Huawei

Beste Huawei telefoons vergelijken en kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe Huawei smartphone? Hoewel het merk in ons land nog niet zo heel lang wordt verkocht, zal je inmiddels ongetwijfeld van de Chinese fabrikant hebben gehoord. Huawei is in hoog tempo naar de derde plek van populairste smartphonemerken gevlogen. Daarmee heeft Huawei merken als HTC, Sony en LG ver achter zich gelaten. Ben jij ook overtuigd van de kwaliteit van Huawei en ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Op deze pagina tonen we je een compleet overzicht van alle Huawei toestellen van dit moment.

Welke Huawei telefoon kan ik het beste kopen?

Als het gaat om smartphones in ons land is Huawei voor velen een relatief jong merk. De Chinese fabrikant werd enkele jaren geleden pas populair toen het de Huawei Ascend P6 op de markt bracht. Deze smartphone had alle eigenschappen van een echt vlaggenschip, zag er fantastisch uit en werd voor een zeer aantrekkelijke prijs verkocht. Mede door dit toestel maakte Huawei een vliegende start in ons land en stonden ze in no time op de derde plek van populairste smartphone fabrikanten. Hierdoor hebben ze merken als LG, HTC en Sony ver achter zich gelaten. Na zo’n twee jaar als voordelige fabrikant door het leven te zijn gegaan vond Huawei het tijd om naast prijs ook de beste fabrikant te worden. Ze wilde van het goedkope imago af. Om daar voor te zorgen hebben ze een nieuw merk, genaamd Honor, gelanceerd. Honor zou als merk ingezet worden om de voordelige markt te blijven bedienen zodat Huawei de strijd met Apple en Samsung aan kon gaan. Als je op zoek bent naar een goede smartphone met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding raden wij je aan om het merk Huawei eens goed te bekijken.

huaweiRuim assortiment

Huawei (spreek uit als “hoe-a-wei”) voert een breed assortiment aan telefoons. Zo is de P-serie doorgaans uitgerust met de beste specificaties van het moment en voorzien van een indrukwekkend en fraai uiterlijk. De Y-serie is daarentegen weer meer gericht op de prijsbewuste koper en biedt een degelijke prijs-kwaliteitverhouding. Vooraleer het bedrijf aan de slag ging met de productie van telefoons had het een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in de wereld van routers, chips en in het algemeen de IT-wereld. Deze ervaring heeft men goed kunnen gebruiken bij het opzetten van de telefoonafdeling. Je kunt bij Huawei zowel terecht voor goedkope, midrange als high-end modellen. Hierbij variëren de prijzen van ongeveer 70 euro tot aan 700 euro: voor ieder budget vind je wel een Huawei. Het bedrijf is inmiddels de op twee na best verkopende fabrikant van ons land en heeft enkel Samsung en Apple nog voor zich. Dit is een razendknappe prestatie. Huawei begon immers pas in 2013 met de verkoop in Nederland terwijl Samsung en Apple al respectievelijk sinds begin jaren ’90 en 2007 in Nederland actief zijn. Huawei is echter – zoals zoveel Chinese onderneming – hyperambitieus en wenst binnen enkele jaren de nummer één fabrikant van de wereld te zijn, dus ook in Nederland.

Van budget naar hoogwaardig

Om deze positie te behalen heeft het bedrijf in 2015 zijn strategie radicaal omgegooid. In plaats van enkel goedkope telefoons op de markt te brengen, kun je sindsdien ook voor steeds meer hoogwaardige telefoons bij Huawei terecht. In 2019 bracht men bijvoorbeeld de Huawei P30 en Huawei P30 Pro op de markt. Dit zijn allen vlaggenschip telefoons en directe uitdagers voor de toptoestellen van onder meer HTC, LG, Samsung en Sony. Je kunt nog steeds ook voor de goedkopere telefoons bij de Chinezen terecht, maar langzaam maar zeker worden deze er wel uitgefaseerd. Wees echter niet getreurd: wanneer je op zoek bent naar een goedkoop of midrange toestel moet je bij Honor wezen. Dit is een volledige dochteronderneming van Huawei en biedt eveneens toestellen tegen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding aan. Honor telefoons zijn inmiddels vrijwel overal in Nederland verkrijgbaar. Dit geeft Huawei de ruimte om in alle rust te bouwen aan hoogwaardige telefoons.

Wanneer moet je voor een Huawei telefoon gaan?

Simpel: wanneer je geeft om een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bij Huawei krijg je altijd een degelijk toestel voor je geld. De telefoons zijn altijd voorzien van een degelijke bouwkwaliteit, goede specificaties en kunnen gemakkelijk twee tot drie jaar mee. Wel zal je misschien eventjes moeten wennen aan de software van het apparaat. Huawei telefoons draaien op EMUI: dit is een systeem gebaseerd op het standaard Android maar dan voorzien van eigentijdse icoontjes en visualities. Zodra je hieraan gewend bent werkt het echter zeer intuïtief en wil je waarschijnlijk nooit meer anders. Je kunt Huawei telefoons zowel los, als bij een abonnement aanschaffen. De toestellen worden verkocht door alle providers en (web)winkels in Nederland.

Nog even verder kijken? Wij helpen je met je keuze!

Vergelijk alle telefoon abonnementen
Vergelijk alle losse telefoons
Vergelijk alle populaire telefoons
Vergelijk alle telefoons zonder BKR

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.304.281 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.