Apple zwicht voor kritiek en maakt vervangen accu goedkoper

Apple verlaagt de prijs voor het vervangen van een accu van 79 naar 29 dollar. Het aanbod geldt voor modellen vanaf de iPhone 6 en is wereldwijd geldig. Ook verontschuldigt het bedrijf zich naar aanleiding van de afgelopen weken ontstane commotie.

Het jaar 2017 heeft een naar staartje gekregen voor Apple. Afgelopen twee weken krijgt het bedrijf namelijk veelvuldig kritiek. Deze kritiek richt zich op het feit dat men iPhones met oudere (enigszins versleten) opzettelijk slomer maakt door de processor minder hard te laten werken. In eerste instantie gaf het bedrijf geen duidelijkheid en bevestigde, noch ontkende het verhaal. Een week geleden werd het verhaal dan toch bevestigd en sindsdien moet Apple door het stof. Consumenten klagen vooral over het gebrek aan transparantie in communicatie en stellen dat Apple zijn boekje te buiten gaat. Uiteindelijk liepen de spanningen dermate hoog op dat zeker weten tien consumenten Apple voor de rechter daagden.

Apple maakt prijsverlaging bekend

Apple besluit daarop actie te ondernemen en kondigt vandaag aan gedupeerde consumenten tegemoet te komen. Het bedrijf verlaagt de prijs van het vervangen van een accu met 50 dollar. Dit aanbod is wereldwijd geldig en geldt voor modellen vanaf de iPhone 6, eerdere modellen hebben geen last van bovenstaand probleem. Daar waar je eerst 79 dollar voor een reparatie moest betalen, is dit nu slechts 29 dollar. Meer details over de actie maakt men spoedig bekend. Ook biedt men vanaf begin 2018 een functie aan die inzicht moet geven in de conditie van de accu. Zo kunnen gebruikers zelf zien in hoeverre de accuconditie de prestaties van hun toestellen beïnvloedt. Deze functie wordt toegevoegd middels een iOS-update.

Daarnaast biedt Apple zijn verontschuldigingen aan waarop het met de kritiek is omgegaan. Volgens het bedrijf is het niet de bedoeling geweest om de gebruikerservaring te verslechteren. Ook ontkent men de aantijgingen dat Apple bewust de levensduur van producten naar beneden probeert bij te stellen. Wat er gaat gebeuren met de aangetogen rechtszaken, is nog niet bekend.

Hoe zit het nou?

Sinds de iOS 10.2.1 update heeft Apple een functie in het besturingssysteem ingebouwd waardoor de processorprestaties aan de hand van accuconditie worden bepaald. In eerste instantie werd deze functie enkel toegevoegd voor de iPhone 6 (Plus) en iPhone 6S (Plus). Dit om zodoende onverwachts afsluiten te voorkomen. Onlangs kregen ook de iPhone 7 en iPhone 7 Plus deze functie, alhoewel Apple dit niet communiceerde. Zodoende moesten gebruikers er zelf achter komen dat hun toestel ineens minder snel was. Dit deden zij door testen te draaien en vergelijkingen te maken. Al snel bleek dat toestellen met nieuwere accu’s beter presteerden.

Populairste telefoons van oktober 2021
iPhone 13
iPhone 13
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €30,00/mnd

€42
00/mnd
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
 • 200 minuten/sms
 • 2 GB internet

Abonnement €10,00/mnd

Toestel €24,50/mnd

€34
50/mnd
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €40,00/mnd

€52
00/mnd
iPhone 13 Mini
iPhone 13 Mini
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €26,00/mnd

€38
00/mnd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone 11
iPhone 11

Bekijk alle informatie over de iPhone 11

  Beste deal
  Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones