iPhone 8 Plus verslaat Samsung Galaxy Note 8 in valtest

Keuzes: het leven zit er vol mee. Moet je nou voor de Apple iPhone 8 Plus, of de Samsung Galaxy Note 8 gaan? Indien je een onhandig type bent en je toestel nogal eens laat stuiteren raden wij de eerste aan. Uit een onderlinge valtest blijkt namelijk dat het nieuwe Apple toestel minder snel barst dan zijn Samsung concurrent.

Het einde van het jaar nadert en traditiegetrouw betekent dat een hoop nieuwe telefoons die in de winkelschappen komen te liggen. Niet zo lang geleden werd bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 8 gepresenteerd. Deze phablet is op diverse vlakken verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, waaronder de dikheid van het glas. Ook de afgelopen maand gepresenteerde Apple iPhone 8 Plus beschikt over een weerbare behuizing. Volgens maker Apple is de compleet glazen behuizing zelfs “de sterkste in een smartphone ooit”. Verzekeringsmaatschappij SquareTrade Inc. besloot de proef op de som te nemen en beide toestellen een heuse valtest te laten ondergaan. Het experiment bestaat uit diverse onderdelen, waaronder een situatie waarbij beide toestellen met het scherm naar de grond gericht vallen.

Apple iPhone 8 Plus is meest weerbare toestel

Kleine spoiler: het toestel van Apple brengt het er beter vanaf dan zijn Samsung concurrent. In de video – die hierboven valt in te zien – blijkt dat Apple zijn woorden nakomt. Zowel de Apple iPhone 8, Apple iPhone 8 Plus als Samsung Galaxy Note 8 ondergaan in totaal drie beproevingen. De eerste beproeving bestaat uit een valtest van enkele meters hoogte. De kleinere iPhone 8 brengt het hier ongeveer evengoed vanaf als de Galaxy Note 8. Beide toestellen zijn behoorlijk toegetakeld en het glazen scherm laat los. De iPhone 8 Plus komt als beste uit de test en heeft wel barsten in het scherm, maar deze laten niet los. De tweede test is een zogenoemde ‘dropshot’. Hierbij worden de drie telefoons op behoorlijke snelheid gelanceerd, net als bij een katapult.

Beste van de drie

Ook hier weet de Plus-variant een goed resultaat neer te zetten. Hij vertoont na een confrontatie met de grond enkel wat dunne krassen over het scherm. Dit in tegenstelling tot de kleinere variant en de Note 8. Beiden vertonen naast krassen op het scherm ook barsten aan de zijkanten en hoeken; een gevaarlijke plek. Hier laat glas immers makkelijk los waardoor het ‘interieur’ van de telefoon open komt te liggen. Dit is op zijn beurt weer gevoelig voor stof. De laatste beproeving is de ‘tumbler’ test waarbij de telefoons in een draaiende bak verblijven gedurende een korte periode. Wederom brengt de Apple iPhone 8 Plus het er goed vanaf. Hierdoor is dit toestel de algehele winnaar.

Populairste telefoons van oktober 2021
iPhone 13
iPhone 13
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €30,00/mnd

€42
00/mnd
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
 • 200 minuten/sms
 • 2 GB internet

Abonnement €10,00/mnd

Toestel €24,50/mnd

€34
50/mnd
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €40,00/mnd

€52
00/mnd
iPhone 13 Mini
iPhone 13 Mini
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €26,00/mnd

€38
00/mnd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone 8
iPhone 8

Bekijk alle informatie over de iPhone 8

  Beste deal
  Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones