Contactloos betalen met je smartphone is wel zo veilig

Contractloos betalen Android of iPhone christiann koepke

In Corona tijd wil je zo veel mogelijk contactloos betalen. Waar moet je dan rekening mee houden als je een nieuwe telefoon zoekt? Tegenwoordig zijn er veel telefoons die beschikken over contactloos betalen via de NFC chip. Zoek naar een nieuwe telefoon? Is je oude smartphone nu echt aan vervanging toe. Onderaan vind je een top 5 met telefoons waarmee je contactloos kunt betalen. Hier moet je op letten om veilig te betalen.

Eén van de voordelen van nieuwe telefoons is contactloos betalen. Je hoeft niet eens je portemonnee mee te nemen. Eigenlijk heeft vrijwel elke nieuwe telefoon NFC. Misschien dat de allergoedkoopste deze handige chip missen. NFC staat voor Near Field Communication. Letterlijk communiceert deze chip op korte afstand met andere chips. Vergelijkbaar met de chip die in je bankpas zit. Beschikt jouw nieuwe telefoon over deze chip? Dan kun je het toestel op een pinapparaat leggen en betalen, easy & safe. Veel Samsung telefoons hebben deze chip en ook de nieuwste iPhone telefoons zijn met NFC uitgerust.

Contactloos betalen met je nieuwe smartphone

Je wilt niet meer beperkt zijn door je bankpas of cash. Tegenwoordig kun je moeiteloos betalen met je smartphone. Stop twintig euro in je hoesje voor die speciale gevallen en je hoeft nooit meer met je portemonnee op pad. De hedendaagse smartphone stelt je in staat om moeiteloos te betalen in de winkel. De NFC chip laat je contactloos betalen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je bank-app en een keer je pasje en misschien randomreader of vergelijkbare banktechnieken.

Hoe betaal je veilig en contactloos met je telefoon

Om veilig en contactloos met je telefoon te betalen heb je dus alleen de NFC chip nodig. Vrijwel iedere telefoon vanaf 300 euro uit 2020 heeft deze chip. Ook oudere toestellen zijn met deze handige chip uitgerust. Hoe werkt contactloos betalen? Eigenlijk heel simpel. Je hoeft alleen je telefoon op de betaalautomaat te houden net zoals je een bankpasje er boven houdt.

Activeren contactloos betalen

Voordat je contactloos betaalt moet je wel eerst je bank app downloaden. Vaak heb je eenmalig je pasje nodig om contactloos betalen te activeren. We nemen je mee bij het activeren van je smartphone bij ING.

 • Je opent je bankieren App op je smartphone
 • Log in
 • Ga vervolgens naar de menu bank
 • Kies daar ‘mobiele passen’
 • Klik op ‘begrepen’
 • Selecteer ‘maak een nieuwe mobiele pas’
 • Kies vervolgens de betaalrekening waarvan je de betalingen wilt doen
 • Lees daarna de voorwaarden en accepteer ze
 • Kies vervolgens een pincode
 • Druk daarna op klaar

Gefeliciteerd!
Je bent nu klaar om te betalen met je smartphone

Goedkope telefoons met NFC

Niet iedere budget telefoon is uitgerust met NFC. In het goedkoopste segment zijn er een paar aantrekkelijke telefoons met NFC. De voordeligste is de Huawei P40 Lite E. Hoewel het de voordeligste is, zit er wel een gebruiksaanwijzing bij dit toestel. Huawei heeft namelijk ruzie met Amerika en daardoor ondersteunt dit toestel niet de volledige Google Android. Een goed alternatief met uitstekende camera’s is de Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Deze complete smartphone is rijk uitgerust en je kunt eenvoudig draadloos betalen. De LG K42 is ook een goedkope telefoon met NFC.

Moeiteloos parkeren met je smartphone

Nooit kleingeld op zak wanneer je dat nodig hebt? Je kunt tegenwoordig ook moeiteloos parkeren met je telefoon. Via je eigen bank zijn er verschillende apps beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld via de Rabobank Wallet eenvoudig parkeren. Je hoeft alleen aan te geven in welke parkeer zone je parkeert. Vervolgens begint de teller te tellen. TIP, zet wel een alarmpje voor wanneer je verwacht te gaan. Want de parkeerteller blijft lopen tot je die uit zet.

Contactloos betalen met je iPhone via Apple Pay

Zoals je gewend bent als Apple gebruiker doet Apple alles anders. Je kunt met je iPhone moeiteloos contactloos betalen. Echter daarvoor is wel Apple Pay nodig. Veel banken hebben de afgelopen jaren hun systemen aangepast. Tegenwoordig kun je bij de grote banken zoals ING en Rabobank moeiteloos betalen met je iPhone.

Top 5 telefoons voor contactloos betalen met NFC

In ieder segment vind je tegenwoordig wel een telefoon met NFC waarmee je contactloos kunt betalen. Super handig voor in de winkel of het openbaar vervoer.

1. Premium telefoon met contactloos betalen: iPhone 12 Pro

De iPhone 12 Pro is een van de absolute vlaggenschepen in de nieuwe iPhone 12 lijn. De 5G telefoon is helemaal klaar voor de toekomst. Je kunt alle apps draaien en kunt met Apple Pay moeiteloos draadloos betalen met deze iPhone. Een compleet vlaggenschip waarmee je nog jaren contactloos gaat betalen. In de waterdichte premium body vind je de rappe A14 processor van Apple zelf met veel geheugen. Je kunt kiezen uit verschillende hoeveelheden aan opslagruimte. De iPhone 12 Pro behoort tot de beste camera telefoons van 2020 en is een uitstekende koop.

2. Android smartphone draadloos betalen: Samsung Galaxy S20

Naast Apple is Samsung natuurlijk het bekendste merk. De Samsung Galaxy S20 is een compleet vlaggenschip met NFC. Je kunt overal draadloos betalen met deze geweldige telefoon. Het toestel heeft een hip ontwerp, krachtige processor, 5G ondersteuning en een van de mooiste beeldschermen in de markt. Aan de achterkant zitten drie camera’s waarmee je prachtige foto’s kunt maken. De Samsung Galaxy draait op Android 10 en is zeer gebruiksvriendelijk. Een van de beste telefoons met contactloos betalen.

3. Contactloos betalen met een middenklasser: OnePlus Nord

Eén van de meest populaire merken in 2020 is OnePlus. Het merk wind er geen doekjes om dit jaar en presenteert in elk segment een krachtige OnePlus telefoon. Voor nog geen 500 euro is de OnePlus Nord van jou. De grote smartphone heeft een 6,44 inch AMOLED beeldscherm met extra snelle 90 Hz ververs snelheid. In het scherm is een ovaal gaatje met de 32 megapixel dubbele selfie camera setup. Aan de achterkant tref je nog eens vier krachtige camera’s. In iedere situatie heb je met deze OnePlus Nord de juiste camera paraat. De luxe smartphone ondersteunt 5G, heeft NFC voor draadloos betalen en is één van de beste gaming telefoons voor 500 euro.

4. Contactloos betalen met de Xiaomi Mi 10T Pro

Je koopt de voordelige Xiaomi Mi 10T Pro al voor net iets meer dan 500 euro. Voor dat ‘luttele’ bedrag krijgt je niet alleen een 108 megapixel triple hoofdcamera en premium Snapdragon 865 processor. Het goedkope vlaggenschip is gemaakt om te gamen en voor zakelijke gebruikers. De NFC chip verzorgt bij deze Xiaomi telefoon contactloos betalen. In het grote 6,67 inch LCD beeldscherm tref je een klein gaatje voor de 20 megapixel front camera. Het scherm zelf is gemaakt voor gaming en om razend snel door internet pagina’s te scrollen. De Mi 10T Pro heeft een ongekend snel beeldscherm dankzij de 144 Hz ververs snelheid. De Xiaomi Mi 10T Pro is één van de beste smartphones uit 2020 voor circa 500 euro.

5. Budget telefoon met NFC: Motorola Moto G9 Play

Voor minder dan 200 euro kun je al contactloos betalen. De Motorola Moto G9 Play is een aantrekkelijke budget telefoon met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het is een van de goedkoopste telefoons met NFC. Je kunt veilig en contactloos betalen met de Moto G9 Play.

Populairste telefoons van oktober 2021
iPhone 13
iPhone 13
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €30,00/mnd

€42
00/mnd
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
 • 200 minuten/sms
 • 2 GB internet

Abonnement €10,00/mnd

Toestel €24,50/mnd

€34
50/mnd
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €40,00/mnd

€52
00/mnd
iPhone 13 Mini
iPhone 13 Mini
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €26,00/mnd

€38
00/mnd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones