Verschillen tussen de OnePlus 8T en OnePlus 8 Pro

OnePlus 8T abonnement kopen

In 2020 komen er misschien meer OnePlus telefoons dan je had verwacht, maar minder vlaggenschepen. Na de populaire OnePlus 8 en 8 Pro volgt er alleen een OnePlus 8T. Het krachtige vlaggenschip is razend snel en beschikt over een paar grote verbeteringen ten opzichte van de OnePlus 8. De prijs van de nieuwe telefoon is zelfs lager.

De nieuwe OnePlus 8T vult de leegte op tussen de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. Je hoeft voor je toekomstige OnePlus telefoon dan ook niet meer over de 8 na te denken. Met de komst van het T model is er namelijk een goedkoper alternatief met betere accuduur en meer camera’s.

OnePlus 8T belangrijkste specificaties

De belangrijkste specificaties van de OnePlus 8T liegen er niet om. Het luxe vlaggenschip behoort nog net niet tot het premium segment. Beelden zien er prachtig uit op het haarscherpe 6,55 inch AMOLED beeldscherm met razend snelle 120 Hz ververs snelheid. Door de hoge helderheid tot 1100 nits heeft zonlicht nauwelijks nog invloed op je smartphone. In het gaatje ligt de bekende 16 megapixel front camera waarmee je de mooiste selfies kunt maken. Op het gebied van de camera’s doet de nieuwe OnePlus 8T bijna niet meer onder voor de grotere OnePlus 8 Pro. Je krijgt de beschikking over een krachtige 48 megapixel hoofdcamera met f/1.7 diafragma en optische stabilisatie. Daarnaast vind je de 16 megapixel breedhoek camera inclusief 5 megapixel macro camera en 2 megapixel zwart wit lens.

Onder de motorkap brult de bekende Snapdragon 865 processor met 8 GB tot 12 GB aan werkgeheugen en respectievelijk 128 GB en 256 GB. De accuduur is nog beter geworden dankzij de flinke 4.500 mAh accu. In 39 minuten is deze accu weer voor 100 procent opgeladen. Je kunt met een kwartiertje laden weer een hele dag vooruit. De OnePlus 8T draait op het gebruiksvriendelijke Android 11 en je kunt op de hoogste snelheden gamen en surfen met 5G.

OnePlus 8T kopen

Verschil OnePlus 8T en OnePlus 8 Pro

Het verschil tussen de OnePlus 8T en zijn oudere Pro broertje is minder groot geworden. Het voornaamste verschil zit in het ontwerp en de body. De OnePlus 8 Pro is een stuk groter met het 6,78 inch AMOLED beeldscherm. Het toestel heeft een meer traditioneel ontwerp en een waterdichte IP68 behuizing. De voordelige OnePlus 8T is niet waterdicht en gaat meer mee in de trend van 2020. De hoofdcamera’s van het vlaggenschip liggen in een flinke cameraheuvel met een knipoog naar de Samsung Galaxy S20. Op gebied van de camera’s is de 8 Pro rijker bedeeld. Het oudere vlaggenschip heeft vrijwel dezelfde primaire camera, maar met meer cameratechnieken zoals laser autofocus. Je kunt inzoomen met de 8 megapixel 3x telelens en de breedhoek camera heeft meer megapixels.

De camera setup van de OnePlus 8T is iets lichter. De primaire camera heeft een groter diafragma en vangt potentieel meer licht. Je kunt niet inzoomen met een telelens maar wel het kleinste object haarscherp in beeldkrijgen met de 5 megapixel macro camera.

In beide vlaggenschepen vind je een flinke accu van 4.500. De Warp charge van de OnePlus 8T is nog sneller geworden. In 39 minuten is de grote batterij weer helemaal gevuld.

Je kunt de OnePlus 8T kopen in twee hippe kleuren, Lunar Silver en Aquamarine Green. De OnePlus 8T kunt je kopen vanaf 599 euro. Voor het model met 12 GB en 256 GB rekent het bedrijf 699 euro.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner