Welke smartphone vervangt de Huawei telefoon in Nederland?

Huawei P30 serie

Waar moet je kijken als je Huawei P30 of andere Huawei telefoon rijp is voor vernieuwing? De nieuwe lichting Huawei telefoons bereiken steeds minder vaak de Nederlandse kust en wanneer ze aanlanden zijn ze niet volledig Google ondersteund. Welk merk is het beste om je Huawei telefoon mee te vervangen? We hebben de beste opties even op een rij gezet.

Eén van de grootste merken in Nederland was Huawei. De Chinese fabrikant staat echter al eventjes onder druk vanuit Amerika waardoor ze een groot nadeel hebben. Want de Huawei telefoons draaien op Android maar worden niet volledig door Google ondersteunt. Je merkt dit doordat Google Services mist, alle Google apps en je apps via via moet installeren. Daardoor werken ze net iets minder fijn en sommigen werken helemaal niet omdat ze net iets te veel op Google vertrouwen. Maar wat moet je doen als je nu een Huawei telefoon gewend bent en daar natuurlijk zeer tevreden mee bent. Dat vertellen wij je graag. Hier vind je alle opties en in elk segment geef ik je de beste alternatieven voor je oude Huawei telefoon.

Premium Huawei telefoon alternatieven:

In het dure segment is het natuurlijk niet zo moeilijk om een goed alternatief te vinden. Naast de nummer drie van afgelopen jaren kun je ook kiezen uit de nummer een en twee, Samsung en Apple. Toch is er meer. Want tegenwoordig is OnePlus ook een verbond aangegaan met een luxe cameramerk en Oppo maakt ook schitterende vlaggenschepen. De premium Xiaomi telefoons zijn ook voorzien van een stel uitmuntende camera’s. Dus… waarmee kun je de Huawei telefoon vervangen?

Huawei telefoon vervangen met Samsung Galaxy S21 Ultra

Je kunt je Huawei P30 Pro zonder zorgen vervangen door de Samsung Galaxy S21 Plus of de ultieme camera telefoon van Samsung, de Ultra. Beiden zijn voorzien van een prachtig beeldscherm en hebben de laatste connectiviteit. In snelheid zijn deze Samsung telefoons zelfs wat sneller dan Huawei vlaggenschepen. De accuduur is misschien een klein puntje en de oplaadtijd is een fractie langer. Op gebied van camera’s zal je even moeten wennen. Want Samsung telefoons beschikken over uitstekende camera’s maar de verwerking is weer net iets anders. De Samsung Galaxy S21 Ultra abonnement? Vergelijk op Telefoon.nl biedt een vergelijkbare zoom en heeft een grote troef, namelijk de 108 megapixel hoofdcamera. Als je op volle grootte foto’s maakt met deze geweldenaar val je stijl achterover van alle details.

Je Huawei telefoon vervangen met OnePlus 9 Pro

Misschien wel het meest voor de hand liggende alternatief voor de Huawei vlaggenschepen is de OnePlus 9 Pro. Deze krachtige smartphone is sneller dan iedere andere Android telefoon en dit jaar heeft de OnePlus een mega troef. Namelijk de samenwerking met de fabrikant van peperdure camera’s Hasselblad. Je weet daarmee zeker dat foto’s die je met de OnePlus 9 Pro maakt voortreffelijk zijn. Daarnaast is dit toestel voorzien van alle premium snufjes die je in 2021 van een luxe premium telefoon verwacht. De krachtpatser draait op de snelle Snapdragon 888, heeft veel geheugen, een mega accu, razend snel opladen, Qi laden en natuurlijk een waterdichte behuizing. Had ik al vertelt van het grote 120 Hz beeldscherm waarop kleuren op je af komen zo helder. Dat dus.

OnePlus 9 Pro Hasselblad camera

Ideaal moment om over te stappen naar de iPhone 12 Mini

Onder de vrouwen is Huawei al jaren een bekend merk vanwege de uitmuntende camera’s waarmee je schitterende selfies kunt maken. Sinds dit jaar is er een luxe ladyphone bij gekomen, de iPhone 12 mini. De krachtige Apple iPhone is net zo snel als de duurste Apple en beschikt over een stel uitstekende camera’s. Het voordeel van deze iPhone is dat je er extra lang mee vooruit kunt. In tegenstelling tot Android telefoons kun je gerust drie tot vier jaar door met je iPhone.

Dus eventjes wennen, maar dan blijft alles jarenlang hetzelfde. Wat een rust.

iPhone 12 mini kopen

Mid-range Huawei smartphone vervangen?

In het middensegment bracht Huawei jarenlang aantrekkelijke telefoons uit zoals de Huawei P30 Lite en verschillende Honor vlaggenschepen. Helaas zijn ook deze telefoons dus minder aantrekkelijk. In dit segment is Samsung beresterk geworden met de Samsung Galaxy A lijn. Je kunt kiezen uit de A32, A42 of Samsung Galaxy A52. Stuk voor stuk aantrekkelijke middenklassers met 5G ondersteuning.

Je Huawei voor een Motorola inwisselen

Nog een bekende speler in het middensegment is Motorola. De fabrikant maakt altijd aantrekkelijke telefoons en legt net zoals Huawei de nadruk op camera’s. De nieuwe Motorola Moto G30 is een aantrekkelijke middenklasser en als je voor gaming wilt gaan dan adviseren wij de krachtige Motorola Moto G100.

Budget Huawei smartphone alternatieven

Een goede budget telefoon is natuurlijk het beste want daarmee kun je extra lang vooruit voor een aantrekkelijk budget. In dit segment kun je je Huawei telefoon het beste vervangen door een Nokia telefoon. De Nokia G20 is gloednieuw en krijgt extra lang ondersteuning. Daardoor kun je net wat langer met deze aantrekkelijke telefoon vooruit. In dit segment heeft Motorola ook een paar aantrekkelijke telefoons zoals de Motorola Moto G10 en Moto G9 Play. Je kunt ook kiezen voor de Samsung Galaxy A12.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner