Apple iPhone X doorstaat beruchte kras- en buigtest

Ook de gisteren uitgekomen Apple iPhone X heeft de dans niet weten te ontspringen. Zack Nelson, berucht vanwege zijn YouTube-kanaal JerryRigEverything, heeft ook dit toestel onderworpen aan de iconische kras- en buigtest. Het Apple jubileummodel brengt het er goed vanaf en buigt niet. Ook op het gebied van krasgevoeligheid zijn de prestaties prima.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde video op het bovengenoemde YouTube-kanaal.

Gisteren was het zo ver. De nieuwe Apple iPhone X was vanaf 8:00 uur te verkrijgen in de drie Apple winkels die ons land rijk is. Velen waren hierbij al vroeg aanwezig om zodoende op tijd te zijn om een exemplaar te maken. Enkelen waren al om 4:00 uur op de stoep voor één van de winkels in Amsterdam, Den Haag of Haarlem te vinden. Niet alle aanwezigen slaagden er overigens in om een iPhone X op de kop te tikken. Er was immers al bekend dat Apple te kampen heeft met productieproblemen en de voorraad aan toestellen gedurende enkele maanden minimaal zal zijn. Spijtig genoeg hebben sommigen dus huiswaarts moeten keren zonder nieuwe telefoon. Iemand die er wél in is geslaagd een exemplaar te bemachtigen is Zack Nelson.

Vergelijkbaar met de Google Pixel 2 XL

Nelson is de drijvende kracht achter het bekende YouTube-kanaal JerryRigEverything. Dit kanaal heeft miljoenen abonnees en draait compleet om het op de proef stellen van telefoons. Zo wordt ditmaal de Apple iPhone X onder meer onderworpen aan een uitgebreide krastest. Hierbij bewerkt Nelson het OLED-scherm van de nieuwe iPhone met een speciale ijzeren pen. Het scherm begint te krassen bij categorie 6 en 7, vergelijkbaar met de kwaliteit van het Google Pixel 2 XL scherm. Ook bewerkt Nelson het scherm met een vuurdoop, letterlijk. Hij houdt namelijk een vuur dicht bij het scherm om te kijken wanneer de bovenste laag van het scherm smelt, en dus onherstelbaar beschadigd is. Dit gebeurt na zo’n 25 seconden: een acceptabele score.

Geen nieuwe bendgate

Waar de test echter voornamelijk om draait, is de kwaliteit van de behuizing. Nelson test dit door het toestel te verbuigen, of althans, een poging doen tot. Hierbij zet hij druk op beide uiteinden van de behuizing om zo te kijken of het frame doorbuigt. Dit blijkt na herhaaldelijk proberen niet het geval. De vorige iPhones, de 7 en 7 Plus, slaagden hier overigens ook al in. Enkel de iPhone 6 had te kampen met de zogenoemde ‘bendgate’ waarbij de behuizing gemakkelijk doorboog, ook wanneer hij bijvoorbeeld enkel in je broekzak zat. De conclusie van de test is derhalve dat de Apple iPhone X qua bouwkwaliteit prima mee kan komen met de concurrentie.

Populairste telefoons van oktober 2021
iPhone 13
iPhone 13
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €30,00/mnd

€42
00/mnd
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
 • 200 minuten/sms
 • 2 GB internet

Abonnement €10,00/mnd

Toestel €24,50/mnd

€34
50/mnd
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €40,00/mnd

€52
00/mnd
iPhone 13 Mini
iPhone 13 Mini
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €26,00/mnd

€38
00/mnd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone XS
iPhone XS

Bekijk alle informatie over de iPhone XS

  Beste deal
  Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones