Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner
Lenovo

Lenovo telefoons vergelijken

De Chinese elektronica fabrikant Lenovo kan je vast van PC's en laptops, maar maakt al een aantal jaren smartphones voor een scherpe prijs. In Nederland is Lenovo nog niet zo lang bekend als merk van smartphones, maar waarschijnlijk ken je Motorola wel. Sinds 2014 is Lenovo eigenaar van de fabrikant Motorola en sinds die tijd maken ze onder beide merknamen smartphones in verschillende prijsklassen. Het merk staat vooral bekend als ontwikkelaar van voordelige toestellen, maar sinds kort is Lenovo ook bezig met high-end toestellen. De Lenovo Phab 2 Pro is de eerste in die categorie en tevens een samenwerking tussen Lenovo/Motorola en Google. Vernieuwend aan de Lenovo Phab 2 Pro is de ondersteuning van Tango waarmee Augmented Reality en Virtual Reality op de smartphone wordt verwerkt.

Welke Lenovo telefoon kan ik het beste kopen?

Lenovo is al lang niet meer alleen een computerfabrikant. Sinds enkele jaren ontwikkelt de fabrikant ook smartphones tegen een wel zeer voordelige prijs. Lenovo begon zijn smartphone avontuur met enkele voordelige toestellen om zo een breed publiek aan te kunnen spreken. Alle smartphones werden voorzien van een eigentijds design, het populaire en veelgebruikte besturingssysteem Android en kregen allen voldoende specificaties om apps en games op af te spelen. Het grote voordeel en tevens Lenovo's troef was de prijs. Alle toestellen die door Lenovo werden uitgebracht waren zeer voordelig en door vrijwel iedereen te betalen. Sinds 2014 is Lenovo de eigenaar van het bekendere merk Motorola. Samen met het merk Motorola maakt Lenovo nu vele smartphones in meerdere prijsklassen. Onlangs heeft Lenovo in samenwerking met Google de Phab 2 Pro op de markt gebracht. Ook brengt de smartphone verschillende smartphones van Motorola uit, onder de naam Moto by Lenovo. Eén ding is zeker. Bij Lenovo krijg je als consument veel waar voor je geld.

lenovoGrote speler in de telefoonindustrie

Ondanks dat je het misschien niet zou verwachten, is Lenovo een onwijs grote speler in de telefoonindustrie. Dit marktaandeel heeft men zich niet weten toe te eigenen door middel van de Lenovo-merknaam, maar wel door middel van Motorola. Motorola is sinds 2014 in handen van Lenovo en voert een breed arsenaal aan telefoons. Zowel voor goedkope als dure toestellen kun je bij het roemruchte merk terecht. Zelf is het bedrijf voornamelijk bekend als producent van laptops en pc’s. De filosofie die men echter aanhoudt bij het maken van zijn computers, houdt men ook aan bij het maken van diens telefoons. Lenovo telefoons bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn doorgaans zeer scherp geprijsd. Zo af en toe maakt het merk echter een uitstapje en brengt het een bijzonder toestel op de markt. Een dergelijk bijzonder toestel is de Lenovo Phab 2 Pro.

Unieke telefoon: Lenovo Phab 2 Pro

Dit toestel is namelijk met recht uniek te noemen. Lenovo heeft voor de productie van dit toestel de handen ineengeslagen met Google en is met de Phab 2 Pro op de proppen gekomen. Dit toestel valt voornamelijk op dankzij de Google Tango ondersteuning. Google Tango maakt het mogelijk om dieptes te meten en hiermee 3D-beelden te maken. Zo kun je bijvoorbeeld de afmetingen van je kamer opmeten om vervolgens te kijken hoe een meubel daarin zou passen. Onder meer IKEA biedt in diens app momenteel al ondersteuning voor deze functie. Naast dat de functie praktische toepassingen kent, is het ook gewoon zeer leuk. Je kunt bijvoorbeeld allerhande animatie in de echte wereld weergeven. Als jij zin hebt om een kleine dinosaurus in je kamer te projecteren, dan kun je dat met de Phab 2 Pro doen. Tot slot biedt Tango ook geweldige mogelijkheden voor bijvoorbeeld rondleidingen in musea. Zo kunnen musea met behulp van Tango een unieke tour creëren die bezoekers kunnen ervaren door met hun Phab 2 Pro een projectie te maken en hierbij een uitgestippeld pad volgen. Momenteel is de Phab 2 Pro uniek in zijn soort en is hij de eerste die ondersteuning biedt voor het Tango-project. Het toestel is tot dit alles in staat dankzij maar liefst vier camera’s aan de achterkant. Naast gave AR-toepassingen kun je dus ook nog eens verschrikkelijk mooie foto’s met het toestel maken.

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Lenovo’s andere telefoons zijn vooral te plaatsen in het goedkopere segment. Voor een ruime 100 euro kun je al een goed toestel kopen. Lenovo telefoons vallen met name op dankzij een goede prijs-kwaliteitsverhouding: ze bieden waar voor je geld. Qua ontwerp of design doet het merk echter weinig opvallends of verrassends. Indien je dus op zoek bent naar een toestel dat opvalt in de menigte, dan moet je niet bij Lenovo zijn. Wel zijn de toestellen zoals gezegd voorzien van degelijke behuizingen, goede prestaten en maken ze doorgaans prima foto's.

Waarom voor een Lenovo toestel gaan?

Volgens ons is een Lenovo telefoon aan te raden indien je wel op zoek bent naar een goed toestel, maar daarvoor niet graag de hoofdprijs wilt betalen. Lenovo houdt het graag simpel en de telefoons doen dus gewoon wat ze moeten doen zonder verdere onnodige extra's. Wil je echter juist gaan voor een heel verrassend toestel moet je vooral de Lenovo Phab 2 Pro in huis halen. Met dit toestel steel je gegarandeerd de show.

Abonnement of los toestel?

Lenovo is inmiddels verkrijgbaar bij vrijwel alle grote (web)winkels en providers. Je hebt keuze tussen een los toestel of een toestel in combinatie met abonnement. Voordeel van een abonnement is dat je de aanschafprijs niet direct geheel kwijt bent en maandelijks kunt afbetalen. Wij hebben de beste aanbiedingen op een rijtje gezet waardoor vergelijken een eitje wordt.

Nog even verder kijken? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoon abonnementen vergelijken
Alle telefoons vergelijken
Alle sim only abonnementen vergelijken
Alle onbeperkte telefoon abonnementen

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 3.016.804 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner