Apple iPhone X officieel onthuld tijdens presentatie

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. Apple onthulde tijdens een persconferentie in het pas gebouwde Steve Jobs theater maar liefst drie nieuwe telefoons. Blikvanger van de show was zonder meer de Apple iPhone X, het nieuwe vlaggenschip van de Amerikaanse fabrikant. Naast een nieuw topmodel introduceerde het bedrijf echter ook de Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus, de opvolgers van de vorig jaar uitgekomen iPhone 7 en Plus-variant.

Apple staat erom bekend altijd spetterende persconferentie te houden. Gisteren was daarop geen uitzondering. In het speciaal voor evenementen gebouwde Steve Jobs theater onthulden diverse Apple prominenten allerlei producten en software toepassingen vooraleer men bij hét onderwerp van de avond aankomt. Traditiegetrouw kondigt men nieuwe toestellen richting het eind van de presentatie aan door een dia te tonen waarop de tekst “Oh, and more thing” valt te lezen. Hierna deed Apple baas Tim Cook de Apple iPhone X uit de doeken: het nieuwe vlaggenschip. Dit toestel valt op dankzij een compleet vernieuwd ontwerp, full-screen OLED-beeldscherm en de meest recente specificaties. Bovendien heeft men de beveiliging van diens toestellen compleet op de schop gegooid en introduceert het Face ID.

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X beschikt aan de voorzijde over een 5.8 inch OLED-beelscherm met haarscherpe resolutie. Een kleine 83 procent van de gehele voorzijde wordt in beslag genomen door het beeldscherm. Hierdoor heeft men besloten de fysieke thuisknop in de ban te doen en te kiezen voor een nieuwe wijze van ontgrendeling. Wanneer je de iPhone X oppakt gaat het scherm aan, kijk je vervolgens in de 7 megapixel camera dan ontgrendelt het toestel. Deze nieuwe methode van ‘inloggen’ noemt men Face ID. Dit is mogelijk dankzij de compleet vernieuwde camera module die in staat is een 3D-map van je gezicht te maken dankzij TrueDepth-techniek. Verder is de Apple iPhone X uitgerust met een Apple A11 Bionic chipset, 3 GB werkgeheugen en 64 of 256 GB aan interne opslag. De dual-camera opstelling aan de achterzijde beschikt over optische beeldstabilisatie, vier flitsers en maakt indrukwekkende portretten dankzij scherptediepte-effecten.

Over de Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus

De Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus vormen de spiritueel opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die vorig jaar het levenslicht zagen. In tegenstelling tot de iPhone X is bij het ontwerp van de iPhone 8 (Plus) niet het roer radicaal omgegooid. Deze toestellen beschikken nog steeds over een fysieke thuisknop en hebben beeldschermgroottes van respectievelijk 4.7 en 5.5 inch. Hierbij zijn ook de resoluties ongemoeid gelaten. Onder de glazen behuizing bevindt zich net als bij de iPhone X een A11 Bionic chipset bestaande uit zes kernen. De iPhone 8 heeft hierbij 2 GB aan werkgeheugen, de Plus-variant is uitgerust met 3 GB. De interne opslag varieert, je kunt voor beide toestellen kiezen tussen 64 of 256 GB.

De iPhone 8 is verder uitgerust met één camera aan de achterzijde, de Plus met twee. Hierdoor maak je indrukwekkende portretten waarbij je op het onderwerp focust, en de omgeving juist wazig maakt. Dit staat bekend als het Bokeh-effect.

Prijs en beschikbaarheid

Voor alle drie toestellen heb je de keuze tussen de basisuitvoering met 64 GB opslag, of de uitgebreidere variant met 256 GB. Voor de Apple iPhone X betaal je voor het basismodel 1159 euro en voor de uitgebreidere variant 1329 euro. Bij de Apple iPhone 8 betaal je 809 of 979 euro. Voor de iPhone 8 Plus is dit respectievelijk 919 en 1089 euro. De iPhone X is vanaf 15 september te bestellen en ligt vanaf 3 november in de winkels.

Populairste telefoons van oktober 2021
iPhone 13
iPhone 13
  • 200 minuten/sms
  • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €30,00/mnd

€42
00/mnd
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
  • 200 minuten/sms
  • 2 GB internet

Abonnement €10,00/mnd

Toestel €24,50/mnd

€34
50/mnd
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro
  • 200 minuten/sms
  • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €40,00/mnd

€52
00/mnd
iPhone 13 Mini
iPhone 13 Mini
  • 200 minuten/sms
  • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €26,00/mnd

€38
00/mnd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones