Samsung Galaxy A52, Galaxy A52 5G en Galaxy 72 officieel gepresenteerd

Samsung Galaxy A52 kopen abonnement afsluiten

Samsung heeft de nieuwe topmodellen in de A lijn gepresenteerd. De Samsung Galaxy A52 en Galaxy A72 zijn nog luxer en schurken tegen het premium segment aan. De Galaxy A52 kun je ook kopen met een snellere processor en 5G ondersteuning. Hier vind je alle informatie over beide middenklassers met premium specs.

De nieuwe smartphones van Samsung verschijnen dit jaar vroeg. Na de krachtige Samsung Galaxy S21 lijn is het tijd voor vernieuwing in de top van de A lijn. We mochten de Samsung Galaxy A32 en Galaxy A42 al ontvangen. Vandaag presenteerde Samsung de opvolger van de populaire Samsung Galaxy A50 en het topmodel in de A lijn.

Samsung Galaxy A52 5G kopen laagste prijs

Samsung Galaxy A52: koning van het middensegment

Samsung domineert niet alleen het top segment van smartphones met krachtige vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy Note 20 Ultra en Samsung Galaxy S21. De fabrikant uit Zuid-Korea domineert ook het midden segment met zeer goede telefoons in de A lijn. De Samsung Galaxy A50 was mega populair en de Samsung Galaxy A52 belooft nog populairder te zijn. Want deze luxe middenklasser heeft een flink aantal voordelen ten opzichte van zijn concurrentie.

Samsung Galaxy A52 en A52 5G beeldscherm

Het middensegment is een koning rijker met de Samsung Galaxy A52. De grote Samsung telefoon is voorzien van een 6,5 inch AMOLED beeldscherm met een gaatje. Het scherm is haarscherp en ook goed zichtbaar bij zonlicht. De helderheid kun je ophogen tot wel 800 nits. Het 4G model beschikt over een scherm met 90 Hz verver snelheid en ga je voor de Samsung Galaxy A52 5G dan krijg je een luxe 120 Hz beeldscherm. In de gaatjes van beide telefoons vind je een 32 megapixel front camera waarmee je prachtige selfie camera’s maakt. De speciale Eye care techniek van Samsung zorgt er voor dat je ogen niet te lang worden blootgesteld aan blauwlicht. Je kunt beide modellen eenvoudig en snel ontgrendelen met de vingerscanner achter het mooie beeldscherm.

Galaxy A52 kopen kleuren

Goedkope gaming telefoon Samsung Galaxy A52 5G

De Samsung Galaxy A52 5G heeft de beste papieren van beide A52 modellen. De krachtige, misschien wel flagshipkiller, Samsung telefoon is voorzien van de snelle Snapdragon 750G processor. Daar krijg je 6 GB aan werkgeheugen bij en 128 GB aan opslagruimte. Deze processor samen met het 120 Hz beeldscherm zorgen voor de ultieme gaming uitrusting voor nog geen 500 euro. Het 4G model is voorzien van een iets lichter maar nog altijd krachtige Snapdragon 720G processor. Dit model heeft 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Je kunt de basis A52 ook kopen met 256 GB aan opslagruimte en 8 GB RAM. Er is nog een troef voor gaming in de behuizing van de Samsung Galaxy A52 te vinden. Namelijk een grote 4.500 mAh accu waarmee je twee dagen vooruit kunt.

Voordelige waterdichte smartphone kopen

In het middensegment vind je bijna geen waterdichte telefoons tot vandaag. Zowel de Samsung Galaxy A52 als Galaxy A72 zijn IP67 gecertificeerd. Je kunt de toestellen gerust meenemen in bad. Want een duik in 1 meter diep water voor 30 minuten is geen enkel punt. Echter, wij adviseren je om het niet uitvoerig te testen, maar aanraking met water aan het lot over te laten. De garantie dekt geen mogelijke waterschade. De Samsung Galaxy A52 en A72 hebben een hip nieuw ontwerp. Beide telefoons zijn voorzien van een groot scherm met zeer slanke randen. Achterop vind je een cameraheuvel met vijf gaatjes. Het ontwerp is hip en valt op.

Galaxy A52: premium camera telefoon

De Samsung Galaxy A52 belooft een uitmuntende camera telefoon te zijn. De middenklasser is voorzien van een goede front camera voor selfies. Achterop tref je de viervoudige hoofdcamera setup. Die bestaat uit een krachtige 64 megapixel camera voorzien van optische beeldstabilisatie, OIS. OIS is een feature die je voornamelijk bij dure premium telefoons vindt. Het zorgt er voor dat je camera stabiel wordt gehouden terwijl je bijvoorbeeld in de hand een foto maakt. Daardoor kun je nog scherpere foto’s maken direct uit de hand. Er is een 12 megapixel breedhoek camera en je krijgt twee 5 megapixel camera’s tot je beschikking. Dit tweetal zorgt voor die gave bokeh effecten of helpt je met schitterende close ups van de bloemetjes en bijen.

Verschillen Galaxy A52 met Samsung Galaxy A72

Waarom noemen we de Samsung Galaxy A72 zo weinig? Nou dat komt omdat het toestel vrijwel dezelfde specs heeft als de basis A52. Er is ook geen 5G model beschikbaar. De reden hiervoor is vermoedelijk interne concurrentie. Want Samsung wil natuurlijk liever dat je dan voor de Samsung Galaxy S20 FE of Samsung Galaxy S21 Plus kiest.

De grootste verschillen tussen de Samsung Galaxy A72 en de Galaxy A52 zijn scherm, accu grootte en camera’s. De Galaxy A72 is voorzien van een 6,7 inch scherm met 90Hz ververs snelheid. Door de grootere omvang krijg je een grotere 5.000 mAh accu. Het laatste verschil met de Galaxy A52 is dat de Galaxy A72 de 5 megapixel diepte camera inruilt voor een 8 megapixel telelens. Je kunt met de Samsung Galaxy A52 tot 10x inzoomen (digitaal) en met de Samsung Galaxy A72 kun je tot 32x inzoomen (digitaal).

A72 kleur opties kopen

Samsung Galaxy A52 kopen of Samsung Galaxy A72 kopen?

Je kunt de Samsung Galaxy A52 vanaf vandaag kopen. De basis versie is beschikbaar met een aantrekkelijke prijs van 349 euro. Wil je iets meer rekenkracht dan is de 8 GB versie aan te raden voor 409 euro. Echter die is op dit moment nog niet leverbaar. Je kunt de Samsung Galaxy A52 5G direct kopen met een prijs van 429 euro.

Het topmodel is alleen beschikbaar met 4G internet. Je kunt de aantrekkelijke Samsung Galaxy A72 kopen met een adviesprijs van 449 euro.

Goed moment om je Samsung Galaxy A50 te vervangen

Tot en met 25 maart is het extra aantrekkelijk om je Samsung Galaxy A50 of Galaxy A70 te vervangen. Sluit je nu een Samsung Galaxy A52 abonnement af, dan krijg je de gratis de Galaxy Buds+. Deze draadloze oordopjes hebben een waarde van 149 euro. Eigenlijk kost de A52 nog maar 200 euro! Je moet je telefoon uiterlijk op 25 april registreren op de promotie pagina van Samsung. Je aanvraag wordt binnen zes weken goedgekeurd en bij akkoord krijg je de Galaxy Buds+ toegestuurd.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner