Zo beveilig je de Samsung Galaxy Note 8

Ben jij de trotse bezitter van een Samsung Galaxy Note 8? Dan hebben we een informatief filmpje voor je. In een vandaag gepubliceerde video legt Samsung namelijk uit hoe je jouw nieuwe telefoon optimaal beveiligt. Onder meer de vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en iris-scanner worden getoond.

Dat blijkt uit een video die sinds vandaag op het officiële Samsung YouTube-kanaal valt in te zien.

De Samsung Galaxy Note 8 is inmiddels sinds enkele weken verkrijgbaar; het toestel verscheen halverwege september in de (digitale) winkels. Sindsdien stromen de reacties binnen en deze zijn overwegend positief. Veelal wordt de wijze van beveiliging geroemd. Beveiliging is ook het thema van onderstaande video. In het korte filmpje zien we hoe je je Samsung Galaxy Note 8 optimaal beveiligt en instelt. De video toont hierbij hoe je gebruik kunt maken van de diverse methoden en legt stap voor stap uit hoe alles werkt. Het filmpje start door je te verwijzen naar het instellingenmenu. Hier kun je al eerst een vingerafdruk instellen. Zoals je hebt gemerkt beschikt de Galaxy Note 8 aan de achterzijde over een vingerafdrukscanner die razendsnel reageert.\

Zo stel je de Samsung Galaxy Note 8 in

Deze kun je programmeren met diverse vingerafdrukken. De meesten onder ons zullen er echter voor kiezen om je toestel met je wijsvinger te ontgrendelen, gezien de positie van de scanner aan de achterkant. Aangezien vingerafdrukken nogal precies zijn, dien je altijd een back-up methode van ontgrendeling toe te voegen. Als back-up kun je kiezen voor een patroon of pincode. Deze dien je dan op te geven wanneer de vingerafdrukscanner niet naar behoren functioneert. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je net je handen hebt gewassen. Om je toestel nóg veiliger te maken kun je er ook voor kiezen om gezichtsherkenning in te stellen. Hierbij dien je in de camera aan de voorkant te kijken. Deze sensor neemt de afmetingen en kenmerken van jouw gezicht op om je zodoende te herkennen.

Maximale beveiliging

De laatste methode van beveiliging is de iris-scanner. Deze scant het profiel van je iris welke voor ieder persoon uniek is. Zodoende hoef je (net als bij gezichtsherkenning) enkel even in je front-camera te kijken om het toestel te ontgrendelen. Indien je deze manieren van beveiliging combineert ervaar je maximale bescherming en resultaat. Mocht je een bril dragen is dit geen probleem; de functie kan overweg met extra glazen. Er zijn echter wel filmpjes op internet die tonen dat de iris-scanner gefopt kan worden. Het is daarom aan te raden altijd goed uit te kijken met je telefoon.

Samsung Galaxy Note 20
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner