en heeft het formaat van een tablet, 160.9 x 117.9 x 6.9 mm.

Samsung Galaxy Fold specificaties

Met de vouwbare Samsung Galaxy Fold heeft de Koreaanse fabrikant een van de eerste vouwbare telefoons in de wereld gepresenteerd. Naast de Fold kun je ook de vouwbare Huawei Mate X kopen, maar die is niet beschikbaar in Nederland. De Fold beschikt over premium specificaties en kun je met recht een vlaggenschip noemen.

Het grootste 7,3 inch beeldscherm is een vouwbaar AMOLED scherm met een resolutie van 2152 x 1080 pixels. Er is HDR10+ ondersteuning en kleuren lijken wel van het scherm af te spatten zo helder is het scherm. Ook het tweede scherm is een AMOLED beeldscherm. Het meet 4,6 inch en zorgt er voor dat je de telefoon ook in ingevouwen form kan gebruiken. De krachtbron van de Samsung telefoon is de Snapdragon 855 processor van Qualcomm. Het is een razend snelle maar ook zuinige octa core die wordt vergezelt van 12 GB aan werkgeheugen. Daardoor is er geen taak te veel. De Fold is hiermee gemaakt voor gaming en multi-tasken. Er is 512 GB aan opslagruimte beschikbaar. De flinke 4.380 mAh accu zorgt voor een uitstekende accuduur.

Ultieme camera telefoon

De Fold beschikt over zes camera’s waarmee je vanuit alle hoeken de gaafste foto’s kunt maken. Boven het mooie scherm liggen twee selfie camera’s. Het duo bestaat uit een 10 megapixel front camera met 8 megapixel breedhoek lens. Dezelfde camera’s kun je ook in de Samsung Galaxy S10 Plus vinden. Alsof dat nog niet genoeg is, beschikt de Fold ook nog over een 10 megapixel front camera boven het tweede 4,6 inch beeldscherm. Aan de achterkant is ruimte voor wel drie hoofdcamera’s. Dit trio bestaat uit de bekende 12 megapixel camera van Samsung met dubbele diafragma van f/1.5 en f/2.4. Daarnaast ligt een 12 megapixel telelens met 2x optische zoom. Beide camera’s zijn optisch gestabiliseerd en beschikken over razend snelle autofocus. Je krijgt extra veel in beeld met de derde camera, een 16 megapixel breedhoek camera.

Eerste vouwbare telefoon in Nederland

De eerste vouwbare telefoon in Nederland is er niet zo maar een. Het is een van de krachtigste smartphones van 2019. Vanaf nu kun je de Galaxy Fold kopen. Het toestel is beschikbaar met abonnement. Je moet hierbij wel rekening houden met een eigen bijdrage. De adviesprijs is namelijk 2199 euro en dat bedrag kun je niet volledig in je telefoonrekening opnemen.

Hoe je de Galaxy Fold kan gebruiken

De Fold is een tablet en telefoon in één. Daarom heeft Samsung het besturingssysteem van Android helemaal aangepast. In onderstaande afbeelding kun je een glimp krijgen van wat je allemaal met dit vlaggenschik kunt. De onderstaande filmpjes tonen ook alle tips en trucks voor de Samsung Galaxy Fold gebruiker. Check ze hier.

Alle Samsung Galaxy Fold informatie filmpjes

Wil je alles over de Samsung Galaxy Fold weten? Dan helpt Samsung je graag een handje. Hier vind je de informatie filmpjes voor de eerste vouwbare telefoon van Nederland.

Check ze hier.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner