iPhone 11 vs iPhone 12: de verschillen

verschillen iPhone 12 vs iPhone 11

Is het tijd om je oude betrouwbare iPhone 7 of 8 te vervangen voor een nieuwe iPhone? Of ben je gewoon benieuwd naar al het nieuws van de iPhone 12 ten opzichte van zijn voorganger? Dan vind je hier de verschillen tussen de iPhone 12 en iPhone 11.

Apple heeft in 2020 meer telefoons gelanceerd dan ooit. Inmiddels kun je bijna zeggen dat er een nieuwe iPhone te koop is in iedere segment. De premium smartphone fabrikant uit Amerika maakt het zelfs Android gebruikers lastig in hun keuze voor een nieuwe telefoon. De iPhone 11 heeft dit jaar een waardige opvolger gekregen en er zijn flink wat upgrades. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 11.

Verschillen van iPhone 12 versus iPhone 11 in het kort

  • iPhone 12 met 5G versus 4G
  • OLED versus LCD van iPhone 11
  • A14 processor is sneller en energie zuiniger
  • Meer werkgeheugen in de iPhone 12
  • Nacht modus op alle camera’s in plaat van één bij de iPhone 11
  • Dual camera setup is iPhone 12 flink verbeterd
  • Hip nieuw design met recht frame
  • IP68 voor 6 meter vs 1,5 meter van iPhone 11

Verschil iPhone 11 vs iPhone 12 kopen

Grootste verschil iPhone 12 en 11

Misschien wel het grootste verschil tussen de iPhone 12 en iPhone 11 vind je aan de binnenkant. De nieuwe A14 processor is niet alleen nog sneller. De rappe processor verzorgt ook 5G. Je bent hiermee dan ook volledig klaar voor de nieuwe 5G netwerken. Zowel T-Mobile, Vodafone als KPN hebben al een 5G netwerk operationeel. In de komende jaren wordt de dekking en snelheid van deze netwerken nog beter. Je krijgt daarnaast net iets meer werkgeheugen als je voor de iPhone 12 kiest ten opzichte van de iPhone 11. Voor de gemiddelde gebruiker is dat verschil niet echt merkbaar. Gamers willen zoveel mogelijk werkgeheugen en als je veel apps tegelijk wil draaien met je iPhone dan is meer werkgeheugen wel zo prettig. Er is nog een groot voordeel van de iPhone 12 ten opzichte van de iPhone 11. Want de nieuwe Apple telefoon heeft een klein broertje met exact dezelfde specificaties (en voordelen) maar dan in een kleiner jasje. De iPhone 12 Mini heeft een 5,4 inch beeldscherm en is alsnog kleiner dan je iPhone 8. Je bespaart ook nog eens 100 euro!

Verschil iPhone 12 en iPhone 11: Beeldscherm iPhone 12 beter dan iPhone 11

Na de lancering van de iPhone 11 volgde er een stormvloed aan klaag artikelen over de lage resolutie van het vlaggenschip. Dit jaar veegt Apple al die ‘bezwaren’ direct van tafel. De volledige iPhone 12 lijn is voorzien van een prachtig Super Retina XDR beeldscherm. Het LCD beeldscherm van de iPhone 11 heeft een resolutie van 828 x 1.792 pixels tegen 1.170 x 2.532 pixels van de iPhone 12. Die laatste beschikt over een OLED beeldscherm. De OLED technologie laat pixels afzonderlijk oplichten en biedt meer natuurgetrouwe kleuren.

Er is nog een belangrijk verschil tussen de beide vlaggenschepen. Want de 12 is uitgerust met een speciale Ceramic Shield technologie. Dit laagje over het beeldscherm beschermt vier keer beter tegen vallen. Al adviseren wij je om dat niet te proberen. Hiermee komen we bij de behuizing. Want dat van de iPhone 11 is beschermd tegen water tot 1,5 meter diepte. De behuizing van de iPhone 12 is beter beschermd. De IP68 certificatie van het nieuwe vlaggenschip gaat tot 6 meter diepte. Een ander groot verschil tussen de designs van de iPhone 12 en iPhone 11 is de zijkant. De zijkant van de iPhone 12 is nog afgerond net zoals dat van de iPhone 11. De zijkant van de 12 is kaarsrecht net zoals de oudere iPhone 4 en 5 modellen.

Verschillen tussen iPhone 12 en iPhone 11 camera’s

Er is nog een groot verschil tussen beide Apple telefoons. Want de camera’s zijn op alle fronten verbeterd. In aantal hebben beide vlaggenschepen dezelfde hoeveelheid camera’s. Aan de voorkant is er weinig verschil. Hier vind je voor beide telefoons een uitstekende selfie camera met FaceID sensoren. Met de iPhone 12 kun je echter ook prachtige en duidelijke foto’s maken met weinig licht. De speciale nachtmodus voor schitterende foto’s met weinig licht werkt dankzij de snelle A14 processor op alle camera’s. Aan de achterkant zijn er ook flink wat verbeteringen ten opzichte van de iPhone 11. De primaire camera van de iPhone 12 heeft een grote f/1.6 diafragma. Hiermee vangt de telefoon meer licht en kun je mooiere foto’s maken in donkere locaties. De iPhone 12 heeft ook Deep Fusion. Een techniek dat meerdere belichtingen analyseert en zo iedere detail perfect in beeld kan brengen.

Waarom de iPhone 12 kopen?

Het nieuwe Apple vlaggenschip verkleint het verschil tussen de basis versie en de iPhone 12 Pro drastisch. Je koopt een razend snel vlaggenschip met bijna dezelfde specificaties op wat werkgeheugen en een enkele camera na. Het nieuwe vlaggenschip is daarnaast zelfs beschikbaar in een nog goedkoper en kleinere versie, de iPhone 12 Mini. Met de A14 processor ben je klaar voor de toekomst en ook 5G. Met deze iPhone 12 kun je dus nog jarenlang gebruikmaken van de snelste netwerken in de wereld. De camera’s zijn uitstekend en het schitterende 6,1 inch beeldscherm is haarscherp.

Waarom de iPhone 11 kopen?

Je kunt de iPhone 11 nog steeds kopen. Het vlaggenschip heeft een paar voordelen ten opzichte van zijn opvolger. Ten eerste is de oudere iPhone in gebruik praktisch even snel. Voor de gemiddelde gebruiker is er nauwelijks verschil. Je krijgt evenveel opslagruimte en net zo veel camera’s tot je beschikking. Je maakt ook schitterende foto’s met de iPhone 11. Een groot voordeel is de prijs ten opzichte van de nieuwe iPhone. Een iPhone 11 abonnement is een stuk goedkoper.

Goedkope iPhone 11 kleuren

iPhone 12
iPhone 12

Bekijk alle informatie over de iPhone 12

iPhone 11
iPhone 11

Bekijk alle informatie over de iPhone 11

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner